0716ET18 - Zomerreis 3: Deense Zuidzee met de Ethel von Brixham

 

Periode:
Maandag 16.07.2018 (ca. 10.00 uur) vanuit Kiel (D) tot zondag 20.07.2018 (ca. 16.00 uur) naar Kiel (D).
 
Omschrijving:
Vijf dagen Oostzee – Deense Zuidzee.
Op maandag 16 juli om 10.00 uur heten wij u welkom aan boord van de Ethel von Brixham in de haven van Kiel. U maakt kennis met de andere gasten en de bemanning. Aan dek wordt u alles vertelt over het zeilen en de veiligheid aan boord. Daarna verlaten wij de haven, varen door de Kieler Förde naar de eerst haven van onze reis. De route van deze vijfdaagse reis wordt bepaald door de wind en het weer maar wat vast staat, is dat wij veel mooie eilanden bezoeken en een keer voor anker gaan. Geniet van de frisse zeelucht op de schone Oostzee.
Naast het zeilen blijft er voldoende tijd over om aan de wal iets te ondernemen. Wat dacht u van een stads- of strandwandeling of een fietstocht over het eiland.
We koken de maaltijden samen en om toerbeurt in de kombuis van de Ethel von Brixham. Mede hierdoor, leert u de medegasten snel en goed kennen. Veelal ontstaan tijdens de reis contacten die langer duren dan deze 5 dagen.
Op vrijdag 20 juli zetten we weer koers richting de thuishaven, Kiel waar wij rond 16.00 uur afscheid van u nemen.

 

Inclusief:
4 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, samen en om de beurt bereidt) havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Frisdrank en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (aan boord te voldoen)

 

Bijzonderheden:
De Ethel von Brixham heeft 2 hutten voor 2 personen en vier hutten voor 4 personen. Bij een boeking van de hut voor 2 personen, kan een toeslag berekend worden. Wenst u een hut voor 2 personen maar zijn de andere hutten al verhuurd? Dan kunt u een hut voor 4 personen boeken voor de prijs van 3 volwassenen.

460,00 €

 • beschikbaar

0713OB18 – Zomerweekend op de Oban

 

Periode:
Vrijdag 13.07.2018 (ca. 20.00 uur) vanuit Kiel (D) t/m zondag 15.07.2018 (ca. 16.00 uur) naar Kiel (D).

 

Omschrijving:
Altijd al eens de Oostzee willen ontdekken? De bemanning van de Schoener Oban neemt u graag mee om een weekend samen te zeilen, te ontspannen, lekker te koken, zonnebaden en nog veel meer.
De Oban ligt op vrijdagavond in Kiel op uw komst te wachten. De crew heet u van harte welkom, helpt u met de bagage en brengt u naar uw hut.
Terwijl u even later geniet van een drankje en hapje, vertelt de bemanning iets over het schip en bespreken wij de vaarroute van de komende dagen. In de loop van de avond leert u de andere gasten kennen. U zult merken dat dit aan boord heel makkelijk en ongecompliceerd gaat. Voor u het weet, is het al laat..
De volgende ochtend maken we de trossen los en hijsen we de zeilen om koers te zetten naar bijvoorbeeld één van de Deense eilanden. We meren af in een idyllische havenstad  havenplaats met veel mooie, oude huizen, middeleeuwse straten, vele winkeltjes en restaurants. Maar ook vaak witte stranden, heuvelachtige landschappen en bijzondere natuur.
Zondagochtend zet de Oban weer koers richting Kiel waar we rond 16.00 uur afscheid van u nemen.

 

Inclusief:
3 overnachtingen aan  boord, maaltijden, koffie, thee (we koken gezamenlijk en om de beurt), reisinformatie en dekbedden.
Exclusief:
Drankjes (aan boord verkrijgbaar voor een redelijke prijs), handdoeken.

265,00 €

 • beschikbaar

0720WH18 – Met de Wilhelmina een weekeinde naar Terschelling

 

Periode:

Vrijdag 20.07.2018 (ca. 18.00 uur) van Harlingen (NL), tot zondag 22.07.2018 (ca. 16.00 uur) naar Harlingen (NL)

 

Omschrijving:

Wij verwachten u op vrijdagavond om 18.00 uur aan boord, de bemanning staat voor u klaar met een welkomstdrankje. Nadat u met uw medepassagiers heeft kennis gemaakt kunt u de bagage in een van de sfeervolle hutten opbergen.

 

U kunt s’avonds aan boord blijven en een lekkere kop soep eten, of een wandeling maken door de historische binnenstad van Harlingen, en daar een van de gezellige kroegjes bezoeken.

Zaterdagmorgen, na een uitgebreid ontbijt, krijgt u uitleg van de bemanning over de te varen route en hoe de zeilen moeten worden bedient. De trossen worden los gemaakt en er wordt koers gezet naar Terschelling. U kunt genieten van de mooie Waddenzee en onderweg zeehonden spotten.

 

In de namiddag komen wij aan in de haven van West-Terschelling. U heeft voldoende tijd voor een fiets-wandeltocht op het mooie eiland, en iets te gaan drinken in de Walvis.

Harriët de schipper van het schip is een enthousiaste kok, zij kookt met verse regionale producten, haar echtgenoot Roel staat aan het roer terwijl Harriet kookt.

Het schip heeft 11 prachtige hutten waarin u zich beslist erg prettig zult voelen. De inrichting van de Wilhelmina is de laatste jaren compleet gerenoveerd. De moderne keuken, en het ruime dagverblijf met gezellige zithoek heeft al veel mensen enthousiast gemaakt over het schip. Vaar mee op dit bijzondere schip naar een van de mooiste Waddeneilanden.

 

Inclusief:

2 overnachtingen aan boord, volpension (3 maaltijden per dag, koffie/thee), havengelden, bedlinnen en handdoeken

 

Exclusief:

Dranken (aan boord tegen een redelijke prijs te verkrijgen)

 

290,00 €


0720AJ18 – Zomer weekeinde

 

Periode:

Vrijdag 20.07.2018 (ca. 20.00 uur) vanaf Rostock (Dtsl), tot zondag 22.07.2018 (ca. 16.00 uur) in Rostock (Dtsl)

 

Omschrijving:

De kapitein van de "Albert Johannes", verwacht u op vrijdag vanaf 20.00 uur aan boord. De volgende ochtend gaan de trossen los, en liggen er twee avontuurlijke dagen voor je. De maat verteld over het reilen en zeilen aan boord en de zeilen gaan omhoog. s’Avonds naar een mooie haven of voor anker gaan behoren tot de mogelijkheden. Zeilen maakt hongerig dus voor lekker eten is gezorgd.

