Zeilen in de Deense Zuidzee


De Zuid-Deense eilanden zijn een zeer populaire bestemming en worden daarom heel vaak vanuit Rostock aangevoerd. Dit deel van de Oostzee wordt niet alleen onder zeilers "Deense Zuidzee" genoemd vanwege zijn unieke kenmerken, die vergelijkbaar zijn met de Zuidzee.

Door de vele kleine, maar ook grotere eilanden biedt dit gebied een breed scala aan mogelijkheden voor een onvergetelijke zeilervaring. Elk van de vele schilderachtige vissersdorpjes heeft zijn eigen charme die de typisch Deense flair vormt.

 

Hieronder hebben we een kleine selectie van mogelijke bestemmingen nader beschreven. Met een klik op de betreffende foto komt u direct op de detailpagina van de verschillende eilanden.

Opgemerkt moet worden dat de meeste winkels in de (grotere) Deense havensteden euro's accepteren, maar meestal wisselgeld geven in de vorm van Deense kronen. Als u aan de veilige kant wilt blijven, moet u voordat u op reis gaat een klein bedrag bij de bank laten wisselen.


Duitse Oostzeekust


Naast de vele verschillende bestemmingen in Denemarken, heeft de Duitse Oostzeekust ook een groot aantal prachtige havens, die stuk voor stuk een bezoek waard zijn en erop wachten door jou ontdekt te worden.
Het maakt niet uit in welke richting de wind ons deze keer waait: er zijn overal havensteden die het bekijken waard zijn, die zich zeker niet hoeven te verbergen voor de plaatsen op de Deense eilanden.

 

Op de volgende pagina hebben we een kleine selectie van mogelijke poorten samengesteld. Natuurlijk zijn er nog talloze andere opties die u de avond voordat u vertrekt met uw kapitein moet bespreken. Aan wensen wordt in de meeste gevallen graag tegemoetgekomen - voor zover deze kunnen worden uitgevoerd.