1001JA18 – Van Wilhelmshaven naar Harlingen met het Jantje

 
Periode: Maandag 01.10.2018 (ca. 10.00 uur) vanuit Wilhelmshaven tot zaterdag 06.10.2018 (ca. 16.00 uur) naar Harlingen
 
Omschrijving:
5 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, we koken met elkaar en om de beurt), alcoholvrije drankjes, havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken,

 

450,00 €

 • beschikbaar

1002AJ18 – 5 dagen zeilen met de Albert Johannes

 
Periode:
Dinsdag 02.10.2018 (ca. 20.00 uur) vanuit Rostock (D) tot zondag 07.10.2018 (ca. 15.00 uur) naar Rostock (D)
 
Omschrijving:
In het naseizoen nog vijf dagen zeilen op de Oostzee vanuit de historische havenstad Rostock. De Albert Johannes verwacht u op dinsdag vanaf 20.00 uur aan boord en heet u van harte welkom aan boord. Nadat u uw hut heeft ingericht en de bagage heeft ingeruimd, wacht u een gezellige avond aan boord. U leert de andere gasten en de bemanning kennen terwijl u geniet van een heerlijk koud glas bier of een lekker glaasje wijn.
De volgende ochtend kijken we naar het weerbericht en trekken ons zeilplan.. Vanuit Rostock kunnen wij bijvoorbeeld een mooie reis maken naar Rügen, langs de Duitse Oostzeekust.
Na het ontbijt maken we de trossen los en hijsen we de zeilen. Maar liefst vijf dagen zeilen voor de boeg, nog één keer in 2018 zeilen en genieten aan boord van de mooie driemaster Albert Johannes.

 

Inclusief:
5 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, we koken samen en om de beurt), alcoholvrije drankjes, havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop).

358,00 €

 • beschikbaar

1016WH18 - Curusus Waddenfotografie, zeilen en vooral 4 dagen genieten

 

Periode:

Dinsdag 16.10.2018 (ca. 10.00 uur) vanuit Harlingen tot vrijdag 19.10.2018 (ca. 16.00 uur) naar Harlingen.

 

Omschrijving:

 

Een geheel verzorgde zeilvierdaagse in het Waddengebied. Fotograaf Henk Postma maakt al jaren de mooiste foto’s van de Wadden en leert u graag de kneepjes van het vak. Onze Waddenzee staat bij fotografen bekend om het bijzonder licht, de voortdurende speling van het water, unieke natuur en natuurlijk de fotogenieke eilanden.

 

Naast het fotograferen wordt u op culinaire wijze in de watten gelegd door schippersvrouw Harriët. Zij heeft van het koken echt haar passie gemaakt en kookt uitsluitend met verse, veelal lokale ingrediënten de meest originele en lekkere gerechten.

 

Iedere middag meren we af in de haven van een Waddeneiland en als het weer het toestaat gaan we zeker een nacht droogvallen. Tijdens deze reis gaan maximaal 12 personen mee en is zeker ook geschikt voor diegene, bijvoorbeeld uw partner, die niet aan de fotocursus wenst deel te nemen.

 

Inclusief:

4 dagen aan boord van de luxe klipper Wilhelmina, ontbijt, lunch en avondeten, koffie en thee, beddengoed, fotocursus.

 

Exclusief:

Frisdrank en alcoholische drankjes, deze zijn aan boord voor een redelijke prijs verkrijgbaar.

 

649,00 €

 • beperkte beschikbaarheid

1019AJ18 - Rumtörn 2018 – Albert Johannes

 
Periode:
Vrijdag 19.10.2018 (ca. 19.00 uur) vanuit Rostock (D) tot zondag 21.10.2018 (ca. 16.00 uur) naar Rostock (D)
 
Omschrijving:
De echt allerlaatste tocht met de Albert Johannes; de Rumtörn 2018! Het schip en de bemanning heten u op vrijdagavond vanaf 19.00 uur welkom aan boord.
Zaterdag gaat dan de Rumtörn beginnen; samen zeilen en koers zetten naar één van de mooiste havensteden van de Oostzee. De handen worden warmen aan warme drankjes en de buik verwarmen met goede rum..
Rum en zeilvaart  zijn al jaren met elkaar verbonden. Columbus heeft tijdens zijn 2e ontdekkingsreis in het Caraïbisch gebied de rum ontdekt en mee terug genomen.

 

Inclusief:
2 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, we koken samen en om de beurt), alcoholvrije drankjes. havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop).

