Zeilen in de Deense Zuidzee


Door de vele kleine en grotere eilanden biedt de Deense Zuidzee een breed scala aan mogelijkheden voor een onvergetelijke zeilvakantie. Elk individueel klein vissersdorpje heeft zijn eigen charme en biedt daarmee de perfecte basis voor afwisselende dagen op het water en op het land. Vanwege het grote aantal mogelijke bestemmingen kunnen wij u slechts een kleine selectie presenteren. De talloze overgebleven plaatsen doen echter op geen enkele manier onder voor deze selectie en wachten er reikhalzend op om door jou ontdekt, gekend en geliefd te worden.

Opgemerkt moet worden dat de meeste winkels in de (grotere) Deense havensteden euro's accepteren, maar meestal wisselgeld geven in de vorm van Deense kronen. Als u aan de veilige kant wilt blijven, moet u voordat u op reis gaat een klein bedrag bij de bank laten wisselen.


Duitse Oostzeekust


Het vaargebied vanaf Kiel is echter geenszins beperkt tot de Deense Zuidzee. Duitsland heeft ook pittoreske havensteden te bieden die zich niet hoeven te verbergen voor die op de Deense eilanden.

Het maakt niet uit in welke richting de wind ons waait. Overal ontdek je nieuwe plekken die hun eigen charme uitstralen.

Op de volgende pagina hebben we een klein overzicht van mogelijke bestemmingen voor je samengesteld. Dit zou echter slechts een kleine stimulans moeten zijn en pretendeert niet volledig te zijn.