 

Inclusief:

2 overnachtingen aan boord, meehelp -vollpension (ontbijt, lunch en avondeten), alcoholvrije dranken, havengelden

 

Exclusief:

Alcoholische dranken (aan boord tegen betaling te verkrijgen), dekbedden met overtrek, onderlaken en sloop, handdoeken

 

248,00 €

 • beschikbaar

0723ET18 – Zomer reis 4: Deense Zuidzee met de Ethel von Brixham!

 

Periode:

Maandag 23.07.2018 (ca. 10.00 uur) vanaf Kiel (Dtsl), tot zondag 29.07.2018 (ca. 16.00 uur) in Kiel (Dtsl)

 

Omschrijving:

Vijf dagen varen in de Oostzee met als einddoel de Deense Zuidzee..

Op maandag 23.07. wordt u om 10.00 uur verwacht aan boord van de Ethel van Brixham. U maakt kennis met uw medepassagiers en de bemanning en u krijgt alles te horen over het reilen en zeilen aan boord. Daarna gaan de trossen los en zet het schip koers naar een gezellige haven.

De Duitse havenstad Kiel is de perfecte uitvalsbasis voor een actief zeilavontuur in de westelijke Oostzee. Dit gebied is zeer gevarieerd met zijn klippen, heuvels, prachtige stranden en gezellige havens.U krijgt ruimschoots de gelegenheid om alles te verkennen.

 

De route is afhankelijk van het weer en de wind en wordt zodanig bepaalt dat u optimaal kunt genieten van het zeilen.

Wat denkt u bv. van een bezoek aan het eiland Aero? De stad Marstal heeft o.a. een scheepvaart museum aan de haven, en de stad Aeroskobing, de mooiste Middeleeuwse stad in Denemarken mag u absoluut niet missen.

 

Op het eiland Langeland kunt u prachtig wandelen. Svendborg daar in tegen heeft een gezellig centrum met leuke winkels restaurantjes en kroegjes. Maar ook de Deense steden Sonderborg en Faaborg, de Duitse steden Flensburg en Kappeln kunnen op de route liggen. En wat is er mooier dan voor anker te gaan en vanaf het schip te duiken?

Kortom deze reis biedt vele mogelijkheden, vaar met ons mee en laat u verrassen. De schipper kent dit gebied als zijn broekzak en laat u graag de mooiste plekken zien.

Na deze mooie reis gaan he top zondag weer richting Kiel, waar u om 16.00 uur aankomt.

 

Inclusief:

6 overnachtingen aan boord, meehelp- volpension (maaltijden, koffie/thee), havengelden

 

Exclusief:

Dranken (aan boord tegen betaling te verkrijgen), handdoeken, dekbedden ( contant aan boord te betalen)

 

Bijzonderheden:

De Ethel van Brixham heeft twee 2-persoons hutten en vier 4-persoons hutte

 

620,00 €

 • uitverkocht

0803SW18 – Weekeinde zeilen in de Oostzee met de mooie drie-master Swaensborgh

 

Periode:
Vrijdag 03.08.2018 (ca. 20.00 uur) van Kiel (Dtsl.), tot zondag 05.08.2018 (ca. 16.00 uur) in Kiel (Dtsl.).
 
Omschrijving:
U wordt op vrijdagavond aan boord van de Swaensborgh verwacht. Na een gezellige avond waarbij u kennis heeft gemaakt met uw mede passagiers vertrekt het schip de volgende morgen na het ontbijt. Aan dek legt de maat uit waar alle touwen voor dienen en worden de zeilen gehesen. De kapitein bepaalt de route afhankelijk van het weer en de wind. Het bezoeken van de eilanden Rügen en Hiddensee behoort zeker tot de mogelijkheden.
Aan boord kunt u iets leren over de navigatie en het zeilen, ook kunt u zelf het schip besturen de bemanning legt u graag alles uit. Het worden avontuurlijke dagen met zeilen en relaxen, met gezellige avonden in het dagverblijf met een drankje en een hapje. Terug in Kiel neemt iedereen afscheid van inmiddels goede vrienden en met een koffer vol herinneringen.
Toeslag   € 55.- p.p. ( havengelden, diesel)
 
Inclusief:
2 overnachtingen aan boord, volpension (3 maaltijden per dag, koffie/thee
Exclusief:
Dranken (aan boord tegen betaling verkrijgbaar), dekbedden, handdoeken.

 

245,00 €

 • uitverkocht

0804ET18 – Overtocht met de Ethel voaa Brixham - van Kiel naar Hanse Sail in Rostock!

 

Periode:

Zaterdag 04.08.2018 (ca. 10.00 uur) van Kiel (Dtsl.), tot dinsdag 07.08.2018 (ca. 16.00 uur) in Rostock (Dtsl.)

 

Omschrijving:

Begin augustus varen wij het schip de Ethel van Brixham naar de mooie Hansestad Rostock. Daar wordt van 09.08.18 tot 12.08.2018 de 28 ste. Hanse Sail georganiseerd, waar wij natuurlijk ook weer aanwezig zijn. De reis begint in Kiel en gaat langs de Duitse kust of door het Smålands vaarwater en de Guldborgsund naar Rostock. Beide routen hebben hun eigen charme.

 

Aan boord kunt u van alles leren over het zeilen, navigeren enz. ook kunt u zelf achter het roer gaan staan en het schip besturen, de bemanning legt u graag alles uit. Op zaterdag morgen wordt u van harte welkom geheten door de crew en heeft u gelegenheid om uw medepassagiers te leren kennen. In het gezellige dagverblijf en in uw hut zult u zich snel thuis voelen.