228,00 €

 • beschikbaar

1019TSC18 - Brandaris Race 2018, zeilregatta van Harlingen naar Terschelling

 
Periode:
Vrijdag 19.10.2018 (ca. 20.00 uur) vanuit Harlingen tot zondag 21.10.2018 (ca. 16.00 uur) naar Harlingen 
 
Omschrijving:
Ieder jaar in oktober vindt de Brandarisrace plaats, een zeilrace van Harlingen naar Terschelling met ca. 80 traditionele zeilschepen. Ook vanuit de vloot van TSC doen er elk jaar schepen mee.
Programma:
Op vrijdagavond 20 oktober bent u vanaf 20.00 uur welkom aan boord van het schip in Harlingen. U wordt van harte welkom geheten door de bemanning, die u iets vertelt over het schip en de boordregels. U kunt deze avond gezellig aan boord blijven maar natuurlijk ook de stad in gaan en iets gaan drinken in een cafeetje.
Zaterdagmorgen, na het ontbijt krijgt u zeilinstructie van de schipper en maat. De start van de Brandarisrace is om 10.00 uur.
Tijdens de wedstrijd zeilen wij fanatiek over de Waddenzee samen met 80 andere grote zeilschepen. Rond 15.00 uur komen wij aan op West-Terschelling. De prijsuitreiking is ´s avonds om 20.00 uur in discotheek de Braskoer.
Zondag, na het ontbijt, zeilen we op ons gemak terug naar Harlingen waar we rond 15.00 aankomen. Om 16.00 uur nemen wij afscheid van u.

 

Inclusief:
2 overnachtingen aan boord , volpension (ontbijt, lunch, avondeten. We koken met elkaar en om de beurt), havengeld en reisinformatie. 
Exclusief:
Frisdranken en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), dekbed of slaapzak (de bedden zijn voorzien van kussen, kussensloop en onderlaken) handdoeken. (eventueel ook te huur).

220,00 €

 • beschikbaar

1026WH18 - Bontekoerace met de Wilhelmina

 

Periode:

Vrijdag 26.10.2018 (ca. 20.00 uur) vanaf Hoorn tot zondag 28.10.2018 (ca. 16.00 uur) in Hoorn

 

Omschrijving:

Beleef deze bijzondere zeilrace. De Wilhelmina doet dit jaar mee aan de "Bontekoerace" en u kunt helpen om de Wilhelmina aan de zege te helpen. Zeilervaring is niet noodzakelijk.

De Bontekoerace is een wedstrijd die gevoerd wordt door 50 grote schepen, een waar schouwspel! Een belevenis om niet snel te vergeten.

De wedstijd wordt in twee dagen gezeild vanuit Hoorn. Elke dag wordt er een Olympische baan gevaren en uiteindelijk wordt de winnaar op de tweede dag bekend. De Wilhelmina valt onder de categorie Klippers.

 

Op vrijdag, 28 oktober vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom in de haven van Hoorn. U kunt dan kennis maken met de bemanning van de Wilhelmina en uw medepassagiers. U kunt er voor kiezen om de avond gezellig aan boord door te brengen of de mooie stad Hoorn te verkennen. Op Zaterdag, na het ontbijt, wordt er voor de wedstrijd met elkaar het reilen en zeilen door- gesproken en de tactische details van de wedstrijd uitgelegd. Om 10.00 uur begint de strijd, de duur hiervan is afhankelijk van de hoeveelheid wind en van het zeemanschap van de schipper. Op zondag, na de prijs uitreiking en het daar bijbehorende feest kunt u uw bagage van het schip halen en weer met een mooie ervaring rijker naar huis.

Het schip is in Hoorn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto, parkeren is hier helaas niet gratis.

 

Inclusief:

2 overnachtingen aan boord, volpension op basis van corvee (Maaltijden, koffie/thee), Havengelden, dekbedden en handdoeken

 

Exclusief:

Dranken (Aan boord tegen een redelijke prijs verkrijgbaar)

 

220,00 €

 • beschikbaar

1102WH18 - Waddenrace met de Wilhelmina

 

Periode:
Vrijdag 02.11.2018 (ca. 20.00 uur) vanuit Harlingen tot zondag 04.11.2018 (ca. 16.00 uur) naar Harlingen.

 

Omschrijving:
Ieder jaar, tijdens het eerste, hele weekend van november vind de Waddenrace plaats, een zeilrace voor traditionele zeilschepen die geheel zonder het gebruik van de motor gevaren moet worden.


De bemanning heet u op vrijdagavond vanaf 20.00 uur welkom aan boord. Nadat u uw hut gevonden heeft en de bagage is ingeruimd, leert u onder het genot van een drankje en hapje de andere gasten en de bemanning kennen.


Samen bespreken we de tactiek, immers, er mag niet gebruik worden gemaakt van de motor. Aan de hand van het meest recente weerbericht en de getijentabel maken wij ons zeilplan. Gaan we eerst naar Terschelling, of vertellen de weergoden ons dat het beter is om eerst naar Den Oever te gaan..  Om de race te winnen, moeten we zo snel mogelijk de naar volgende havens: Den Oever, Texel (Oudeschild), Vlieland en Terschelling.

 

De ervaren bemanning van de Wilhelmina zal er, samen met u, alles aan doen om de felbegeerde bokaal te bemachtigen. Het slotfeest wordt op zondagavond gegeven in een horecagelegenheid in Harlingen. Na de prijsuitreiking speelt er een bandje. Het zou zomaar eens laat kunnen worden.. gezellig wordt het in ieder geval.

