0225TW25 - Van Zuid-Amerika tot het Caribisch gebied!

 

Dinsdag, 25.02.2025 (10.00 uur) van Paramaribo naar Woensdag, 05.03.2025 (10.00 uur) naar Grenada

 

Cruise beschrijving:

 

Het schip gaat voor anker bij Paramaribo, waar iedereen aan boord komt. Je zet zeil en vaart richting Nieuw Nickerie, waar je iets minder dan een dag over doet. Onderweg kun je nog een tussenstop maken en je eigen wensen kenbaar maken. Voel je vrij om je ideeën met de bemanning te delen en indien mogelijk zal de kapitein er graag rekening mee houden. Samen maken jullie deze reis onvergetelijk!
Nieuw Nickerie is de op twee na grootste stad van Suriname en je laatste stop voor de grote oversteek naar het Caribisch gebied. Hier heb je de mogelijkheid om nog even van het Surinaamse leven te genieten in een van de vele barretjes of om het Bigi Pan Natuurreservaat te bezoeken, waar veel bijzondere vogelsoorten zoals de rode ibis te vinden zijn.

 

Het duurt twee tot drie dagen om van New Nickerie naar Tobago te varen. Dit voormalige piratennest werd ook wel het verborgen eiland genoemd omdat het zo lang verborgen bleef voor de rest van de westerse wereld. En dat terwijl er 7000 jaar geleden al mensen op het eiland woonden. De naam betekent "tabak". Daniel Defoe zette het verhaal van Robinson Crusoe op Tobago. Hoewel dit eiland een paradijs is voor natuurliefhebbers, is het toerisme hier minder ontwikkeld dan op andere Caribische eilanden. Aan de noordkant vind je prachtige stranden met palmbomen en baaien waar je als enige boot voor anker kunt gaan. In het zuiden ligt een van de mooiste duik- en snorkelgebieden van de hele Caraïben: Buccoo Reef. Maar eerst vaar je naar Scarborough, waar je inklaart. Voordat je verder vaart naar Grenada, neem je, indien mogelijk, een kijkje bij de onbewoonde eilanden aan de oostkant van Tobago.

 

Grenada ligt op 10 uur varen en werd in 1498 door Columbus ontdekt. Het eiland is grotendeels bedekt met tropisch regenwoud, met talloze riviertjes die langs de berghellingen stromen, gevoed door bronnen en af en toe uitmonden in watervallen. Grenada is beroemd om zijn nootmuskaat, die ook wordt gebruikt in heerlijke cocktails. De overvloed aan tropische vissen en de vele wrakken rondom het eiland maken Grenada tot een paradijs voor duikers en snorkelaars.


Inbegrepen: alle maaltijden aan boord, beddengoed, handdoeken, havengelden en eindschoonmaak

Exclusief: Drankjes - verkrijgbaar aan boord tegen eerlijke prijzen

 

Dinsdag, 25.02.2025 (10.00 uur) van Paramaribo naar Woensdag, 05.03.2025 (10.00 uur) naar Grenada

1.710,00 €

 • beperkte beschikbaarheid
 • Levertijd: 1-3 dagen

Aan boord gaan in Paramaribo:

Dinsdag 25.02.25 (10.00 uur)

 

Van boord gaan in Grenada:

Maandag 05.03.25 (10.00 uur)


Inklusief:

 • 8 overnachtingen aan boord
 • alle maaltijden aan boord
 • eindschoonmaak
 • beddengoed & henddoken
 • havengeld

Exclusief:

 • Drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op dinsdagmiddag met de lunch
 • Zeilvaardigheden voordelig/nuttig
 • ervaren crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

 

Dit traditionele vissersschip werd in 1902 volledig van hout gebouwd. In 1998 werd de tweemastschoener TWISTER volledig omgebouwd tot een luxueus zeilschip dat het gevoel geeft van een jacht.

De TWISTER is een zeer snel en betrouwbaar zeilschip. Het bijzondere aan dit schip is een bovendek met veel zitplaatsen direct aan het roer en een benedendek met een grote zithoek. Met een capaciteit van 20 personen voor overnachtingen en 55 personen voor dagtochten biedt de TWISTER meer dan genoeg ruimte.

Binnen is er ook een salon met een eigen bar, een zithoek in het stuurhuis en een zeer goed uitgeruste kombuis. De hutten hebben allemaal een eigen wastafel en in de comfortabele kooien is een goede nachtrust gegarandeerd.

Aan het roer, op het dek of in de gezellige salon, het gastvrije schip is de perfecte omgeving voor gezinnen, bedrijven, clubs of vrienden. Haar moderne tuigage en sierlijk ontworpen lijnen stellen de TWISTER in staat om uitstekend te presteren op zowel de Oostzee als op wateren over de hele wereld.

 De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show