0609OB24 - Deense zomerdroom

 

Zondag 09.06.2024 (20.30 uur) van Kiel tot Zondag 16.06.2024 (10.00 uur) naar Kiel

 

Cruise beschrijving:

 

Zomerzeilen aan boord van de Oban – een Deense zomerdroom die uitkomt! Een weekje vaarplezier op het traditionele tallship laat niets te wensen over.
Grijp uw kans en dompel uzelf onder in de wereld van het zeilen, help mee de zeilen te zetten en leer één of twee zeemansknopen. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om even te ontspannen en de wind om je neus te laten waaien.
Je komt op zondagavond aan boord en maakt kennis met het schip en je medezeilers. De volgende ochtend geniet u van een heerlijk ontbijt en vertrekt u vervolgens naar uw eerste bestemming aan de Oostzee. De bemanning houdt graag rekening met uw wensen en de huidige wind- en weersomstandigheden.

Vooral de Deense Zuidzee biedt talloze prachtige havensteden die de moeite waard zijn om te ontdekken. Waar precies de havens naartoe gaan, wordt volledig bepaald door de wind, want dat is precies waar het bij zeilen om draait. Maar wees gerust: naar welke haven de wind u ook brengt, u keert vol nieuwe indrukken naar huis van uw eigen ‘tall ship-avontuur’.

Vooral de Deense Zuidzee biedt talloze prachtige havensteden die de moeite waard zijn om te ontdekken. Waar precies de havens naartoe gaan, wordt volledig bepaald door de wind, want dat is precies waar het bij zeilen om draait. Maar wees gerust: naar welke haven de wind u ook brengt, u keert vol nieuwe indrukken naar huis van uw eigen ‘tall ship-avontuur’.

Geniet van de dagen en laat het leven aan boord u verrassen. Een unieke ervaring voor jong en jong van hart die je niet snel zult vergeten!

Je overnacht in de zeer comfortabele hutten, waar je heerlijk kunt uitrusten voor de volgende dag. Samen met je medezeilers bereid je heerlijke maaltijden waar je in goed gezelschap van kunt genieten. Na een spannende dag zeilen valt er veel te bespreken en te bekijken wat je het beste aan dek kunt doen met een koel drankje.

Na een veelbewogen week gaat u van boord met talloze nieuwe herinneringen. Over deze “Deense zomerdroom” zul je nog lang kunnen napraten!

Op alle zeiltochten in Oban is het schip niet volledig bezet. U kunt zich dan ook verheugen op meer ruimte, comfort en een kleiner gezelschap aan boord.

inclusief beddengoed, havengelden, eindschoonmaak
plus p.p. € 350,00 contant aan boord voor maaltijden ter plaatse

Minimum aantal deelnemers: 10 personen.

 

Zondag 09.06.2024 (20.30 uur) van Kiel tot Zondag 16.06.2024 (10.00 uur) naar Kiel

700,00 €

 • beperkte beschikbaarheid
 • Levertijd: 1-3 dagen

Aan boord gaan in Kiel:

Zondag 09.06.24

(20.30 uur)

 

Van boord gaan in Kiel:

Zondag 16.06.2024

(10.00 uur)


Inklusief:

 • 7 nachten in een tweepersoonshut
 • eindschoonmaak
 • Reisdocumenten
 • Toeristenbelasting
 • beddengoed
 • havengeld

Exclusief:

 • Aan boord: € 220,- per persoon (voor volpension, koffie & thee)
 • extra drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
 • Reisverzekering (af te sluiten via TSC)
 • handdoeken

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op Maandag met een Ontbijt
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip


De OBAN is een grote tweemastschoener die in 1903 in Emden werd gebouwd voor de haringvisserij op de Noordzee. Destijds werden in Emden veel schepen van dit type gebouwd, vandaag de dag zijn er nog maar drie in de vaart. Sinds 1984 wordt het schip gebruikt voor passagiersvervoer. In 1999 kwam het schip in handen van de huidige eigenaren Jolan Kanters en Olaf Broekstra.

Vandaag de dag kunnen gasten aan boord van dit schip met een indrukwekkende geschiedenis genieten van een hoge standaard van comfort. Alle hutten zijn opgeknapt en in de winter van 2018/19 is een extra douche toegevoegd. De twee eigenaren doen er echt alles aan om ervoor te zorgen dat hun gasten altijd comfortabel zijn. Dit is niet de enige reden waarom de Oban het perfecte schip is voor een ontspannen vakantie.

Een bijzonder populaire plek is het achterdek "philosopher's deck", dat genoeg ruimte biedt voor maximaal 20 personen. s Avonds nodigt de gezellige scheepssalon je uit om na te denken over de zeildag. De aangrenzende kombuis is goed uitgerust om de heerlijkste gerechten op tafel te toveren, terwijl de tafel op het voordek regelmatig wordt gedekt voor een barbecue of een heerlijk ontbijt.

Op de "Oban" hoef je geen bier mee te nemen, want het schip heeft een bierdispenser. Je hoeft ook geen beddengoed mee te nemen, want dit is inbegrepen.

Jolan en Olaf heten je van harte welkom aan boord.De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show