Zeilen en Fietsen Waddeneilanden

Harlingen – Terschelling - Vlieland - Texel – IJsselmeer –Harlingen

Fietsen en zeilen, een pure ontspanning. Fietsen in een groep, met z'n tweeën of gewoon even helemaal alleen, het is aan u. Lange of korte tochten, alles ligt voor u open. Heerlijk fietsen zonder zware bagage en geen stress met het zoeken naar uw hotel, het schip ligt te wachten in de haven. Deze tocht brengt u naar de mooiste natuurgebieden, pittoreske dorpjes en historische havensteden. U woont, eet en slaapt aan boord van een traditioneel zeilschip. Het schip is een voormalig zeilend vrachtschip dat nu is omgebouwd tot een comfortabel passagierschip. Het vroegere vrachtruim is vandaag de dag een gezellig dagverblijf. Naast het dagverblijf beschikt het schip over een volledig ingerichte kombuis, aparte douches en toiletten en veel plaats aan dek. De hutten zijn voorzien van een wastafel en opbergmogelijkheden voor uw bagage.


1e dag: U wordt om 20.00 uur verwacht in de haven van de Friese havenstad Harlingen voor uw eerste nacht aan boord. Er staat een heerlijke maaltijd voor u klaar.

 

2e dag: Na de zeilinstructies maken we de trossen los en zetten we zeil om naar Terschelling te zeilen. We meren af in de haven van West Terschelling. U heeft nog voldoende tijd om een fietstocht door de omgeving te maken of een bezoek te brengen aan het dorp West Terschelling.

 

3e dag: Vandaag een fietstocht over het eiland Terschelling door de bossen en de duinen, langs de Noordzeekust via West aan Zee, Midsland aan Zee, Formerum aan Zee tot aan Oosterend. Dan via de schelpenpaden door de duinen naar Midsland en terug naar West Terschelling. De route kan naar eigen inzicht verkort of verlengd worden. Onderweg even heerlijk pootjebaden op het strand of u bezoekt het Wrakkenmuseum in Formerum.

 

4e dag: We varen naar Vlieland, een zeiltocht van ongeveer 2 tot 3 uur. Na de lunch een fietstocht langs de Waddenzeekust, voorbij de vuurtoren naar restaurant het Posthuis voor bijvoorbeeld een vers bakje koffie. Dan daar vandaan via de schelpenpaden door de duinen, de bossen en langs de Noordzeekust terug naar de haven van Vlieland. Of u stopt even in het gezellige dorpje Oost Vlieland. 

 

5e dag: Vandaag staat er een zeildag op het programma, de overtocht van Vlieland naar Texel. Tijdens de 6 tot 7 uur durende tocht kunt u actief meehelpen met zeilen, sturen of navigeren onder begeleiding van de schipper. Eenmaal op Texel heeft u nog tijd voor een avondfietstocht om bijvoorbeeld een te bezoek brengen aan Den Burg, het grootste dorp van het eiland.

6e dag: Op de fiets het eiland Texel verkennen. Bijvoorbeeld naar Oosterend of meer naar het noorden naar Cocksdorp. De badplaats De Koog is het meest toeristische dorp en vindt u aan de Noordzeekant. Er zijn tal van fietspaden en routes mogelijk. U kunt uw tocht ook combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Ecomare of het Juttersmuseum. Aan het einde van de middag wordt u weer aan boord verwacht voor de laatste avondmaaltijd van uw reis.

 

7e dag: Vandaag vaart het schip terug naar Harlingen. Uw fiets- en zeilvakantie eindigt om  15.00 uur.


Diensten

Programma volgens route, accommodatie aan boord in hutten volgens beschrijving, volpension, welkomstdrankje, bedlinnen en eenmalige handdoeken, hutservice, kaarten, dagelijkse fiets / reisbijeenkomsten, havengelden.