 

Inclusief:

3 overnachtingen aan boord, volpension op basis van corvee (maaltijden koffie/thee), havengelden

 

Exclusief:

Dranken (aan boord tegen redelijke prijs te verkrijgen), handdoeken en dekbedden (contant aan boord te betalen)

 

Bijzonderheden:

De Ethel van Brixham heeft twee 2- persoons hutten en vier 4- persoons hutten, wanneer u een twee- persoons hut wenst dan is dat zonder extra toeslag mogelijk

 

250,00 €

 • beschikbaar

0810WH18 – Zomer, zon en zeilen naar Vlieland met de klipper Wilhelmina

 

Periode:
Vrijdag 10.08.2018 (ca. 20.00 uur) vanuit Harlingen tot zondag 12.08.2018 (ca. 16.00 uur) naar Harlingen.
 
Omschrijving:
Een heerlijke combinatie; zeilen over de Waddenzee en verwend worden met lekkere hapjes en bijzondere maaltijden.
Wij verwelkomen u op vrijdagavond vanaf 20.00 uur aan boord van de klipper Wilhelmina in de haven van Harlingen. De bemanning heeft verse koffie klaar, wijst u uw hut en vertelt iets over het schip. U kunt ’s avonds gezellig bij ons aan boord blijven, een wandeling door het historische Harlingen maken of één van de vele bruine cafeetjes van de stad bezoeken.
Zaterdagochtend krijgt u aan dek zeilinstructies en maken wij de trossen los. We zeilen over het Werelderfgoed de Waddenzee, genieten van de mooie omgeving en varen langs de zandbanken vol zeehonden.
Rond 15.00 uur meren wij af in de haven van Vlieland. U heeft dus nog voldoende tijd om bijvoorbeeld een fietstocht te maken, een strandwandeling, even te winkelen of een terrasje te bezoeken. Zondagochtend heeft u nog tijd voor een vroege strandwandeling voor we terugzeilen naar Harlingen. Afhankelijk van het getij en de wind zijn we ongeveer 15.00 uur terug in de haven. De huurperiode eindigt om 16.00 uur.
De maaltijden worden voor u verzorgd door Harriët terwijl haar man Roel aan het roer staat en de zeilinstructeur (maat) u met raad en daad bijstaat tijdens het zeilen en afmeren.
Harriët is een bevlogen liefhebber van de kookkunst. Zij kookt uitsluitend met verse ingrediënten met zoveel mogelijk streekproducten. Alle gerechten worden met veel zorg en passie bereid. Wat is er lekkerder om na een dag op het water aan te schuiven aan de grote tafels en in de watten te worden gelegd met een bijzondere en met smaak gemaakte maaltijd van 3 gangen. 

 

Inclusief:
2 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee) havengeld en reisinformatie, handdoeken, dekbedden.
Exclusief:
Frisdrank en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs
 

240,00 €

 • beschikbaar

0812ME18 - Zeilen langs de Deense en Zweedse kust met de Meander

 

Periode:

Zondag 12.08.2018 (ca. 20.00 uur) van Rostock (Dtsl.), tot Woensdag 22.08.2018 (ca. 16.00 uur) in Göteborg (S)

 

Omschrijving:

Vanaf 12.8.2018  tot 1.9.2018 organiseren we twee vakantiereizen van 10 dagen of terwijl een langere reis van 20 dagen vanaf Rostock via Møn, Kopenhagen, de Zweedse Schiereilanden, Marstrand, Gotenborg, Anholt en Samsø naar Kiel. Deze zeilvakantie is echt uniek. Een langere reis staat voor de boeg waarbij wij naast leuk met elkaar te zeilen ook veel tijd zullen vrij maken om het land, de mensen en de cultuur van Denemarken en Zweden te leren kennen.
Op zondagavond 12 augustus in de haven van Rostock zal de eerste deel (10 dagen) van deze 20 daagse reis beginnen. Om 20:00 uur wordt u welkom geheten aan boord van de Meander. Overdag is in Rostock de laatste dag van de Hansesail, een zeilevenement waar u de grootste traditionele zeilschepen en windjammers kunt bewonderen.
Zodra iedereen is aangekomen en zich heeft geïnstalleerd in zijn cabine aan boord gaan we eerst samen koken en hebben we tijdens het avondeten tijd om elkaar een beetje te leren kennen. Ook zullen wij de vaarroute, wachtindelingen en kookplannen bespreken. De nodige boodschappen zijn inbegrepen en al bezorgd aan boord van de Meander. Koken en maaltijden bereiden doen we met elkaar.
De volgende ochtend gaan we na het ontbijt vanaf Rostock naar het mooie eiland Møn ook wel parel van de Oostzee genoemd. De indrukwekkende witte kliffen van het eiland Møn torenen tot wel 130 meter boven zee uit en zijn van grote afstand al te zien. Als het weer het toelaat is dit en prachtige plek om te gaan ankeren en met de rubberboot een leuk strandje op te zoeken. Op Møn zullen we een dag blijven liggen om het eiland te verkennen. Wandelen, fietsen, rubberboot varen of paardrijden behoren tot de mogelijkheden op het eiland.
Vanaf Møn zullen we verder zeilen naar Kopenhagen. Ook hier zullen we weer een dag blijven liggen om de gezelligste hoofdstad van Noord-Europa te leren kennen. Op de fiets stappen of een heerlijke wandeling door de stad maken en je laten verleiden door deze leuke stad met zijn kronkelende straatjes in de oude binnenstad, gezellige cafeetjes, prachtige koninklijke paleizen, architectonische hoogstandjes en leuke familie- of culturele attracties. Ook Christiania, een unieke, bruisende en alternatieve wijk in het zuiden van Kopenhagen is een bezoekje waard. De wijk bestaat uit een mix van diverse hutjes en huizen, kleurrijke muurschilderingen en prachtige beeldhouwwerken. Het is meer dan een stadsdeel alleen, er wordt hier een compleet nieuwe manier van leven geleid.
Nadat we de haven van Kopenhagen hebben verlaten gaat de koers richting de Zweedse Schiereilanden, Marstrand en Göteborg.

