0102TW25GT - Reis naar de Nieuwe Wereld - Caribisch gebied en terug

 

Donderdag, 02.01.2025 (14.00 uur) van Rotterdam naar Dinsdag, 06.05.2025 (10.00 uur) naar Rotterdam

 

Cruise beschrijving:

 

Reis naar de Nieuwe Wereld - Zeil mee met de Twister naar de Nieuwe Wereld en begin aan een duurzaam zeilavontuur!
In januari 2025 vertrekt het tweemast zeilschip Twister vanuit Nederland om met zo min mogelijk uitstoot naar Zuid-Amerika en het Caribisch gebied te varen. In deze tijd van het jaar waait er een stevige passaatwind van oost naar west over de Atlantische Oceaan. Dit is dus de juiste tijd om aan de oversteek te beginnen. Je vaart eerst via de Canarische Eilanden en Kaapverdië naar Zuid-Amerika en verkent de kusten van Frans Guyana en Suriname. Daarna bezoek je de mooiste Caribische eilanden. In het voorjaar zijn de zeeomstandigheden gunstig om oostwaarts te zeilen en vaart de Twister weer terug.
De reis is verdeeld in zes etappes, waarbij onderweg de mooiste plekjes worden aangedaan. Natuurlijk is het ook mogelijk om losse etappes te combineren of de "Grand Tour" van/naar Rotterdam te varen.
Tijdens deze reis volg je de route die zeilschepen al eeuwen afleggen en vaar je eerst zuidwaarts, waar we de passaatwind vangen. Via de Canarische Eilanden en de Kaapverdische Eilanden, waar je tijd hebt om aan land te gaan, zeil je naar Frans Guyana, waar je Devil's Island bezoekt en de kust verkent.

 

Tijdens de overtocht met het zeilschip ervaar je de grootte en schoonheid van de oceaan. De golven zijn hier erg lang en glijden langzaam onder het schip door. Op de lome deining van de Atlantische Oceaan kom je allerlei dieren tegen die je nergens anders ziet, zoals scholen vliegende vissen die uit het water schieten, grote kwallen en spelende walvissen. Heb je ooit gezwommen waar het water 5 kilometer diep is? Een unieke kans.
Vanuit Frans-Guyana vaar je op "kruissnelheid" door naar Suriname. Dit betekent dat je minder zeemijlen per dag aflegt en meer tijd hebt om dingen te zien, van boord te gaan en te zwemmen of snorkelen. Het mooie van reizen per boot is dat je op plekken komt die over land moeilijk bereikbaar zijn.

 

Vanuit Suriname "cruise" je naar Tobago, dit voormalige piratennest, het meest zuidelijke Caribische eiland dat je zult bezoeken. Vanaf hier vaar je noordwaarts naar Sint Maarten. De kapitein kent het gebied goed en weet waar de mooiste eilanden met idyllische baaien zijn om voor anker te gaan, vanwaar je de eilanden kunt verkennen en koraalriffen kunt bezoeken.
De meeste mensen associëren de Caribische eilanden terecht met witte zandstranden, palmbomen en blauwe zeeën. Maar wist je dat veel eilanden van vulkanische oorsprong zijn? Op de steile hellingen groeien prachtige tropische regenwouden en mystieke nevelwouden. De slapende, actieve vulkaan verwarmt bergstromen die door het bos slingeren en uitmonden in prachtige watervallen.
St Marten is de plaats vanwaar de oversteek naar Europa begint. Onderweg stop je bij Bermuda, de Azoren en een van de Kanaaleilanden.

 

Je begint aan deze intercontinentale reis op het schip "Twister", een 35 meter lange tweemaster en een van de mooiste schepen van de Nederlandse vloot. Dit zeilschip is zeer geschikt voor het oversteken van de oceaan en heeft dit al vele malen gedaan. Er is plaats voor 18 passagiers aan boord, die kunnen overnachten in comfortabele hutten. Er is ook een ruime lounge benedendeks waar de maaltijden worden geserveerd, en de stuurhut heeft comfortabele banken met een panoramisch uitzicht. De maaltijden worden bereid door een professionele kok, die een volledig uitgeruste keuken tot zijn beschikking heeft.

 

De Twisters en hun crew zijn al vaak in het Caribisch gebied geweest en kennen daarom de mooiste baaitjes en gezelligste plekjes. Maar als je zelf een mooi plekje weet, mag je dat natuurlijk ook voorstellen!
Je zeilt over de oceaan. Met deze reis proberen we een alternatief te bieden voor vliegen.
Dit is een reis voor actieve reizigers. Je vaart met z'n allen op het schip. Zeilervaring is niet vereist, wel een actieve en open houding. Onderweg leer je van alles, van navigeren tot het besturen van het schip, en aan het eind van de reis ben je een ervaren zeiler. Natuurlijk is er ook genoeg tijd om te ontspannen, een boek te lezen en gezellig bij te kletsen. s Avonds zeil je gewoon door, iedereen aan boord wordt in wachten ingedeeld zodat je kunt blijven zeilen en iedereen genoeg tijd heeft om naast het zeilen ook te rusten, eten en slapen. Het is overigens niet verplicht om aan alle wachten deel te nemen.

 

Nachten op zee zijn magisch. Omdat er op zee geen omgevingslicht is, kun je zowel de Melkweg als de sterren zien.
Aankomen in de haven na een lange tijd op zee is een onvergetelijke ervaring. Probeer maar eens rechtuit te lopen met je pas verworven zeebenen!te nemen.


Inbegrepen: alle maaltijden aan boord, beddengoed, handdoeken, havengelden en eindschoonmaak

Exclusief: Drankjes - verkrijgbaar aan boord tegen eerlijke prijzen

 

Donderdag, 02.01.2025 (14.00 uur) van Rotterdam naar Dinsdag, 06.05.2025 (10.00 uur) naar Rotterdam

19.900,00 €

 • beperkte beschikbaarheid
 • Levertijd: 1-3 dagen

Aan boord gaan in Rotterdam:

Donderdag 02.01.25 (14.00 uur)

 

Van boord gaan in Rotterdam:

Dinsdag 06.05.25 (10.00 uur)


Inklusief:

 • 124 overnachtingen aan boord
 • alle maaltijden aan boord
 • eindschoonmaak
 • beddengoed & henddoken
 • havengeld

Exclusief:

 • Drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op donderdagavond met het diner
 • Zeilvaardigheden voordelig/nuttig
 • ervaren crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

 

Een zeilschip met een verleden. In 1899 werd de Johanna Christina te water gelaten. Het schip voer met vracht over de Hollandse binnenwateren. Eerst zeilend en later met de motor. In 1990 werd het schip omgebouwd tot modern, comfortabel en sportief passagierszeilschip. Haar naam werd gewijzigd in Actief, waardoor zij de herinnering aan een actief verleden in de binnenvaart altijd bij zich draagt.

Onder het dek bevindt zich een ruime, gezellige zitruimte en een volledig ingericht luxe kombuis met biertap, koelkasten, een horecafornuis met oven, magnetron en koffiezetapparaat (filters zijn aanwezig).  De ACTIEF is ruim en comfortabel uitgerust met alle voorzieningen, zowel voor kinderen als volwassenen.

Uw vriendelijke en toegewijde gastheer en schipper van de Actief is Arnoud. Hij heeft veel ervaring en vaart sinds zijn jeugd. Hij vertelt u graag alles over zeilen met de ACTIEF. 

 De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show