Pallieter


Informatie overzicht

Scheepstype

Tjalkjacht

 

Vaargebied(en)

Waddenzee en IJsselmeer

 

Afvaarthaven

Harlingen

 

Gegevens

Lengte: 20,03 m

Breedte: 4,58 m

Diepgang: 0,90 m

Zeiloppervlak: 220 m2Capaciteit:

Dagtocht: 12 personen

Overnachting: 12 personen

 

Hutten:

6 x 2-persoonshut

 

Douche: 2

Toilet: 2

 

Inventarislijst

Hutten afsluitbaar, cv, warm en koud water, koelkast 120 L, vriezer 40 L, Boretti 6 pits gasfornuis, oven 90 cm breed, magnetron, barbecue op kolen, dekbedden inbegrepen bij weekendgroepen.

Pallieter
Pallieter


Beschrijving

De Pallieter is een uiterst comfortabel zeilschip met ruime hutten, een gezellige salon en fraaie kombuis. De bemanning nodigt u van harte uit in te schepen op dit fraaie tjalkjacht. Het schip vaart net zo eenvoudig op het IJsselmeer en de Friese kanalen als over de Waddenzee naar Terschelling en Schiermonnikoog.

 

Het dek is praktisch ingedeeld met een ruime zitkuip op het achterdek, heeft veel dekruimte en overzicht over het gehele schip. Het schip is zo ingedeeld dat iedereen, van kleinkind tot oma, er plezierig mee kan zeilen.

Het tuigage is sportief en handzaam. Het schip is een aantal jaren geleden compleet nieuw ingericht met veel oog voor comfort. In de salon met grote ramen, is er voor iedereen een plekje rondom de tafel. ’s Avonds is dit de gezellige plek om samen te eten, spelletjes te spelen of een borrel te drinken. De kombuis grenst direct aan de salon en maakt koken tot een gezellige bezigheid. De Pallieter heeft twaalf slaapplaatsen, verdeeld over zes luxe hutten voor 2 personen.

 

De Pallieter is al in 1899 gebouwd en had de vroegere Zuiderzee als vaargebied. Om de stormen te trotseren, werd het schip zeewaardig gebouwd met een snelle romp. De naam Pallieter is de hoofdpersoon van de gelijknamige roman (1916), is de beroemdste creatie van de Vlaamse auteur Felix Timmermans uit Lier. Pallieter staat voor een levensgenieter, één die “de dag plukt”.


Prijslijst en beschikbaarheid

Prijzen in het hoogseizoen

Week: 3.620,00 €
Midweek: 2.570,00 €
Weekend: 2.090,00 €
Dagtochten: op aanvraag
Eindschoonmaak: inclusief

Prijzen in het laagseizoen

laagseizoen 1 (-10 %)

25.03. - 29.04. & 27.09. - 07.10.2019