Minerva


Scheepstype

Tweemast Stevenaak

 

 

Zeilen Bestemmingen

Waddenzee, IJsselmeer

 

Havens van vertrek

Harlingen

 

Gegevens

Lengte: 28.90 m

Breedte: 5.50 m

Diepgang: 1,15 m

Zeilopp.: 380 m²

Motor: DAF 140 PK

 

Capaciteit

Overnachting: 24 personen

Dagtochten: 30 personenInterieurindeling & extra's

Hutten met wastafel en patrijspoort

4 x 2 persoons hut

4 x 4 persoons hut

 

Sanitaire voorzieningen

Douches: 2

Toiletten: 2

Keukenapparatuur

8-pits gasfornuis

Oven

Koelkast: (230 L)

Vriesvak: (80 L)

Koffiezetapparaat (filters aan boord)

 

Centrale verwarming

 

 

Recreatieve voorzieningen

Muziekinstallatie met CD, USB, AUX-kabel

 BBQ op aanvraag

Boordbibliotheek

 

Extra's

Reddingvesten voor kinderen (op aanvraag)Beschrijving van het schip

Deze elegante dame liep in 1878 op één van de vele werven in Kinderdijk (aan de Lek) van stapel. Gebouwd als stevenaak; een “dragend” vrachtschip met uitstekende zeileigenschappen, met name bij tegenwind.

Naast de normale risico’s uit reguliere vrachtvaart wist zij, ondanks veranderende economische tijden, de sloophamer te ontlopen. Dit in tegenstelling tot vele van haar leeftijdgenoten. In 1994 is begonnen met een ingrijpende restauratie en twee jaar later is zij gestart aan haar tweede jeugd als zeilschip.

 

EEN ELEGANT SCHIP MET EEN WARM EN GEZELLIG INTERIEUR

Het interieur van de Minerva is warm en gezellig. De kombuis van het schip is ingericht met alles wat u nodig heeft in de keuken, dus borden, bestek, pannen, glazen, kopjes, snijplanken, schalen, soepkommen, thermoskannen, broodmanden.

 

Ieder jaar bezorgt schipper-eigenaar Chris Roch en haar vakbekwame bemanning vele mensen een fantastische tijd. Deze prachtige stevenaak is zeer geschikt voor een onvergetelijke zeilreis op het Wad en IJsselmeer. Met vrienden, met familie, met het bedrijf…. voel de wind door je haren en de zon op ’t gezicht, ruik de zilte zee en geniet! 

 

VAARGEBIED VAN DE MINERVA

U kunt zeilen op de Waddenzee of het IJsselmeer. Welke havenplaatsen en Waddeneilanden er precies aangedaan worden hangt af van uw wensen, de duur van de zeilreis en het weer. Droogvallen op het Wad kan ook met de Minerva. U kunt  samen met de schipper een prachtige route plannen.