1229ID23 - Oud en nieuw op het wad

 

Vrijdag, 29.12.2023 (20.00 uur) van Harlingen naar Maandag, 01.01.2024 (16.00 uur) naar Harlingen

 

Cruise beschrijving:

 

In het dagelijks leven zijn mensen vaak op zoek naar rust en een weidse ruimte om echt te ontspannen en tot rust te komen. De Waddenzee biedt je een nieuw jaar vol ontspanning omgeven door unieke natuur. Kom aan boord van de Ideaal en begin het nieuwe jaar op een bijzondere manier! Wij bieden je een nieuwjaarsfeest midden op de Waddenzee, onder een eindeloze sterrenhemel en omringd door het geluid van de wind, de vogels en het kabbelen van het water.

Op vrijdagavond stap je in de haven van Harlingen aan boord van het traditionele zeilschip Ideaal. Na een eerste nacht aan boord zet je koers naar Vlieland, waar je in de namiddag aankomt. Breng een gezellige avond door met een heerlijk diner aan boord. Het jaar loopt ten einde. Op zondag 31 december 23 ga je samen met de ervaren schipper ArieJan op zoek naar een geschikte zandbank waar je droog kunt vallen op het langzame ritme van de zee. Een unieke ervaring! In deze bijzondere sfeer neemt u afscheid van 2023 en verwelkomt u 2024. Op nieuwjaarsdag vaart u met water onder het schip en een opkomende zon terug naar Harlingen.

 

Tijdens de hele reis wordt voor catering gezorgd: de chef-kok zorgt elke dag voor heerlijke maaltijden en snacks.
Een zeiltocht op oudejaarsavond is een heel bijzondere ervaring. Een reis over de Waddenzee op het ritme van de getijden en het weer in het mooiste natuurgebied van Noord-Europa, de Waddenzee UNESCO Werelderfgoed.

Het beschreven programma is altijd afhankelijk van de natuur, dus de reis kan ook een andere vorm krijgen. Zeker is dat je zult genieten van een prachtige reis in een bijzondere ambiance met uitstekende catering.

Inclusief: Volpension, beddengoed, havengelden, eindschoonmaak en toeristenbelasting.
Exclusief: Drankjes - aan boord verkrijgbaar tegen schappelijke prijzen.

Minimum aantal deelnemers: 10 personen.

 

Vrijdag, 29.12.2023 (20.00 uur) van Harlingen naar Maandag, 01.01.2024 (16.00 uur) naar Harlingen

525,00 €

 • uitverkocht

Aan boord gaan in Harlingen:

Zondag 29.12.2023 (20.00 uur)

 

Van boord gaan in Harlingen:

Maandag 01.01.2024 (16.00 uur)


Inklusief:

 • 3 overnachtingen aan boord
 • volpension (maaltijden, koffie, thee en water, we koken samen en om de beurt)
 • eindschoonmaak
 • beddengoed & henddoken
 • havengeld

Exclusief:

 • Frisdranken en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op vrijdagavond met een welkomsthapje
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

Deze robuuste Friese maatkast is uniek in de vloot en heeft een rijke historie. Zo werd zij in 1926 speciaal “op maat” gebouwd om precies in de sluisjes van de Friese binnenwateren te passen. Dit wil zeggen zonder bouwtekening. Haar geringe diepgang zorgt ervoor dat de Ideaal zowel het Wad als het IJsselmeer gemakkelijk bezeilt, maar ook een tocht door de Friese binnenwateren behoort tot de mogelijkheden. Schippers die vroeger een maatkast konden laten bouwen, behoorden tot de rijkeren. Bij de bouw werd zelfs in die tijd al aan een wc gedacht. Dit vonden ze vroeger maar een overbodige luxe.
INTERIEUR

Van buiten is het zeilschip nog altijd geheel authentiek met haar luikenkappen, strijkbare masten en een gezellige zitkuip. Het schip is 31,5 meter lang en 6,25 meter breed. Benedendeks, in het sfeervolle dagverblijf, valt meteen op hoe comfortabel en ruim het schip is ingericht. De kombuis is van alle gemakken voorzien met alles wat u nodig heeft in de keuken, dus borden, bestek, pannen, glazen, kopjes, snijplanken, schalen, soepkommen, thermoskannen, broodmanden, een koffiezetapparaat (filters zijn aanwezig), etc. etc. De hutten zijn ruim en licht en voorzien van warm en koud stromend water en vensters.

Ondanks haar zware en stoere uiterlijk heeft het schip bijzonder goede zeileigenschappen. Vooral met flinke wind is de ‘Ideaal’ in haar element. Aan boord van dit schip geniet een ieder ongetwijfeld van een ideale zeiltocht!

 De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show