Gulden Leeuw


Informatie overzicht

Scheepstype

3-Mast-Topsegelschoner

 

Vaargebied(en)

Oostzee

 

Thuishaven

Kiel

 

Gegevens

Lengte: 70,10m

Breedte: 8,60m

Zeiloppervlak: 1400qmCapaciteit:

Dagtocht: 20 personen

Overnachting: 60 personen

 

Gulden Leeuw
Gulden Leeuw


Beschrijving

Een stoer zeilschip
De ‘Gulden Leeuw’ is geschikt om te varen op de oceanen. De romp en de goed uitgedachte tuigage zorgt ervoor dat het schip een snelle zeiler is. De ‘Gulden Leeuw’ is een driemast-topzeil-schoener, de voorste mast heeft zogenaamde razeilen. Men kan hoog aan de wind varen en zo de passaatwinden pakken. Met dit mooie ‘Tall Ship’ zijn alle internationale wateren te bevaren.

 

De sfeer van de jaren dertig
Enerzijds werd er in de jaren dertig gestreefd naar een luxe uitstraling met mooie kostbare materialen. Maar aan de andere kant werd er ook gekeken naar functionaliteit. Een zeer goede afwerking was vanzelfsprekend. Het schip werd in 1937 gebouwd, met vele mooie details. Tijdens de verbouwing was het dan ook vanzelfsprekend om de originele details te behouden zodat de warme sfeer bleef.

 

Bovendeks
De ‘Gulden Leeuw’ heeft een groot dek waar alle gasten gelijktijdig aanwezig kunnen zijn. Dit dek grenst aan het dekhuis. Het dekhuis heeft klapdeuren zodat het net lijkt dat het dek en het dekhuis in elkaar overlopen, wat een ruimtelijk effect geeft. Het is ook mogelijk om met een dekzeil het schip te overdekken. Wat verder opvalt, zijn de zeer brede gangboorden waar mooie banken staan. Het zonnedek vindt u op het gezellige achterdek. In totaal zijn er wel 170 zitplaatsen.

 

Benedendeks
Op het achterdek bevindt zich de „ Captains VIP-lounge“, een mooie ruimte met een open haard, Chesterfield meubels en een ruime sortering van verschillende soorten whiskys en sigaren. Wanneer u verder loopt, naar het grote dekhuis, passeert u de garderobe. In het dekhuis vindt u de grote centrale bar. Als u via de trap naar beneden loopt komt u in de eetzaal, die voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden. Alle tafels, stoelen en banken kunnen er uit gehaald worden zodat deze ruimte bijvoorbeeld als danszaal, vergaderruimte of zelfs als slaapzaal gebruikt kan worden.


Prijzen in het hoogseizoen

Prijzen in het laagseizoen