Inclusief:

10 overnachtingen aan boord, volpension op basis van corvee (maaltijden koffie/thee), havengelden, eindschoonmaak, beddengoed

Exclusief:

Dranken (aan boord tegen redelijke prijs te verkrijgen), handdoeken

 

795,00 €

 • beschikbaar

0812ME182 - Ontdek Denemarken en Zweden met de Meander

 

Periode:

Zondag 12.08.2018 (ca. 20.00 uur) van Rostock (Dtsl.), tot Zaterdag 01.09.2018 (ca. 16.00 uur) in Kiel (D)

 

Omschrijving:

Vanaf 12.8.2018  tot 1.9.2018 organiseren we twee vakantiereizen van 10 dagen of terwijl een langere reis van 20 dagen vanaf Rostock via Møn, Kopenhagen, de Zweedse Schiereilanden, Marstrand, Gotenborg, Anholt en Samsø naar Kiel. Deze zeilvakantie is echt uniek. Een langere reis staat voor de boeg waarbij wij naast leuk met elkaar te zeilen ook veel tijd zullen vrij maken om het land, de mensen en de cultuur van Denemarken en Zweden te leren kennen.
Op zondagavond 12 augustus in de haven van Rostock zal de eerste deel (10 dagen) van deze 20 daagse reis beginnen. Om 20:00 uur wordt u welkom geheten aan boord van de Meander. Overdag is in Rostock de laatste dag van de Hansesail, een zeilevenement waar u de grootste traditionele zeilschepen en windjammers kunt bewonderen.
Zodra iedereen is aangekomen en zich heeft geïnstalleerd in zijn cabine aan boord gaan we eerst samen koken en hebben we tijdens het avondeten tijd om elkaar een beetje te leren kennen. Ook zullen wij de vaarroute, wachtindelingen en kookplannen bespreken. De nodige boodschappen zijn inbegrepen en al bezorgd aan boord van de Meander. Koken en maaltijden bereiden doen we met elkaar.
De volgende ochtend gaan we na het ontbijt vanaf Rostock naar het mooie eiland Møn ook wel parel van de Oostzee genoemd. De indrukwekkende witte kliffen van het eiland Møn torenen tot wel 130 meter boven zee uit en zijn van grote afstand al te zien. Als het weer het toelaat is dit en prachtige plek om te gaan ankeren en met de rubberboot een leuk strandje op te zoeken. Op Møn zullen we een dag blijven liggen om het eiland te verkennen. Wandelen, fietsen, rubberboot varen of paardrijden behoren tot de mogelijkheden op het eiland.
Vanaf Møn zullen we verder zeilen naar Kopenhagen. Ook hier zullen we weer een dag blijven liggen om de gezelligste hoofdstad van Noord-Europa te leren kennen. Op de fiets stappen of een heerlijke wandeling door de stad maken en je laten verleiden door deze leuke stad met zijn kronkelende straatjes in de oude binnenstad, gezellige cafeetjes, prachtige koninklijke paleizen, architectonische hoogstandjes en leuke familie- of culturele attracties. Ook Christiania, een unieke, bruisende en alternatieve wijk in het zuiden van Kopenhagen is een bezoekje waard. De wijk bestaat uit een mix van diverse hutjes en huizen, kleurrijke muurschilderingen en prachtige beeldhouwwerken. Het is meer dan een stadsdeel alleen, er wordt hier een compleet nieuwe manier van leven geleid.
Nadat we de haven van Kopenhagen hebben verlaten gaat de koers richting de Zweedse Schiereilanden, Marstrand en Göteborg.
De Zweedse kust ligt vol met eilandjes. Veel eilandjes. Waarschijnlijk zijn ze weleens geteld, maar wij zijn er zelf niet aan begonnen. Veel leuker lijkt het ons om te proberen er zoveel mogelijk zelf te verkennen. Een mooie plaats om te beginnen leek ons de westkust bij Göteborg. Eilandjes hoppen, ankeren, rubberbootje varen, zwemmen, wandelen langs onaangetaste natuur en kampvuurtjes maken of  barbecueën op verlaten strandjes.
Marstrand en de omliggende Zweedse Schiereilanden zijn een echt zeilparadijs aan de Zweedse westkust. De natuur is al eeuwen met rust gelaten door de mens en dat merk je. Je voelt je even Viking op ontdekkingstocht. Het verkeersvrij stadje Marstrand is niet alleen een gezellig stadje, het behoort ook tot één van de bekendste havens aan de Zweedse westkust. Jaarlijks is het de thuisbasis van verschillende zeilwedstrijden.
Göteborg is niet ver gelegen van deze mooie Zweedse Scherenkust. Deze stad zullen we uiteindelijk aansturen niet alleen om de mogelijkheid te bieden om na 10 vakantiedagen af te stappen van de Meander maar ook om deze bijzondere stad te kunnen verkennen. Göteborg is de tweede grootste stad van Zweden met grote winkels, kookkunst van wereldklasse en fantastische (familie-)attracties.
Of u bent net aan bord gekomen of al langer met ons op reis, vanaf Göteborg zullen we met de tweede deel (10 dagen) van deze zeilvakantie beginnen.  Na een paar dagen eilandjes hoppen en genieten van de ongerepte natuur langs de Zweedse Scherenkust noordelijk van Göteborg zullen we verder zeilen richting het Deense eiland Anholt.
Anholt is een van de meest geïsoleerde eilanden van Denemarken, gelegen in het midden van het Kattegat. Door het mooie landschap van open duinen en stranden voel je jezelf hier helemaal vrij. Het binnenland staat bekend als ‘de woestijn’, maar is in feite een grote heide. Je kunt op het eiland zelfs een glimp opvangen van eerste zeehonden kolonies in Noord-Europa, gelegen in een beschermd gebied in het uiterste oosten van het eiland.
Vanaf Anholt zeilen we verder naar het groene en vruchtbaar eiland Samsø. De sfeer in Samsø is vriendelijk en lokaal. De overblijfselen uit de ijstijd zijn in Noord-Samsø nog echt zichtbaar. Overal langs de kust zie je prachtige stranden met zeehonden- en vogelkolonies. Doordat het eiland niet erg groot is kun je het gemakkelijk verkennen. De gezellige dorpjes zorgen voor het thuis van huis gevoel!
Nadat we de haven van Samsø hebben verlaten gaat de koers richting Zuiden door de ‘Lillebaelt’. De Deense steden Fredericia of Sønderborg en de eilanden Lyø of Aerø in de ‘Deense Zuidzee’ zijn aanraders. U wensen, het weer en de wind bepalen nu verder de richting om onze reis te eindigen in Kiel (Duitsland). Wij garanderen u een onvergetelijke reis op de Meander met veel indrukken en ervaringen.

