Klasreis en Werkweek op een zeilschip

Buitengewone klasreizen op het water

Leren in de praktijk en met een team bereik je meer dan in je een eentje. Samen de zeilen hijsen, laveren of koken tijdens een schoolreisje of werkweek. De trend gaat naat buitengewone klasreizen. Maak een klasreis op een zeilschip.

 

De jongeren zijn tijdens zo'n schoolreisje een aantal dagen samen. Met elkaar ervaren ze op een actieve manier hoe de mens en de natuur tijdens het zeilen samenwerken. Voor culturele en sportieve activiteiten blijft genoeg tijd over. Het programma is flexibel en wordt in samenspraak met de schipper en de groep bepaald. De bemanning geeft tijdens het schooluitje uitleg over de tuigage van het schip en vertelt wat de handelingen zijn tijdens het zeilen. Kortom, tijdens onze schoolreizen wordt de hele groep betrokken bij alle activiteiten aan boord.De jongeren krijgen zo een stukje verantwoordelijkheid, ontwikkelen teamspirit en zijn na afloop van de schoolreis een evaring rijker.

 

Tijdens het zeilen en navigeren wordt fysieke kracht en wiskundig inzicht gecombineerd. De biologielessen worden aan den lijve ervaren en wat de geschiedenis betreft, je waant je in de Nederlandse havenplaatsen in de 17e eeuw.

 

Zeilkennis is niet noodzakelijk. De leerlingen en de begeleiders krijgen aan boord een ''stoomcursus'' zeilen van de bemanning. De schoolreis of werkweek bestaat niet alleen uit zeilen. Er blijft voldoende tijd over om het eiland te verkennen of de havenstad te bezichtigen. Het belangrijkste bij het zeilen is de samenwerking, het teamwork! Samen zeil zetten en het schip naar de eindbestemming varen. Ook de wat kleinere kinderen zijn welkom aan boord. U kunt er op vertrouwen dat onze schepen voldoen aan de strenge veiligheidseisen. Veiligheid staat bij TSC voorop.


1 midweek, 2 groepen, 2,5 dag per groep

U huurt bij ons een zeilschip voor 1 midweek. De eerste groep komt op maandagochtend rond 09.00 uur aan boord en zeilt, woont, eet, slaapt tot woensdag 12.00 uur aan boord. Van woensdagmiddag 13.00 uur tot vrijdagmiddag 16.00 uur verblijft de 2e groep op het schip.

 

Bijkomend voordeel is dat u 1 busreis kunt uitsparen! Op woensdag wordt de 2e groep gebracht en kan de 1e groep weer worden meegenomen. Naast het zeilen blijft er genoeg tijd over om andere activiteiten te ondernemen tijdens het schoolreisje. Denkt u hierbij aan zwemmen in de Waddenzee of het IJsselmeer, droogvallen op een zandplaat, fietsen door de duinen, een nachtwandeling door de bossen, een dropping, museumbezoek of een huifkartocht.

 

Onze schepen zijn voorzien van hutten, toiletten, douches, een dagverblijf en een goed uitgeruste kombuis. U kunt zelf zorg dragen voor het eten en drinken aan boord. De kombuis staat geheel tot uw beschikking.