0102TW25 - Overtocht Golf van Biskaje

 

Donderdag, 02.01.2025 (14.00 uur) van Rotterdam naar Dinsdag, 19.01.2025 (17.00 uur) naar Lissabon

 

Cruise beschrijving:

 

Deze eerste etappe van de grote Twister Voyage 2025 gaat beginnen en biedt je een spannend zeilavontuur. Je doorkruist de Noordzee en de Golf van Biskaje tot je uiteindelijk de Atlantische Oceaan bereikt. Zeilen op de Noordzee en door de Golf van Biskaje in de winter is een uitdaging. Daarom is deze tocht geschikt voor diegenen die hun grenzen willen verleggen, die zichzelf willen testen in omstandigheden die uitzonderlijk mooi, maar ook zwaar kunnen zijn.
Je kunt deze etappe vergelijken met een bergbeklimming of een poolexpeditie: het is perfect te doen als je je goed voorbereidt. De bemanning van de Twister heeft deze reis al vele malen ondernomen en begint al maanden van tevoren met de voorbereidingen. Zeilervaring op zee en een goede lichamelijke conditie zijn een voordeel op dit deel van de reis.

 

Zoals veel grote avonturen begint ook deze etappe heel onschuldig: je vertrekt vanuit de Veerhaven, een idyllisch haventje in Rotterdam naast de Erasmusbrug. Je vaart de Nieuwe Waterweg af, langs enorme havens en grote zeeschepen.
Op zee hijs je de zeilen en komt het schip in zijn ritme. Hier merk je hoe levendig dit deel van de Noordzee is. Je ziet loodsboten, baggerschepen en aan de horizon scheepvaartroutes en windmolenparken.

 

Je vaart over de Noordzee, de Golf van Biskaje en de Atlantische Oceaan naar Lissabon. Onderweg is er tijd voor tussenstops; bij goed weer kies je de mooiste plekjes om voor anker te gaan; bij minder goed weer doe je soms een haven aan om te schuilen.
Zodra je de witte krijtrotsen van Calais en Dover achter je hebt gelaten, wordt het kanaal breder en het scheepvaartverkeer rustiger. Hoe dichter je bij de Golf van Biskaje komt, hoe langer de golven worden en hoe relaxter het zeilen wordt. Dit komt ook doordat al je medezeilers nu vertrouwd zijn geraakt met het schip en zich hebben geïnstalleerd. De Golf van Biskaje heeft een geheel eigen schoonheid. Omdat de diepe oceaan hier het Europese continentale plat ontmoet, waar de lange golven van de Atlantische Oceaan samenkomen, kunnen er grote golven ontstaan. De ervaren bemanning van de Twister loodst je veilig door deze golven, wat kan leiden tot spectaculaire en onvergetelijke zeiltochten.

 

Sobald die zerklüftete Küste Galiciens in Sicht kommt, werden Sie auch an den Temperaturen bemerken, dass Sie sich weiter nach Süden bewegen. Entlang der spanischen Küste segeln Sie in Richtung Portugal. Sobald Sie in die Bucht von Lissabon einfahren und den Tejo hinauffahren, werden Sie schon bald die beeindruckende „Ponte 25 de Abril“ sehen können. Die rotstrahlende Brücke erinnert stark an die „Golden Gate Bridge“ in San Francisco. Portugals Hauptstadt ist von unvergleichlicher Schönheit und hat die Jahrhunderte erstaunlich unbeschadet überstanden. Hier können Sie nach einem erfolgreichen Ausflug lokale Köstlichkeiten genießen und sich einen wohlverdienten Drink im warmen Nachtleben gönnen.

 

Je verlaat de Twister met een bezwaard gemoed. Er ligt een onvergetelijk zeilavontuur achter je dat je zeker niet snel zult vergeten. Of je blijft aan boord en begeleidt de Twister op zijn reis over de Atlantische Oceaan richting Zuid-Amerika:

Infos.


Inbegrepen: alle maaltijden aan boord, beddengoed, handdoeken, havengelden en eindschoonmaak

Exclusief: Drankjes - verkrijgbaar aan boord tegen eerlijke prijzen

 

Donderdag, 02.01.2025 (14.00 uur) van Rotterdam naar Dinsdag, 19.01.2025 (17.00 uur) naar Lissabon

2.550,00 €

 • beperkte beschikbaarheid
 • Levertijd: 1-3 dagen

Aan boord gaan in Rotterdam:

Donderdag 02.01.25 (14.00 uur)

 

Van boord gaan in Lissabon:

Dinsdag 19.01.25 (17.00 uur)


Inklusief:

 • 17 overnachtingen aan boord
 • alle maaltijden aan boord
 • eindschoonmaak
 • beddengoed & henddoken
 • havengeld

Exclusief:

 • Drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op donderdagavond met het diner
 • Zeilvaardigheden voordelig/nuttig
 • ervaren crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

 

Dit traditionele vissersschip werd in 1902 volledig van hout gebouwd. In 1998 werd de tweemastschoener TWISTER volledig omgebouwd tot een luxueus zeilschip dat het gevoel geeft van een jacht.

De TWISTER is een zeer snel en betrouwbaar zeilschip. Het bijzondere aan dit schip is een bovendek met veel zitplaatsen direct aan het roer en een benedendek met een grote zithoek. Met een capaciteit van 20 personen voor overnachtingen en 55 personen voor dagtochten biedt de TWISTER meer dan genoeg ruimte.

Binnen is er ook een salon met een eigen bar, een zithoek in het stuurhuis en een zeer goed uitgeruste kombuis. De hutten hebben allemaal een eigen wastafel en in de comfortabele kooien is een goede nachtrust gegarandeerd.

Aan het roer, op het dek of in de gezellige salon, het gastvrije schip is de perfecte omgeving voor gezinnen, bedrijven, clubs of vrienden. Haar moderne tuigage en sierlijk ontworpen lijnen stellen de TWISTER in staat om uitstekend te presteren op zowel de Oostzee als op wateren over de hele wereld.

 De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show