 

Inclusief:

20 overnachtingen aan boord, volpension op basis van corvee (maaltijden koffie/thee), havengelden, eindschoonmaak, beddengoed

Exclusief:

Dranken (aan boord tegen redelijke prijs te verkrijgen), handdoeken

 

1.400,00 €

 • beschikbaar

0813AJ18 - Van Sail naar Sail... op naar Sail SWINOUJSCIE!

 

Periode:
Maandag 13.08.2018 (ca. 10.00 uur) vanuit Rostock (D) tot vrijdag 17.08.2018 (ca. 10.00 uur) naar Swinoujscie (Polen).

Omschrijving:
Onze reis begint in de mooie havenstad Rostock,  Rond 10.00 uur heet de crew van de  "Albert Johannes" u welkom aan boord. De komende vier dagen zeilen we langs de Duitse en Poolse kust naar Swinoujscie, waar SAIL SWINOUJSCIE 2018 op het punt van beginnen staat.
Tijdens de reis meren we iedere avond af in een ander haven. U heeft dan nog genoeg tijd om iets aan de wal te ondernemen. Een bijzonder reis, een bijzondere vakantie die bestaat uit zeilen, zwemmen, relaxen en natuurlijk genieten van al het moois om u heen. 
Sail Świnoujście is een jaarlijks terugkerend martiem feest dat goed past in het beeld van deze havenstad. Van grote windjammers tot historische zeilschepen komen naar Swinoujscie dat ieder jaar kan rekenen op veel bezoekers. 

 

Inclusief:
4 overnachtingen aan boord, volpension (ontbijt, lunch en avondeten, er wordt gezamenlijk en om toerbeurt gekookt),alcoholvrije drankjes, havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes  (aan boord voor een redelijke prijs verkrijgbaar), dekbed of slaapzak (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop), handdoeken.

 

398,00 €

 • beschikbaar

0819AJ18 – Op ontdekkingsreis langs de Poolse, Duitse en Zweedse kusten met de Albert Johannes

 

Periode:
Zondag 19.08.2018 (ca. 21.00 uur) vanuit Swinoujscie (PL) tot zaterdag 25.08.2018 (ca. 14.00 uur) naar Bornholm (DK).
 
Omschrijving:
Deze reis begint in de Poolse havenstad Swinoujscie. U bent vanaf 21.00 uur welkom aan boord van de "Albert Johannes". Samen met de kapitein bespreken we de route voor de komende dagen waarbij we rekening houden met het weer en de wind.  
Zes dagen zeilen langs de Poolse, Duitse en Zweedse kust en als de weegoden ons goed gezind zijn, maken we een tussenstop op de Deense archipel Ertholmene met Christiansö. Het einddoel van deze reis is het eiland Bornholm of Simrisham in Zweden.
Samen zeilen en ’s avonds afmeren in een gezellige havenstad. Er blijft aan de wal voldoende tijd over om een wandeling te maken of gewoon gezellig met elkaar aan dek een borreltje drinken.

 

Inclusief:
6 overnachtingen aan boord, volpension (ontbijt, lunch en avondeten). Wij koken samen en om toerbeurt), alcoholvrije drankjes, havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), dekbed of slaapzak (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop), handdoeken.

 

588,00 €

 • beschikbaar

0820OB18 – Een week zeilen naar Fünen met de Oban

 

Periode:
Maandag 20.08.2018 (ca. 09.30 uur) vanuit Kiel (D) tot zondag 26.08.2018 (ca. 16.00 uur) naar Kiel (D).
 
Omschrijving:
Op maandag 20 augustus heten wij u welkom in Kiel aan boord van de Oban. Nadat u uw hut gevonden hebt en de bagage hebt ingeruimd,  kunt u kennis maken met de andere gasten onder het genot van een vers bakje koffie of thee. Na de zeilinstructies maken we de trossen los en hijsen we de zeilen. Via de Kieler Förde zetten we koers richting Oostzee.
De route wordt grotendeels bepaald door de wind en het weer.. Zeker is echter dat wij iedere avond afmeren in een mooie havenstad of voor anker gaan in een baai. Zwemmen, koken, barbecueën. De havenstad verkennen, wandelen, pootjebaden op het strand of een fietstocht over het eiland. Iedere dag is weer anders, iedere dag vakantie. 
Boordkas € 220.- p.p. (eten, havengeld en brandstof)

 

Inclusief:
6 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, we koken samen en om de beurt) havengeld, beddengoed en reisinformatie.
Exclusief:
Frisdrank en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, boordkas

 

579,00 €

 • uitverkocht

0822ME18 - Zeilen langs de Deense en Zweedse kust met de Meander

 

Periode:

Woensdag 22.08.2018 (ca. 20.00 uur) van Göteborg (S), tot Zaterdag 01.09.2018 (ca. 16.00 uur) in Kiel (D)

 

Omschrijving:

