Zeilen en Fietsen Kopenhagen

KOPENHAGEN/DRAGÖR – HELSINGÖR – HELSINGBORG – LANDSKRONA – MALMÖ – KOPENHAGEN/DRAGÖR

Op het zadel of aan dek van een groot zeilschip de schoonheid van de Scandinavische kust verkennen. Vuurtorens en historische kastelen bewaken de oevers van de Oresund, de mooie stranden nodigen u uit om te zwemmen of een wandeling te maken. Deze regio wordt bepaalt door bossen en weilanden, en hier liggen ook de steden Kopenhagen en Malmö, beide steden zijn zeer de moeite waard om te bezoeken met hun vele bezienswaardigheden. Kopenhagen is al meerdere keren uitgeroepen tot de meest relaxte stad ter wereld.

Periodes 2018

Event Reistijd Afvaarthaven Prijs p.p.
 
F&S Kopenhagen 06.07. (18 uur) tot 13.07.2019 (10 uur) Kopenhagen vanaf 929 € UITVERKOCHT
F&S Kopenhagen 13.07. (18 uur) tot 20.07.2019 (10 uur) Kopenhagen vanaf 929 € UITVERKOCHT
F&S Kopenhagen 20.07. (18 uur) tot 27.07.2019 (10 uur) Kopenhagen vanaf 929 € UITVERKOCHT
F&S Kopenhagen 27.07. (18 uur) tot 03.08.2019 (10 uur) Kopenhagen vanaf 929 € UITVERKOCHT

Route beschrijving

 

1. dag -  zaterdag: Kopenhagen/ Dragör*

U bent vanaf 18.00 uur van harte welkom aan boord van het schip in de haven van Dragör ongeveer 15 km. ten zuiden van Kopenhagen.

Nadat u geïnstalleerd bent aan boord is er nog tijd om een wandeling of fietstochtje te maken. Op 10 min. afstand van de haven ligt het 'Dragör Fort' een oude ruïne aan het water.

 

2. dag -  zondag: Dragör- Helsingör

Vanaf Dragör varen wij door de stad Kopenhagen ( op vrijdag kunt u deelnemen aan een stadswandeling met gids ) langs de kust naar Helsingör

De fietspaden lopen door steden als Tarbeak, Skodsborg, Mikkelborg en Humlebeak, aan de linker zijde ziet u steeds het water en aan uw rechterzijde ziet u prachtige huizen en velden. (fietstocht ca. 58 km.)

 

3. dag -  maandag: Helsingör- Helsingborg

U kunt de overtocht, met het zeilschip of met de veerboot, naar Helsingborg in Zweden maken.Vanaf de haven van Helsingborg is het de moeite waard om het stadje Nimis te bezoeken of naar de vuurtoren in Mölle te fietsen.

(fietstocht ca. 35 km)

 

4. dag -  dinsdag: Helsingborg- Landskrona

Vanaf Helsingborg fietst u vandaag naar Landskrona. U fietst over goed onderhouden fietspaden via de plaats Glumlöv naar Landskrona. De citadel Landskrona is zeer de moeite waard te bezoeken. (fietstocht van ca. 26 km. of via de alternatieve route van ca. 43 km.).

 

5. dag, woensdag: Landskrona- Malmö

Wij nemen afscheid van Landskrona en fietsen naar Malmö, langs het water door de mooie natuur van Zweden.  In Malmö kunt u bijvoorbeeld  het Slot bezoeken. (fietstocht ca. 47 km.)

 

6. dag, donderdag: Malmö- Kopenhagen/ Dragör

Voordat wij met het schip naar Dragör varen heeft u nog tijd om met de fiets de omgeving van Malmö te verkennen. Na de lunch zeilen wij dan van Malmö naar Kopenhagen. Heerlijk genieten van de wind. (fietstocht omgeving Malmö ca. 26 km).

 

 

 

7. dag -  vrijdag: Een dagje Kopenhagen

Vanuit de haven van Dragör is het maar 45 minuten fietsen naar Kopenhagen. Vandaag wordt er een uitgebreid bezoek gebracht aan Kopenhagen met zijn meer dan 30 bezienswaardigheden. U kunt naar de Carlsberg brouwerij, of wilt u naar de „kleine zeemeermin“.  Ook een bezoek aan de botanische tuinen of het paleis Frederiksborg is erg interessant. U kunt natuurlijk ook prima gaan shoppen in Kopenhagen met zijn vele winkels.

 

8. dag -  Kopenhagen/ Dragör

Ontschepen na het ontbijt, tot 10.00 uur.

 


Diensten

Programma volgens route, accommodatie aan boord in hutten volgens beschrijving, volpension, welkomstdrankje, bedlinnen en eenmalige handdoeken, hutservice, kaarten, dagelijkse fiets / reisbijeenkomsten, havengelden.