Veel gestelde vragen...

Gelden de prijzen op de prijslijst voor het gehele schip?
De prijzen op de prijslijst gelden voor het gehele schip inclusief 2-3 bemanningsleden, voor de door u gewenste periode (week, weekeinde, midweek enz.). Bij alle schepen wordt er na afloop van de zeiltocht de eindreiniging aan u berekend, deze ligt tussen de € 80,00 en € 200,00, afhankelijk van de grote van het schip. In Nederland zijn de liggelden in de havens inclusief, in havens in de Noord- en Oostzee zijn de liggelden exclusief en deze worden dan ook aan u door berekend. Afhankelijk van de grote van het schip en de haven, ligt dit bedrag tussen de € 45,00 en € 95,00 per haven.


Moet ik een paspoort of ID-kaart meenemen?
Ja, het meebrengen van een geldig paspoort of ID kaart is verplicht. Voor reizen in Nederland is een geldig rijbewijs ook  afdoende. Bij schoolkinderen geldt een kinderpaspoort of ID kart.

Een voorlopig paspoort (indien de opnieuw aangevraagde pas niet op tijd aankomt) is ook in orde. Denkt u eraan dat het paspoort of de ID kaart niet meer dan 3 maanden verlopen mag zijn.


Moet ik kunnen zeilen?
Nee, dat is niet nodig! Aan boord van het schip krijgt u van de bemanning uitleg over de beginselen van het zeilen.


Zijn er zwemvesten en andere reddingsmiddelen aan boord aanwezig?
Het spreekt voor zich dat er aan boord van de schepen verschillende en voldoende reddingsmiddelen aanwezig zijn zoals; zwemvesten, reddingsvlotten enz. Bovendien hebben alle schippers en maten een E.H.B.O. diploma.


Mag de hond mee aan boord?
Dat is per schip verschillend, en het ligt ook aan het gedrag van de hond. De meeste schepen hebben een zogenaamde “boordhond”, en niet iedere hond kan goed met andere honden opschieten, daarom is er vooraf overleg nodig.


Wordt er bij catering aan boord ook rekening gehouden met vegetariërs en lactose -en gluten allergieën?
Er staan op onze bestellijsten allerlei gerechten die geschikt zijn voor vegetariërs. Wanneer de medepassagiers geen vegetariërs zijn, houden wij daar rekening mee. Voor vegetarische en lactose – gluten vrije diëten berekenen wij € 25,00 extra.


Waar kan ik mijn auto parkeren?
Op onze plattegronden van de verschillende havens zijn de parkeerplaatsen aangegeven.


Vanaf welke windkracht wordt er niet meer gezeild?
Vanaf windkracht 7 mogen de schepen uit veiligheidsgronden niet meer uitvaren. Of het schip blijft in de haven, of de schipper bedenkt een alternatief programma. In Nederland kan het schip via de kanalen naar andere mooie steden, met de motor of onder zeil.


Kan ik de kosten gemaakt aan boord alleen contant betalen?
De meeste schepen beschikken nog niet over een pinautomaat. Kosten zoals de eindreiniging, extra motoruren, liggelden en dranken dient u contant aan boord betalen. Mocht dat een probleem zijn dan kunt u bv. voor de dranken een factuur aan de schipper vragen.


Mag ik mijn eigen bier meenemen?
Onze schepen hebben, bijna allemaal, een biertap. Vaten bier meenemen is dan ook niet mogelijk. Hier vind u een lijst met de verschillende biersoorten die aan boord aanwezig zijn, andere soorten bier zijn op aanvraag te verkrijgen.


Eet de bemanning met ons mee?
De crew aan boord vormt samen met u de bemanning van het schip, het is dan ook gebruikelijk om samen te eten. Wanneer u bij ons de catering besteld dan houden wij bij de inkoop daar rekening mee. Wanneer u zelf de boodschappen doet dan kunt u het beste voor twee personen extra inkopen. Is het voor uw gezelschap niet wenselijk dat de bemanning mee eet? Laat het ons dan weten.