Vanaf 12.8.2018  tot 1.9.2018 organiseren we twee vakantiereizen van 10 dagen of terwijl een langere reis van 20 dagen vanaf Rostock via Møn, Kopenhagen, de Zweedse Schiereilanden, Marstrand, Gotenborg, Anholt en Samsø naar Kiel. Deze zeilvakantie is echt uniek. Een langere reis staat voor de boeg waarbij wij naast leuk met elkaar te zeilen ook veel tijd zullen vrij maken om het land, de mensen en de cultuur van Denemarken en Zweden te leren kennen.
De Zweedse kust ligt vol met eilandjes. Veel eilandjes. Waarschijnlijk zijn ze weleens geteld, maar wij zijn er zelf niet aan begonnen. Veel leuker lijkt het ons om te proberen er zoveel mogelijk zelf te verkennen. Een mooie plaats om te beginnen leek ons de westkust bij Göteborg. Eilandjes hoppen, ankeren, rubberbootje varen, zwemmen, wandelen langs onaangetaste natuur en kampvuurtjes maken of  barbecueën op verlaten strandjes.
Marstrand en de omliggende Zweedse Schiereilanden zijn een echt zeilparadijs aan de Zweedse westkust. De natuur is al eeuwen met rust gelaten door de mens en dat merk je. Je voelt je even Viking op ontdekkingstocht. Het verkeersvrij stadje Marstrand is niet alleen een gezellig stadje, het behoort ook tot één van de bekendste havens aan de Zweedse westkust. Jaarlijks is het de thuisbasis van verschillende zeilwedstrijden.
Göteborg is niet ver gelegen van deze mooie Zweedse Scherenkust. Deze stad zullen we uiteindelijk aansturen niet alleen om de mogelijkheid te bieden om na 10 vakantiedagen af te stappen van de Meander maar ook om deze bijzondere stad te kunnen verkennen. Göteborg is de tweede grootste stad van Zweden met grote winkels, kookkunst van wereldklasse en fantastische (familie-)attracties.
Of u bent net aan bord gekomen of al langer met ons op reis, vanaf Göteborg zullen we met de tweede deel (10 dagen) van deze zeilvakantie beginnen.  Na een paar dagen eilandjes hoppen en genieten van de ongerepte natuur langs de Zweedse Scherenkust noordelijk van Göteborg zullen we verder zeilen richting het Deense eiland Anholt.
Anholt is een van de meest geïsoleerde eilanden van Denemarken, gelegen in het midden van het Kattegat. Door het mooie landschap van open duinen en stranden voel je jezelf hier helemaal vrij. Het binnenland staat bekend als ‘de woestijn’, maar is in feite een grote heide. Je kunt op het eiland zelfs een glimp opvangen van eerste zeehonden kolonies in Noord-Europa, gelegen in een beschermd gebied in het uiterste oosten van het eiland.
Vanaf Anholt zeilen we verder naar het groene en vruchtbaar eiland Samsø. De sfeer in Samsø is vriendelijk en lokaal. De overblijfselen uit de ijstijd zijn in Noord-Samsø nog echt zichtbaar. Overal langs de kust zie je prachtige stranden met zeehonden- en vogelkolonies. Doordat het eiland niet erg groot is kun je het gemakkelijk verkennen. De gezellige dorpjes zorgen voor het thuis van huis gevoel!
Nadat we de haven van Samsø hebben verlaten gaat de koers richting Zuiden door de ‘Lillebaelt’. De Deense steden Fredericia of Sønderborg en de eilanden Lyø of Aerø in de ‘Deense Zuidzee’ zijn aanraders. U wensen, het weer en de wind bepalen nu verder de richting om onze reis te eindigen in Kiel (Duitsland). Wij garanderen u een onvergetelijke reis op de Meander met veel indrukken en ervaringen.

 

Inclusief:

10 overnachtingen aan boord, volpension op basis van corvee (maaltijden koffie/thee), havengelden, eindschoonmaak, beddengoed

Exclusief:

Dranken (aan boord tegen redelijke prijs te verkrijgen), handdoeken

 

795,00 €

 • beschikbaar

0824WH18 – Weekendje Wadden met de klipper Wilhelmina

 

Periode:
Vrijdag 24.08.2018 (ca. 20.00 uur) vanuit Harlingen tot zondag 26.08.2018 (ca. 16.00 uur) naar Harlingen.
 
Omschrijving:
Een heerlijke combinatie; zeilen over de Waddenzee en verwend worden met lekkere hapjes en bijzondere maaltijden.
Wij verwelkomen u op vrijdagavond vanaf 20.00 uur aan boord van de klipper Wilhelmina in de haven van Harlingen. De bemanning heeft verse koffie klaar, wijst u uw hut en vertelt iets over het schip. U kunt ’s avonds gezellig bij ons aan boord blijven, een wandeling door het historische Harlingen maken of één van de vele bruine cafeetjes van de stad bezoeken. Zaterdagochtend krijgt u aan dek zeilinstructies en maken wij de trossen los. We zeilen over het Werelderfgoed de Waddenzee, genieten van de mooie omgeving en varen langs de zandbanken vol zeehonden.
Rond 15.00 uur meren wij af in de haven van  Terschelling of Vlieland. U heeft dus nog voldoende tijd om bijvoorbeeld een fietstocht te maken, een strandwandeling, even te winkelen of een terrasje te bezoeken.
Zondagochtend heeft u nog tijd voor een vroege strandwandeling voor we terugzeilen naar Harlingen. Afhankelijk van het getij en de wind zijn we ongeveer 15.00 uur terug in de haven. De huurperiode eindigt om 16.00 uur.
De maaltijden worden voor u verzorgd door Harriët terwijl haar man Roel aan het roer staat en de zeilinstructeur (maat) u met raad en daad bijstaat tijdens het zeilen en afmeren. Harriët is een bevlogen liefhebber van de kookkunst. Zij kookt uitsluitend met verse ingrediënten met zoveel mogelijk streekproducten. Alle gerechten worden met veel zorg en passie bereid. Wat is er lekkerder om na een dag op het water aan te schuiven aan de grote tafels en in de watten te worden gelegd met een bijzondere en met smaak gemaakte maaltijd van 3 gangen.  

 

Inclusief:
2 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee) havengeld en reisinformatie, handdoeken, dekbedden.
Exclusief:
Frisdrank en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs

 

270,00 €

 • beschikbaar

0825AJ18 - Rondje Bornholm met de Albert Johannes

 

 

Periode:
Zaterdag 25.08.2018 (ca. 15.00 uur) vanuit Westkust Zweden tot vrijgdag 31.08.2018 naar Rostock (D)
 
Omschrijving:
Deze reis begint in een haven aan de Westkust van Zweden, de exacte locatie wordt nog doorgegeven. U bent rond 15.00 uur welkom aan boord van de "Albert Johannes". Nadat u uw hut gevonden heeft en uw bagage hebt opgeruimd, maakt u onder het genot van een vers bakje koffie of thee kennis met de andere gasten en de bemanning. Daarna nemen we het weerbericht erbij en gaan we kijken naar de routemogelijkheden voor de komende dagen.
De volgende zes dagen zeilen we langs de Zweedse, Deense en Duitse Oostzeekust. En mochten de weergoden ons goed gezind zijn, kan er een tussenstop gemaakt worden in de archipel Ertholmene met Christiansö.
Het uiteindelijke doel van de reis is de thuishaven van de Albert Johannes, Rostock. Een bijzondere vakantie langs mooie kusten en bezoek aan diverse havensteden en/of eilanden. Naast het zeilen blijft er voldoende tijd over om een stadswandeling of een  fietstocht te maken. Of om lekker te zwemmen of pootjebaden op het strand. Indien gewenst, kunnen wij de transfer organiseren van Rostock naar de afvaarthaven. Dit is niet bij de prijs ingegrepen. De kosten hiervoor zullen bij ongeveer 50 Euro per persoon liggen.  

