1015TW24 - Zeiltocht Londen - "Sailing meets city trip" 2

 

Dinsdag 15.10.2024 (20.00 uur) van Amsterdam tot Maandag 21.10.2024 (ca. 16.00 uur) naar Amsterdam

 

Cruise beschrijving:

 

Je zeilavontuur begint in het centrum van Amsterdam, waar je aan boord komt en kennismaakt met je medezeilers en de bemanning van het schip. U krijgt een indruk van het prachtige traditionele zeilschip en uw thuis voor de komende dagen. Je vaart de zee op via het Noordzeekanaal, waar de zeilen worden gehesen en je een handje kunt helpen met de bemanning. De bewegingen van het schip veranderen, de lucht is hier schoon en je ruikt het zout. Het gevoel van vrijheid en ontspanning treedt onmiddellijk in. Je zet koers naar de monding van de Theems.  
De bemanning legt je graag uit hoe je moet zeilen en navigeren. Iedereen kan een handje helpen en vaak is het mogelijk om onder begeleiding aan het roer te staan of in het kluivernet te klimmen. Onvergetelijke ervaringen!
Londen ligt op ongeveer 200 zeemijl van Amsterdam. Wanneer je Londen precies bereikt, hangt altijd af van de wind- en weersomstandigheden. Je zult minstens één magische nacht op zee doorbrengen. Als het donker wordt, gaan de navigatielichten aan zodat andere schepen de Twisters goed kunnen zien. De andere schepen worden ook verlicht met een zee van vrolijke witte, groene en rode lichten, zodat de kapitein je veilig door de nacht kan navigeren.

De bemanning houdt van zeilen en doet dat dan ook zo vaak mogelijk. Op routes waar de veiligheid het vereist, wordt de motor aangedreven.  
Bij het eerste licht kun je de kust van Engeland zien. Als je de monding van de Theems opvaart, kun je zelf ervaren hoe het schip weer rustiger wordt. Het landschap wordt langzaam verstedelijkt en je komt steeds meer schepen tegen naarmate je Londen nadert. Je bestemming is de Hermitage Pier met uitzicht op de Tower Bridge in het centrum van Londen. Een avontuurlijke overtocht ligt achter je!
Afhankelijk van je aankomsttijd heb je nu twee dagen voor de boeg om Londen op eigen gelegenheid te ontdekken. s Ochtends wordt het ontbijt aan boord geserveerd en daarna heb je de dag ter vrije besteding in deze bruisende metropool. Op de vijfde dag begin je aan de terugreis naar Amsterdam.
Verheug je op prachtige sterrenhemels op open zee, die onbeschrijflijk zijn door de lage lichtbronnen. De zonsopkomsten en zonsondergangen op zee zijn net zo uniek. Het is moeilijk te beschrijven, dus je kunt het het beste zelf ervaren! Met een beetje geluk heb je ook de kans om bruinvissen of dolfijnen in het wild te zien, die je schip een tijdje zullen vergezellen.

 

Geplande route:
Dag 1 - Iedereen komt 's avonds aan boord! Afhankelijk van het getij en de weersomstandigheden vertrek je dezelfde avond nog. Je kunt ook de volgende ochtend vroeg vertrekken.
Dag 2 - Dag op zee. Geniet van een hele dag op zee. Je vaart ook 's nachts.
Dag 3 - Aankomst in Londen, aanlegplaats in St Katherine Dock naast de Tower Bridge. Overnachting op het schip in Londen.
Dag 4 - Londen. Overnachting op het schip in Londen.
Dag 5 - Vertrek uit Londen. De exacte vertrektijd is afhankelijk van de getijden. Overnachting op zee tijdens de cruise.
Dag 6 - Dag op zee. Geniet van een volledige dag op zee. s Nachts slaap je op zee tijdens het zeilen.
Dag 7 - Aankomst in Amsterdam.

 

De route kan worden aangepast afhankelijk van de weersomstandigheden. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat de weersomstandigheden een veilige reis naar Londen niet toestaan. De kapitein zal dan een alternatief vaarplan opstellen.

Je hebt ook de optie om alleen de heen- of terugreis te boeken. Neem hiervoor contact met ons op: Contact

incl. alle maaltijden op zee en ontbijt in de haven, beddengoed, handdoeken, eindschoonmaak en havengelden

Info: Een paspoort is vereist voor EU-burgers om Engeland binnen te komen.

 

Dinsdag 15.10.2024 (20.00 uur) van Amsterdam tot Maandag 21.10.2024 (ca. 16.00 uur) naar Amsterdam

1.185,00 €

 • beperkte beschikbaarheid
 • Levertijd: 1-3 dagen

Aan boord gaan in Amsterdam:

Dinsdag 15.10.2024 (20.00 uur)

 

Van boord gaan in Amsterdam:

Maandag 21.10.2024 (ca. 16.00 uur)


Inklusief:

 • 6 overnachtingen aan boord
 • alle maaltijden op zee
 • Ontbijt (indien liggend in de haven)
 • eindschoonmaak
 • beddengoed & henddoken
 • havengeld

Exclusief:

 • dranken (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)

Bruikbare informatie:

 • de Catering begint op zaterdagochtend met ontbijt
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

 

Dit traditionele vissersschip werd in 1902 volledig van hout gebouwd. In 1998 werd de tweemastschoener TWISTER volledig omgebouwd tot een luxueus zeilschip dat het gevoel geeft van een jacht.

De TWISTER is een zeer snel en betrouwbaar zeilschip. Het bijzondere aan dit schip is een bovendek met veel zitplaatsen direct aan het roer en een benedendek met een grote zithoek. Met een capaciteit van 20 personen voor overnachtingen en 55 personen voor dagtochten biedt de TWISTER meer dan genoeg ruimte.

Binnen is er ook een salon met een eigen bar, een zithoek in het stuurhuis en een zeer goed uitgeruste kombuis. De hutten hebben allemaal een eigen wastafel en in de comfortabele kooien is een goede nachtrust gegarandeerd.

Aan het roer, op het dek of in de gezellige salon, het gastvrije schip is de perfecte omgeving voor gezinnen, bedrijven, clubs of vrienden. Haar moderne tuigage en sierlijk ontworpen lijnen stellen de TWISTER in staat om uitstekend te presteren op zowel de Oostzee als op wateren over de hele wereld.De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show