0315TW25 - Eilandhoppen in de Caraïben

 

Zaterdag 15.03.2025 (10.00 uur) van Martinique naar donderdag 27.03.2025 (10.00 uur) naar Sint Maarten

 

Cruise beschrijving:

 

Je begint je Caribische zeiltocht in Martinique, een overzees departement van Frankrijk. Je spreekt er dus Frans en je betaalt je stokbrood en croissants in euro's midden in de Caraïben! Martinique wordt "het eiland van de bloemen" genoemd en dat is niet voor niets, want het heeft een weelderige flora. De meeste gebieden zijn heuvelachtig, er is regenwoud met lianen en zelfs een stukje nevelwoud. Martinique biedt ook een goed nachtleven in de vele bars en restaurants.

 

Sie bleiben nicht allzu lange hier, denn es gibt noch viel mehr zu entdecken. Gemeinsam mit der Crew hissen Sie die Segel und nehmen Kurs auf Dominica, eine paradiesische Insel, die als Ökotourismusziel bekannt ist. Die Vulkane Dominicas sind so steil und bergig, dass ein Großteil des Regenwaldes von Abholzung und Plantagen verschont geblieben ist. Hier schlängeln sich Bäche, die in Wasserfälle münden. Bunte Vögel pfeifen inmitten der meterhohen Farne, Lianen und Waldriesen. Wer sich die Mühe macht, in den Wald zu klettern und zu schlüpfen, kann ein surreales Phänomen beobachten: Aus Rissen und Löchern in den vulkanischen Bergen steigen Stränge aus heißem Gas auf, die nach faulen Eiern riechen. Aus den Quellen des Vulkans entspringen warme Wasserströme. Und auf der Spitze des Berges brodelt ein mit Wasser gefüllter Krater. Dort wachsen etwa tausend Pflanzenarten, darunter viele Blumen. Auf Dominica gibt es 195 Vogelarten. Die Säugetiere auf Dominica beschränken sich auf einige Fledermäuse und Meeressäugetiere wie den Pottwal, die karibische Seekuh und den Buckelwal.

 

Sie segeln weiter nach Norden. Guadeloupe ist keine Insel im eigentlichen Sinne, sondern eine Gruppe von großen und kleinen, bewohnten und unbewohnten Inseln, darunter Basse-Terre und Grande-Terre, La Désirade, Marie-Galante und Les Saintes sowie die Petite Terre. Letztere kann man nur mit dem Boot erreichen. Diese Inseln sind bekannt für ihre schönen weißen Strände mit Palmen. Hier leben keine Menschen, dafür aber 10.000 Leguane. Einer der besonderen Orte, die Sie hier besuchen können. Es gibt hier so viele schöne Orte, dass man ewig neue Ecken entdecken könnte. Teilen Sie dem Kapitän gerne Ihre Wünsche mit. Er wird so weit wie möglich darauf eingehen. Denn die Twister-Crew wird alles dafür geben, dass dieser Segeltörn zu Ihrer ganz persönlichen Traumreise wird! 

 

Nachdem Sie Guadeloupe hinter sich gelassen haben, werden Sie wieder ein längeres Stück segeln. Auf längeren Strecken wird auch mal eine Nacht durchgesegelt. Die Nächte auf See sind magisch! Wenn es dunkel wird, schalten Sie die Navigationslichter ein, damit andere Schiffe Sie gut sehen können. Auch die anderen Schiffe sind beleuchtet, so dass ein Meer aus fröhlichen weißen, grünen und roten Lichtern entsteht, durch das der Kapitän Sie sicher navigiert. Ein Sonnenaufgang von einem Schiff auf hoher See ist ein unvergessliches Erlebnis.

 

Er zijn veel mooie eilanden in de Caribische Zee en ze hebben allemaal hun eigen charme, bijvoorbeeld: Antigua en Barbuda, ietwat chique eilanden met prachtige riffen en tropische vissen. St. Kitts en Nevis is nog vrij ongerept en de spoorlijn die vroeger werd gebruikt om suiker van de plantages te vervoeren, kan nu worden gebruikt om het eiland te verkennen. St. Eustatius, of Statia zoals het eiland in de volksmond heet, heeft een enorm onderwaternatuurreservaat met ongerepte koraalriffen en scheepswrakken die dateren uit de 18e eeuw. Het wemelt er van de zeepaardjes, roggen, haaien en zeeschildpadden. Het eiland ligt ook op de trekroute van bultruggen, dus de kans is groot dat je er een paar ziet. Saint Barthelemy is een jetset eiland, herkenbaar aan de megajachten die hier voor anker liggen. Op de stranden kun je filmsterren, supermodellen en andere beroemdheden zien. Het eiland is niet voor niets zo populair, het is prachtig en biedt alles wat je van een Caribisch eiland mag verwachten, naast voorzieningen als exclusieve restaurants en chique bars.
Je eindigt je reis waar Nederland grenst aan Frankrijk: Sint Maarten.

 

incl. alle maaltijden aan boord, beddengoed, handdoeken, eindschoonmaak en havengelden

Zaterdag 15.03.2025 (10.00 uur) van Martinique naar donderdag 27.03.2025 (10.00 uur) naar Sint Maarten

2.900,00 €

 • uitverkocht

Aan boord gaan in Martinique:

Zaterdag 15.03.25

(10.00 uur)

 

Van boord gaan in Sint Maarten:

Donderdag 27.03.25

(10.00 uur)


Inklusief:

 • 12 overnachtingen aan boord
 • alle maaltijden aan boord
 • eindschoonmaak
 • beddengoed & henddoken
 • havengeld

Exclusief:

 • Drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op zaterdagmiddag met de lunch
 • Zeilvaardigheden voordelig/nuttig
 • ervaren crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

 

Dit traditionele vissersschip werd in 1902 volledig van hout gebouwd. In 1998 werd de tweemastschoener TWISTER volledig omgebouwd tot een luxueus zeilschip dat het gevoel geeft van een jacht.

De TWISTER is een zeer snel en betrouwbaar zeilschip. Het bijzondere aan dit schip is een bovendek met veel zitplaatsen direct aan het roer en een benedendek met een grote zithoek. Met een capaciteit van 20 personen voor overnachtingen en 55 personen voor dagtochten biedt de TWISTER meer dan genoeg ruimte.

Binnen is er ook een salon met een eigen bar, een zithoek in het stuurhuis en een zeer goed uitgeruste kombuis. De hutten hebben allemaal een eigen wastafel en in de comfortabele kooien is een goede nachtrust gegarandeerd.

Aan het roer, op het dek of in de gezellige salon, het gastvrije schip is de perfecte omgeving voor gezinnen, bedrijven, clubs of vrienden. Haar moderne tuigage en sierlijk ontworpen lijnen stellen de TWISTER in staat om uitstekend te presteren op zowel de Oostzee als op wateren over de hele wereld.De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show