 

Inclusief:
6 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, wij koken samen en om toerbeurt), alcoholvrije drankjes, havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop).  

588,00 €

 • beschikbaar

0912OB18 – Laatzomer zeilreis op de Oban

 

Periode:
Woensdag 12.09.2018 (ca. 20.30 uur) vanuit Kiel (D) tot zondag 16.09.2018 (ca. 16.00 uur) naar Kiel (D).

 

Omschrijving:
De Oban ligt op woensdag 12 september vanaf 20.30 uur voor u klaar aan de Blücherbrücke te Kiel. De bemanning heeft u van harte welkom. Nadat u uw hut gevonden heeft en de bagage is ingeruimd, maakt u kennis met de andere gasten onder het genot van een drankje.
Donderdagochtend krijgt u zeilinstructies aan dek. Hierna maken we de trossen los en hijsen de zeilen. Via de Kieler Förde zetten we koers richting Oostzee. En het reisdoel? Dat laten we over aan de weergoden en de wind..
Iedere dag meren we af in havenstad of eiland. Maar we kunnen ook voor anker gaan in een mooie baai. Deze reis bestaat niet alleen uit zeilen, er is voldoende tijd om bijvoorbeeld te zwemmen, een wandeling te maken of een fiets te huren en het eiland te verkennen.
We koken met elkaar en om toerbeurt.
Boordkas € 120.- p.p. (eten, havengeld en brandstof)

 

Inclusief:
4 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, we koken met elkaar en om de beurt) havengeld, beddengoed en reisinformatie.
Exclusief:
Frisdrank en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, boordkas (aan boord te voldoen).
 

370,00 €

 • beperkte beschikbaarheid

0914AJ18 – Zeilregatta Oostzee: de Tiessen-Race 2018 met de Albert Johannes

 
Periode:
Vrijdag 14.09.2018 (ca. 20.00 uur) vanuit Kiel tot zondag 16.09.2018 (ca. 16.00 uur) naar Kiel
 
Omschrijving:
Een weekend, speciaal voor iedereen die ‘gek’ op zeilen is. Zo aan het einde van het seizoen nodigen wij u nog één keer uit om mee te gaan tijdens deze spannende zeilregatta, de Tiessen-race. Een zeilrace met uitsluitend grote, traditionele zeilschepen.
De Albert Johannes ligt op vrijdagavond vanaf 20.00 uur voor u klaar in de haven van Kiel. Deze avond gebruiken wij om, onder het genot van bijvoorbeeld een koud glaasje bier, de strategie van de volgende dag door te spreken.
Zaterdag is rond 11.00 uur de start van de race. Na een enerverende zeildag volgt ’s avonds een gezellig feest met de prijsuitreiking. Op zondag zeilen we terug naar Kiel waar wij rond 16.00 uur afscheid van u nemen.

Inclusief:
2 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, we koken met elkaar en om de beurt), alcoholvrije drankjes, havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop).

240,00 €

 • beschikbaar

0914TSC18 – Zeilregatta Oostzee: de Tiessen-Race 2018 met en TSC-schip

 
Periode:
Vrijdag 14.09.2018 (ca. 20.00 uur) vanuit Kiel tot zondag 16.09.2018 (ca. 16.00 uur) naar Kiel
 
Omschrijving:
Een weekend, speciaal voor iedereen die ‘gek’ op zeilen is. Zo aan het einde van het seizoen nodigen wij u nog één keer uit om mee te gaan tijdens deze spannende zeilregatta, de Tiessen-race. Een zeilrace met uitsluitend grote, traditionele zeilschepen.
Onze schepen ligen op vrijdagavond vanaf 20.00 uur voor u klaar in de haven van Kiel. Deze avond gebruiken wij om, onder het genot van bijvoorbeeld een koud glaasje bier, de strategie van de volgende dag door te spreken.
Zaterdag is rond 11.00 uur de start van de race. Na een enerverende zeildag volgt ’s avonds een gezellig feest met de prijsuitreiking. Op zondag zeilen we terug naar Kiel waar wij rond 16.00 uur afscheid van u nemen.

Inclusief:
2 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, we koken met elkaar en om de beurt), alcoholvrije drankjes, havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop).

 

240,00 €

 • beschikbaar

1002AJ18 – 5 dagen zeilen met de Albert Johannes

 
Periode:
Dinsdag 02.10.2018 (ca. 20.00 uur) vanuit Rostock (D) tot zondag 07.10.2018 (ca. 15.00 uur) naar Rostock (D)
 
Omschrijving:
In het naseizoen nog vijf dagen zeilen op de Oostzee vanuit de historische havenstad Rostock. De Albert Johannes verwacht u op dinsdag vanaf 20.00 uur aan boord en heet u van harte welkom aan boord. Nadat u uw hut heeft ingericht en de bagage heeft ingeruimd, wacht u een gezellige avond aan boord. U leert de andere gasten en de bemanning kennen terwijl u geniet van een heerlijk koud glas bier of een lekker glaasje wijn.
De volgende ochtend kijken we naar het weerbericht en trekken ons zeilplan.. Vanuit Rostock kunnen wij bijvoorbeeld een mooie reis maken naar Rügen, langs de Duitse Oostzeekust.
Na het ontbijt maken we de trossen los en hijsen we de zeilen. Maar liefst vijf dagen zeilen voor de boeg, nog één keer in 2018 zeilen en genieten aan boord van de mooie driemaster Albert Johannes.

 

Inclusief:
5 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, we koken samen en om de beurt), alcoholvrije drankjes, havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop).

358,00 €

 • beschikbaar

1016WH18 - Curusus Waddenfotografie, zeilen en vooral 4 dagen genieten

 

Periode:

Dinsdag 16.10.2018 (ca. 10.00 uur) vanuit Harlingen tot vrijdag 19.10.2018 (ca. 16.00 uur) naar Harlingen.

