0329RS24 - Lang paasweekend

 

Vrijdag, 29.03.2024 (20.00 uur) van Harlingen naar Maandag, 01.04.2024 (15.00 uur) naar Harlingen

 

Cruise beschrijving:

 

Verken de Waddenzee in het vroege voorjaar, wanneer het nog koud kan zijn en het trekken aan de lakens een heerlijke activiteit is om weer op te warmen. De frisse lucht, de rust op het water en in de haven: er zijn veel voordelen om te gaan zeilen als het seizoen net begint. Benedendeks op de Rode Zwaan, in de buik van het schip, is het heerlijk verwarmd, dus je hoeft nooit echt te bevriezen. Pak een goed boek of speel een leuk bordspel met een medereiziger. Op de eilanden ben je bijna alleen met de eilandbewoners en kun je genieten van de schoonheid van de natuur. Een reis voor wie niet bang is voor een frisse bries en wil genieten van de unieke rust.

Je komt vrijdagavond vanaf 20:00 uur aan boord in Harlingen en wordt hartelijk ontvangen met koffie en thee. De bemanning heet je welkom en legt je alles uit over de Rode Zwaan onder het genot van een lichte snack.
Op zaterdagochtend, na een eerste nacht aan boord, maak je kennis met het zeilen en krijg je alle veiligheidsinformatie die je nodig hebt. Met het oog op de wind en het weer stelt de kapitein samen met jou een zeilplan op voor de komende dagen. Het doel is om naar een van de Waddeneilanden te zeilen en daar in de namiddag aan te komen zodat je nog genoeg tijd hebt om te wandelen, fietsen of te relaxen met een goed boek op de bank. In de middag krijg je heerlijke hapjes aan boord.

 

Avonds kun je genieten van een vers bereid driegangendiner aan een mooi gedekte tafel aan boord.
Op zondag kun je doorzeilen naar de volgende haven of, als het weer het toelaat, een zandbank opzoeken en voor anker gaan.
De volgende ochtend begint je laatste dag aan boord van de Roden Swan. Je zet weer zeil en vaart terug richting Harlingen. Daar kom je rond 15.00 uur aan. De ontscheping vindt uiteindelijk om 16.00 uur plaats.
Het programma is natuurlijk altijd afhankelijk van de weersomstandigheden en kan dus aangepast moeten worden. Bij zeer stormachtig weer is het mogelijk dat het schip niet kan uitvaren. De bemanning biedt dan een alternatief programma aan dat bestaat uit een onderhoudende lezing aan boord over de geschiedenis van de Bruine Vloot en een inleiding in de meteorologie. De bemanning heeft ook suggesties voor activiteiten aan wal die bij elk weertype kunnen plaatsvinden. Er is dus nooit een saai moment!

 

Tijdens je verblijf aan boord van de Rode Zwaan word je verwend met lekkere snacks, verse maaltijden en vers fruit. Koffie, thee en limonade zijn altijd beschikbaar. Andere dranken zijn ook aan boord verkrijgbaar en worden aan boord contant afgerekend.

Je slaapt aan boord in 2- of 4-persoonshutten met stapelbedden. Alle bedden zijn fris opgemaakt met hoeslakens, kussens en dekbedden. Handdoeken zijn ook aanwezig.

Informatie voor alleenreizenden: Je kunt een hut boeken voor alleengebruik. Hiervoor geldt een toeslag van 50% van de reissom. Als de zeiltocht niet volgeboekt is en je dus alleen kunt verblijven, wordt de toeslag aan boord terugbetaald.

Als je hier niet voldoende vrije plaatsen ziet, stuur ons dan een e-mail naar info@t-s-c.de. We kijken dan graag of extra accommodatie voor je mogelijk is.

Kleine groep van maximaal 20 deelnemers (in plaats van 32).

 

Vrijdag, 29.03.2024 (20.00 uur) van Harlingen naar Maandag, 01.04.2024 (15.00 uur) naar Harlingen

300,00 €

 • uitverkocht

Aan boord gaan in Harlingen:

Vrijdag 29.03.2024

(20.00 uur)

 

Van boord gaan in Harlingen:

Maandag 01.04.2024

(15.00 uur)


Inklusief:

 • 3 overnachtingen aan boord
 • volpension (maaltijden, koffie, thee en water, we koken samen en om de beurt)
 • eindschoonmaak
 • beddengoed & henddoken
 • havengeld

Exclusief:

 • Frisdranken en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op Donderdagabemd met een welkomsthapje
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

 

De spiegelklipper Rode Zwaan werd in 1880 gebouwd voor de vrachtvaart op de Rijn. De prachtige gestroomlijnde romp maakt de Rode Zwaan een ideaal schip voor het varen op de dynamische Nederlandse Waddenzee en het IJsselmeer.

Vincent en Dorette zijn sinds het voorjaar van 2019 de trotse eigenaren van de Rode Zwaan. Ze wonen en werken het hele jaar door aan boord. Van april tot oktober zijn zij de professionele bemanning tijdens de zeiltochten. Vincent en Dorette sturen en manoeuvreren het schip niet alleen samen met de gasten. De twee enthousiaste eigenaren hebben het ook tot hun missie gemaakt om gasten bekend te maken met de natuurlijke wonderen van de Waddenzee en om iedereen aan boord de kunst van het zeilen en de wind uit te leggen.

Tussen de zeilactiviteiten door kun je ontspannen in een van de vele comfortabele kussens op het dek en genieten van het prachtige uitzicht. Benedendeks nodigt de gezellige nautische lounge je uit om te blijven hangen. Het schip is verdeeld in 13 hutten, waardoor het geschikt is voor kleinere groepen die meer privacy willen. De Rode Zwaan heeft minstens 10 actieve gasten aan boord nodig om optimaal te kunnen genieten van de zeilervaring.De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show