0426RS24 - Droogvallen & sterren kijken

 

Vrijdag 26.04.2024 (20.00 uur) van Harlingen tot Zondag 28.04.2024 (16.00 uur) naar Harlingen

 

Cruise beschrijving:

 

De Waddenzee staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een ongerept stukje Nederland. De nacht is hier nog echt donker, vooral op zee, waardoor het de ideale plek is om de sterrenhemel te bewonderen. Onder begeleiding van een ervaren astronoom kijk je samen naar de nachtelijke hemel en zie je de sterren in al hun fonkelende pracht.

Je zeiltocht begint op vrijdag vanaf 20:00 uur in Harlingen met een warm welkom van de bemanning, die je een korte introductie geeft over de plannen voor het weekend.
Na de eerste nacht in uw knusse hutten is er op zaterdag ook een introductie in het zeilen op de Rode Zwaan. Je vaart dan naar een geschikte zandbank, waar iedereen een handje kan helpen aan dek. In de middag is er de mogelijkheid om een wadlooptocht te maken. Tot slot breng je de nacht door voor anker op een rustige plek op zee en bewonder je samen met de astronoom de sterrenhemel. Op zondag vaar je na een enerverende nacht terug naar Harlingen.

 

Aan boord zal een astronoom je iets vertellen over de nachtelijke hemel en al je vragen beantwoorden. Tot nu toe hebben de passagiers van de Rode Zwaan altijd naar de sterrenhemel kunnen kijken, zelfs als het tussendoor een beetje bewolkt was. Daarnaast zijn er interessante presentaties aan boord.

Tijdens je verblijf aan boord van de Rode Zwaan word je verwend met lekkere snacks, verse maaltijden en vers fruit. Koffie, thee en limonade zijn altijd beschikbaar. Andere dranken zijn ook aan boord verkrijgbaar en worden aan boord contant afgerekend.

Je slaapt aan boord in 2- of 4-persoonshutten met stapelbedden. Alle bedden zijn fris opgemaakt met hoeslakens, kussens en dekbedden. Handdoeken zijn ook aanwezig.

Informatie voor alleenreizenden: Je kunt een hut boeken voor alleengebruik. Hiervoor geldt een toeslag van 50% van de reissom. Als de zeiltocht niet volgeboekt is en je dus alleen kunt verblijven, wordt de toeslag aan boord terugbetaald.

Als je hier niet voldoende vrije plaatsen ziet, stuur ons dan een e-mail naar info@t-s-c.de. We kijken dan graag of extra accommodatie voor je mogelijk is.
 
Kleine groep van maximaal 20 deelnemers (in plaats van 32).

 

Vrijdag 26.04.2024 (20.00 uur) van Harlingen tot Zondag 28.04.2024 (16.00 uur) naar Harlingen

375,00 €

 • beperkte beschikbaarheid
 • Levertijd: 1-3 dagen

Aan boord gaan in Harlingen:

Vrijdag 26.04.2024 (20.00 uur)

 

Van boord gaan in Harlingen:

Zondag 28.04.2024 (16.00 uur)


Inklusief:

 • 2 overnachtingen aan boord
 • Begeleiding door astronomen aan boord
 • volpension (maaltijden, koffie, thee en water, we koken samen en om de beurt)
 • eindschoonmaak
 • beddengoed & henddoken
 • havengeld

Exclusief:

 • andere dranken (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op Vrijdagavond met een welkomsthapje
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

 

De spiegelklipper Rode Zwaan werd in 1880 gebouwd voor de vrachtvaart op de Rijn. De prachtige gestroomlijnde romp maakt de Rode Zwaan een ideaal schip voor het varen op de dynamische Nederlandse Waddenzee en het IJsselmeer.

Vincent en Dorette zijn sinds het voorjaar van 2019 de trotse eigenaren van de Rode Zwaan. Ze wonen en werken het hele jaar door aan boord. Van april tot oktober zijn zij de professionele bemanning tijdens de zeiltochten. Vincent en Dorette sturen en manoeuvreren het schip niet alleen samen met de gasten. De twee enthousiaste eigenaren hebben het ook tot hun missie gemaakt om gasten bekend te maken met de natuurlijke wonderen van de Waddenzee en om iedereen aan boord de kunst van het zeilen en de wind uit te leggen.

Tussen de zeilactiviteiten door kun je ontspannen in een van de vele comfortabele kussens op het dek en genieten van het prachtige uitzicht. Benedendeks nodigt de gezellige nautische lounge je uit om te blijven hangen. Het schip is verdeeld in 13 hutten, waardoor het geschikt is voor kleinere groepen die meer privacy willen. De Rode Zwaan heeft minstens 10 actieve gasten aan boord nodig om optimaal te kunnen genieten van de zeilervaring.

 

 De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show