0330TW25 - Met de wind van Amerika naar Europa

 

Zondag 30.03.2025 (10.00 uur) van Sint Maarten naar Dinsdag 06.05.2025 (10.00 uur) naar Rotterdam

 

Cruise beschrijving:

 

De Atlantische Oceaan oversteken aan boord van een traditioneel zeilschip - sommige dromen moeten gewoon worden vervuld! Je zult er zeker geen spijt van krijgen! Op Sint Maarten komt iedereen aan boord en zeg je de Caraïben vaarwel, stroop je de mouwen op en hijs je de zeilen richting Europa. Maar eerst brengt de passaatwind je in ongeveer zes dagen naar Bermuda.

 

Een eenzaam tropisch eiland in de Atlantische Oceaan, duizend kilometer van het vasteland. Het straatbeeld wordt gekenmerkt door pastelkleurige huizen, zakenmensen met stropdassen en felle shorts en Britse invloeden zoals cricket en afternoon tea. Bermuda heeft veel stranden met het typische roze zand en over het hele eiland is koraal te vinden. Er zijn ook grotten; de Crystal Cave is bijvoorbeeld wel vijfhonderd meter diep.
Na een paar dagen zet je weer koers naar de Azoren. Zeilen op de oceaan is geweldig. De wind komt van achteren en lange golven rollen rustig onder het schip door. Onderweg moet je ook navigeren en sturen. Omdat de wind meestal uit dezelfde richting waait, hoef je de zeilen nauwelijks bij te stellen. De temperatuur is aangenaam en er is genoeg tijd voor een goed gesprek, een boek of om te ontspannen. De klokken geven structuur aan je dag.

 

Als de wind even gaat liggen, is het ook mogelijk om in de open oceaan te zwemmen. Zwemmen met vijf kilometer diep water onder je en geen land in zicht is een ervaring die je nooit zult vergeten. Achtervolgd door een tonijn schiet er af en toe een school vliegende vissen uit een golf. Soms valt er een op het dek en is de verse vis letterlijk binnen handbereik.
En dan komt er plotseling land in zicht! Na een lange tijd op zee is dit een heel bijzondere ervaring. Op zo'n moment kun je je ook voorstellen hoe bijzonder het moet zijn geweest voor de zeelieden die de oceaan overstaken zonder moderne kaarten en navigatieapparatuur.
Na spannende dagen zeilen bereiken ze de Azoren. Deze eilandengroep staat bekend om zijn natuur en de vele walvissen die hier te zien zijn. Het is een traditie dat iedereen hier een gin en tonic drinkt in Café Peter Sport en een steen op de havenmuur schildert om zichzelf op lange termijn te vereeuwigen en zodat iedereen weet dat je hier met de Twister bent geweest.

 

Je reist snel verder richting Europa, want je hebt nog een flink stuk zeilen voor de boeg. In de verte ruikt de Twister de thuishaven al en vaart met hoge snelheid richting het Kanaal.
Zodra je het continentale plat bereikt, veranderen de golven en ook de temperatuur geeft aan dat je dichter bij huis komt. Als je land ziet, ga je eerst richting de indrukwekkende Kanaaleilanden. Hier maak je een korte stop om je Atlantische oversteek te vieren. Een prestatie waar je trots op kunt zijn! Vanaf hier is het nog een paar dagen zeilen naar Rotterdam, waar je weer aan wal gaat en mooie zeemansverhalen kunt vertellen. Een zeilavontuur waar nog lang over nagepraat zal worden!

 

incl. alle maaltijden aan boord, beddengoed, handdoeken, eindschoonmaak en havengelden

 

Zondag 30.03.2025 (10.00 uur) van Sint Maarten naar dinsdag 06.05.2025 (10.00 uur) naar Rotterdam

6.100,00 €

 • beperkte beschikbaarheid
 • Levertijd: 1-3 dagen

Aan boord gaan in Sint Maarten:

Zondag 30.03.25

(10.00 uur)

 

Van boord gaan in Rotterdam:

Dinsdag 06.05.25

(10.00 uur)


Inklusief:

 • 36 overnachtingen aan boord
 • alle maaltijden aan boord
 • eindschoonmaak
 • beddengoed & henddoken
 • havengeld

Exclusief:

 • Drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op zondagmiddag met de lunch
 • Zeilvaardigheden voordelig/nuttig
 • ervaren crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

 

Dit traditionele vissersschip werd in 1902 volledig van hout gebouwd. In 1998 werd de tweemastschoener TWISTER volledig omgebouwd tot een luxueus zeilschip dat het gevoel geeft van een jacht.

De TWISTER is een zeer snel en betrouwbaar zeilschip. Het bijzondere aan dit schip is een bovendek met veel zitplaatsen direct aan het roer en een benedendek met een grote zithoek. Met een capaciteit van 20 personen voor overnachtingen en 55 personen voor dagtochten biedt de TWISTER meer dan genoeg ruimte.

Binnen is er ook een salon met een eigen bar, een zithoek in het stuurhuis en een zeer goed uitgeruste kombuis. De hutten hebben allemaal een eigen wastafel en in de comfortabele kooien is een goede nachtrust gegarandeerd.

Aan het roer, op het dek of in de gezellige salon, het gastvrije schip is de perfecte omgeving voor gezinnen, bedrijven, clubs of vrienden. Haar moderne tuigage en sierlijk ontworpen lijnen stellen de TWISTER in staat om uitstekend te presteren op zowel de Oostzee als op wateren over de hele wereld.De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show