0429RS24 - Piratenboot voor gezinnen

 

Maandag 29.04.2024 (10.00 uur) van Harlingen tot Donderdag 02.05.2024 (16.00 uur) naar Harlingen

 

Cruise beschrijving:

 

Een actieve korte week op de Waddenzee voor ouders met kinderen die op vakantie willen, maar ook op zoek zijn naar gezelligheid met gelijkgestemden. Het is ook een geweldige reis voor je favoriete neefje, kleinkind of andere lievelingspiraat. De reis is het leukst vanaf 8 jaar, want dan kunnen de kinderen echt meevaren.

Er zijn genoeg mogelijkheden aan boord om te helpen met zeilen, maar er wordt op gelet dat de zeildagen niet te lang zijn, zodat de kinderen ook kunnen ravotten op de eilandjes op het strand, krabben vangen en zwemmen.
De zeiltocht voor kleine piraten en hun begeleiders start op maandag vanaf 10.00 uur in Harlingen. De bemanning heet je welkom en laat je alles zien wat je moet weten aan boord. Ook is er een eerste kennismaking met het zeilen. Ook maak je kennis met de andere ouders en kinderen.
Zo wordt iedereen klaargestoomd voor het eerste zeilavontuur, waarbij zowel kinderen als volwassenen meehelpen aan dek.
Op de andere dagen stellen jullie samen met de kapitein een zeilplan op aan de hand van de wind en het getij. Er wordt geprobeerd twee Waddeneilanden te bezoeken en droog te vallen op een zandplaat, vanwaar je een wadlooptocht kunt maken. Op donderdag vaar je na een avontuurlijke dag zeilen terug naar Harlingen. En dan is het tijd: Alle hens aan dek!

 

Tijdens je verblijf aan boord van de Rode Zwaan word je verwend met lekkere snacks, verse maaltijden en vers fruit. Koffie, thee en limonade zijn altijd beschikbaar. Andere dranken zijn ook aan boord verkrijgbaar en worden aan boord contant afgerekend.

Je slaapt aan boord in 2- of 4-persoonshutten met stapelbedden. Alle bedden zijn fris opgemaakt met hoeslakens, kussens en dekbedden. Handdoeken zijn ook aanwezig.
Het is mogelijk om tegen een toeslag een eenpersoonshut te boeken. Als het schip niet volgeboekt is en je toch een hut voor jezelf zou hebben gehad, krijg je de extra kosten aan boord terugbetaald.

Informatie voor soloreizigers: Je kunt een hut boeken voor alleengebruik. Hiervoor geldt een toeslag van 50% van de cruiseprijs. Als de zeilreis niet volgeboekt is en je dus alleen kunt verblijven, wordt de toeslag aan boord terugbetaald.

 Als je hier niet voldoende vrije plaatsen ziet, stuur ons dan een e-mail naar info@t-s-c.de. We kijken dan graag of extra accommodatie voor je mogelijk is.

 Kleine groep van maximaal 20 deelnemers (in plaats van 32).

 

Maandag 29.04.2024 (10.00 uur) van Harlingen tot Donderdag 02.05.2024 (16.00 uur) naar Harlingen

475,00 €

 • uitverkocht

Aan boord gaan in Harlingen:

Maandag 29.04.24

(10.00 uur)

 

Van boord gaan in Harlingen:

Donderdag 02.05.2024

(16.00 uur)


Inklusief:

 • 3 nachten aan bord
 • volpension
 • touristenbelasting
 • Koffie en thee
 • eindschoonmaak
 • beddengoed
 • Handdoekenset
 • havengeld

Exclusief:

 • extra drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
 • Reisverzekering (af te sluiten via TSC)

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op Maandag met een Lunch
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

 

De spiegelklipper Rode Zwaan werd in 1880 gebouwd voor de vrachtvaart op de Rijn. De prachtige gestroomlijnde romp maakt de Rode Zwaan een ideaal schip voor het varen op de dynamische Nederlandse Waddenzee en het IJsselmeer.

Vincent en Dorette zijn sinds het voorjaar van 2019 de trotse eigenaren van de Rode Zwaan. Ze wonen en werken het hele jaar door aan boord. Van april tot oktober zijn zij de professionele bemanning tijdens de zeiltochten. Vincent en Dorette sturen en manoeuvreren het schip niet alleen samen met de gasten. De twee enthousiaste eigenaren hebben het ook tot hun missie gemaakt om gasten bekend te maken met de natuurlijke wonderen van de Waddenzee en om iedereen aan boord de kunst van het zeilen en de wind uit te leggen.

Tussen de zeilactiviteiten door kun je ontspannen in een van de vele comfortabele kussens op het dek en genieten van het prachtige uitzicht. Benedendeks nodigt de gezellige nautische lounge je uit om te blijven hangen. Het schip is verdeeld in 13 hutten, waardoor het geschikt is voor kleinere groepen die meer privacy willen. De Rode Zwaan heeft minstens 10 actieve gasten aan boord nodig om optimaal te kunnen genieten van de zeilervaring.

 

 De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show