 

Extra: Wilt u het feest op zondagavond niet missen? Wij bieden u een na-overnachting aan van zondag op maandag voor 25.00 Euro per persoon.

 

Inclusief:

2 overnachtingen aan boord (maaltijden, koffie, thee) havengeld, reisinformatie, dekbedden en handdoeken. 

Exclusief:

Frisdrank en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijk tarief)
 

220,00 €

 • beschikbaar

0419AJ19 - Zeiltocht – Albert Johannes

 
Periode:
Vrijdag 19.10.2018 (ca. 10.00 uur) vanuit Rostock (D) tot zondag 22.04.2018 (ca. 16.00 uur) naar Rostock (D)

 

Inclusief:
2 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, we koken samen en om de beurt), alcoholvrije drankjes. havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop).

348,00 €

 • beschikbaar

0426OB19- Lente Cruise– Oban

 
Periode:
Vrijdag 26.04.2019 (ca. 20.00 uur) vanuit Kiel (D) tot Woensdag 01.05.2019 (ca. 16.00 uur) naar Kiel (D)

 

Inclusief:
  4 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, we koken samen en om de beurt), alcoholvrije drankjes. havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop).

350,00 €

 • beschikbaar

0501OB19- Zeiltocht – Oban

 
Periode:
Woensdag 01.05.2019 (ca. 18.00 uur) vanuit Kiel (D) tot Zondag 05.05.2019 (ca. 16.00 uur) naar Kiel (D)

 

Inclusief:
  4 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, we koken samen en om de beurt), alcoholvrije drankjes. havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop).

350,00 €

 • beschikbaar

0518AJ19 - Zeiltocht – Albert Johannes

 
Periode:
 Zatertag 18.05.2019 (ca. 10.00 uur) vanuit Rostock (D) tot Woensdag 22.05.2019 (ca. 16.00 uur) naar Bremerhaven (D)

 

Inclusief:
 4 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, we koken samen en om de beurt), alcoholvrije drankjes. havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop).

398,00 €

 • beschikbaar

0530AJ19 - Hemelvaarttocht – Albert Johannes

 
Periode:
 Donderdag 30.05.2019 (ca. 10.00 uur) vanuit Rostock (D) tot Zondag 02.06.2019 (ca. 16.00 uur) naar Rostock (D)

 

Inclusief:
 4 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, we koken samen en om de beurt), alcoholvrije drankjes. havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop).

358,00 €

 • beschikbaar

0607AJ19- Pinksterentoch – Albert Johannes

 
Periode:
Vrijdag 07.06.2019 (ca. 20.00 uur) vanuit Rostock (D) tot Maandag 10.06.2019 (ca. 16.00 uur) naar Rostock (D)

 

Inclusief:
3 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, we koken samen en om de beurt), alcoholvrije drankjes. havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop).

338,00 €

 • beschikbaar

0802AJ19- Zeiltocht – Albert Johannes

 
Periode:
Vrijdag 02.08.2019 (ca. 20.00 uur) vanuit Rostock (D) tot Zondag 04.08.2019 (ca. 16.00 uur) naar Rostock (D)

 

Inclusief:
2 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, we koken samen en om de beurt), alcoholvrije drankjes. havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop).

258,00 €

 • beschikbaar

0812AJ19- Zeiltocht naar Swinoujscie – Albert Johannes

 
Periode:
Maandag 12.08.2019 (ca. 10.00 uur) vanuit Rostock (D) tot Vrijdag 16.08.2019 (ca. 16.00 uur) naar Swinoujscie (PL)

 

Inclusief:
4 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, we koken samen en om de beurt), alcoholvrije drankjes. havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop).

398,00 €

 • beschikbaar

0818AJ19- Zeiltocht naar Rostock – Albert Johannes

 
Periode:
 Zondag 18.08.2019 (ca. 21.00 uur) vanuit Swinoujscie (PL) tot Zondag 25.08.2019 (ca. 15.00 uur) naar Rostock (D)

 

Inclusief:
 7 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, we koken samen en om de beurt), alcoholvrije drankjes. havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop).

578,00 €

 • beschikbaar

0906AJ19 - Tiessen-Race – Albert Johannes

 
Periode:
Donderdag 06.09.2019 (ca. 20.00 uur) vanuit Kiel (D) tot Zaterdag 08.09.2019 (ca. 16.00 uur) naar Rostock (D)

 

Inclusief:
 7 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, we koken samen en om de beurt), alcoholvrije drankjes. havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop).

248,00 €

 • beschikbaar

1002AJ19 - Zeiltocht – Albert Johannes

 
Periode:
Woensdag 02.10.2019 (ca. 20.00 uur) vanuit Rostock (D) tot Zaterdag 06.10.2019 (ca. 15.00 uur) naar Rostock (D)

 

Inclusief:
 4 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, we koken samen en om de beurt), alcoholvrije drankjes. havengeld en reisinformatie.
exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop).

358,00 €

 • beschikbaar