Confiance


Feiten op een rij

Scheepstype

Tjalk

 

Zeilen bestemmingen

Nederlandse Waddenzee

IJsselmeer

 

Havens van vertrek

Harlingen

 

Gegevens

Lengte: 25,00 m

Breedte: 5,00 m

Diepgang: 1,10 m

Zeiloppervlak: 270 m²

Motor: 120 pk

 

Capaciteit

Overnachting: 22 personen

Dagtochten: 35 personen



Interieurindeling & extra's

Hutten

7 x 2 hut

2 x 4 cabine

 

Sanitaire voorzieningen

Douches: 2

Toiletten: 2

 

Keukenapparatuur

6-pits gasfornuis

Oven

Koel-vriescombinatie (240 l)

Koffiezetapparaat

 

 

Recreatieve voorzieningen

Muzieksysteem met AUX-kabel

Dagkamer met 220 volt aansluiting

Cabines met 220 volt aansluiting

Internet via wifi

 

Extras

Reddingsvesten voor kinderen beschikbaar

Handdoeken (op aanvraag beschikbaar)

Beddengoed (op aanvraag beschikbaar)



Beschrijving van het schip

De Confiance, een stalen Groninger zeetjalk, werd in 1901 gebouwd als éénmast zeilschip. Ze vervoerde uiteenlopende zaken als hout, natuursteen, graan, pelzen, steenkool en ijzer. Haar reizen brachten haar naar plaatsen in Scandinavië, Rusland, de Baltische Staten, Polen, Duitsland, Engeland, België en Frankrijk. Dankzij haar afmetingen en strijkbare mast kon zij tot diep landinwaarts varen. De Confiance is een historische Tjalk van 25 meter.

 

Ze is in 2013 volledig verbouwd! Hierbij is veel rekening gehouden met wensen van gasten. Het schip is  voorzien van 9 hutten met in het totaal 22 bedden, een keuken en een ruime salon om te eten of tot rust te komen en er zijn natuurlijk de nodige sanitaire voorzieningen.
Een unieke locatie om met vrienden, familie, bedrijf, school, een of meerdere dagen te genieten van elkaar, de natuur en het zeilen.

 

De Confiance, een stevige tjalk, vaart al meer dan een eeuw over de zeeën en binnenwateren. Meevaren met zeilcharter de Confiance, dat is proeven aan oude tijden. 

 

De Confiance is in 2013/2014 grondig gerenoveerd en voorzien van nieuwe ruime hutten en sanitair. Ook het dagverblijf heeft een ware metamorfose ondergaan en beschikt over grote eettafels en een loungehoek. De keuken is voorzien van een complete inventaris. U zult zich hier snel thuis voelen.

 

De thuishaven is Harlingen en van daar uit vaart de Confiance naar en over het IJsselmeer maar vooral over de Waddenzee. Droogvallen met het schip is een beleving die uniek is voor dit gebied. De Waddeneilanden kunnen ook worden bekeken, te voet of met de fiets, als u daar met de Confiance in de haven ligt.

 

Jan Willem Tetteroo is de eigenaar van de Confiance. Hij vaart al jaren op de Waddenzee en het IJsselmeer en is naast een ervaren schipper ook een uitstekend gastheer. Hij zal er alles aan doen om het u en uw groep naar de zin te maken.

 


Prijslijst en beschikbaarheid

Prijzen in het hoogseizoen

Week: 5.720,00 €
Midweek: 3.620,00 €
Weekend: 2.830,00 €
Dagtochten: op aanvraag
Eindschoonmaak: 120,00 €

Prijzen in het laagseizoen

laagseizoen  (-10 %)

30.03. - 03.05. & 21.09. - 30.10.2020