 

Omschrijving:

 

Een geheel verzorgde zeilvierdaagse in het Waddengebied. Fotograaf Henk Postma maakt al jaren de mooiste foto’s van de Wadden en leert u graag de kneepjes van het vak. Onze Waddenzee staat bij fotografen bekend om het bijzonder licht, de voortdurende speling van het water, unieke natuur en natuurlijk de fotogenieke eilanden.

 

Naast het fotograferen wordt u op culinaire wijze in de watten gelegd door schippersvrouw Harriët. Zij heeft van het koken echt haar passie gemaakt en kookt uitsluitend met verse, veelal lokale ingrediënten de meest originele en lekkere gerechten.

 

Iedere middag meren we af in de haven van een Waddeneiland en als het weer het toestaat gaan we zeker een nacht droogvallen.

 

Tijdens deze reis gaan maximaal 12 personen mee en is zeker ook geschikt voor diegene, bijvoorbeeld uw partner, die niet aan de fotocursus wenst deel te nemen.

 

 

 

 

 

 

Inclusief:

4 dagen aan boord van de luxe klipper Wilhelmina, ontbijt, lunch en avondeten, koffie en thee, beddengoed, fotocursus.

 

Exclusief:

Frisdrank en alcoholische drankjes, deze zijn aan boord voor een redelijke prijs verkrijgbaar.

 

649,00 €

 • beperkte beschikbaarheid

1019AJ18 - Rumtörn 2018 – Albert Johannes

 
Periode:
Vrijdag 19.10.2018 (ca. 19.00 uur) vanuit Rostock (D) tot zondag 21.10.2018 (ca. 16.00 uur) naar Rostock (D)
 
Omschrijving:
De echt allerlaatste tocht met de Albert Johannes; de Rumtörn 2018! Het schip en de bemanning heten u op vrijdagavond vanaf 19.00 uur welkom aan boord.
Zaterdag gaat dan de Rumtörn beginnen; samen zeilen en koers zetten naar één van de mooiste havensteden van de Oostzee. De handen worden warmen aan warme drankjes en de buik verwarmen met goede rum..
Rum en zeilvaart  zijn al jaren met elkaar verbonden. Columbus heeft tijdens zijn 2e ontdekkingsreis in het Caraïbisch gebied de rum ontdekt en mee terug genomen.

 

Inclusief:
2 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, we koken samen en om de beurt), alcoholvrije drankjes. havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop).

228,00 €

 • beschikbaar

1019TSC18 - Brandaris Race 2018, zeilregatta van Harlingen naar Terschelling

 
Periode:
Vrijdag 19.10.2018 (ca. 20.00 uur) vanuit Harlingen tot zondag 21.10.2018 (ca. 16.00 uur) naar Harlingen 
 
Omschrijving:
Ieder jaar in oktober vindt de Brandarisrace plaats, een zeilrace van Harlingen naar Terschelling met ca. 80 traditionele zeilschepen. Ook vanuit de vloot van TSC doen er elk jaar schepen mee.
Programma:
Op vrijdagavond 20 oktober bent u vanaf 20.00 uur welkom aan boord van het schip in Harlingen. U wordt van harte welkom geheten door de bemanning, die u iets vertelt over het schip en de boordregels. U kunt deze avond gezellig aan boord blijven maar natuurlijk ook de stad in gaan en iets gaan drinken in een cafeetje.
Zaterdagmorgen, na het ontbijt krijgt u zeilinstructie van de schipper en maat. De start van de Brandarisrace is om 10.00 uur.
Tijdens de wedstrijd zeilen wij fanatiek over de Waddenzee samen met 80 andere grote zeilschepen. Rond 15.00 uur komen wij aan op West-Terschelling. De prijsuitreiking is ´s avonds om 20.00 uur in discotheek de Braskoer.
Zondag, na het ontbijt, zeilen we op ons gemak terug naar Harlingen waar we rond 15.00 aankomen. Om 16.00 uur nemen wij afscheid van u.

 

Inclusief:
2 overnachtingen aan boord , volpension (ontbijt, lunch, avondeten. We koken met elkaar en om de beurt), havengeld en reisinformatie. 
Exclusief:
Frisdranken en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), dekbed of slaapzak (de bedden zijn voorzien van kussen, kussensloop en onderlaken) handdoeken. (eventueel ook te huur).

220,00 €

 • beschikbaar

1026WH18 - Bontekoerace met de Wilhelmina

 

Periode:

Vrijdag 26.10.2018 (ca. 20.00 uur) vanaf Hoorn tot zondag 28.10.2018 (ca. 16.00 uur) in Hoorn

 

Omschrijving:

Beleef deze bijzondere zeilrace. De Wilhelmina doet dit jaar mee aan de "Bontekoerace" en u kunt helpen om de Wilhelmina aan de zege te helpen. Zeilervaring is niet noodzakelijk.

De Bontekoerace is een wedstrijd die gevoerd wordt door 50 grote schepen, een waar schouwspel! Een belevenis om niet snel te vergeten.

De wedstijd wordt in twee dagen gezeild vanuit Hoorn. Elke dag wordt er een Olympische baan gevaren en uiteindelijk wordt de winnaar op de tweede dag bekend. De Wilhelmina valt onder de categorie Klippers.

 

Op vrijdag, 28 oktober vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom in de haven van Hoorn. U kunt dan kennis maken met de bemanning van de Wilhelmina en uw medepassagiers. U kunt er voor kiezen om de avond gezellig aan boord door te brengen of de mooie stad Hoorn te verkennen. Op Zaterdag, na het ontbijt, wordt er voor de wedstrijd met elkaar het reilen en zeilen door- gesproken en de tactische details van de wedstrijd uitgelegd. Om 10.00 uur begint de strijd, de duur hiervan is afhankelijk van de hoeveelheid wind en van het zeemanschap van de schipper. Op zondag, na de prijs uitreiking en het daar bijbehorende feest kunt u uw bagage van het schip halen en weer met een mooie ervaring rijker naar huis.

Het schip is in Hoorn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto, parkeren is hier helaas niet gratis.

 

Inclusief:

2 overnachtingen aan boord, volpension op basis van corvee (Maaltijden, koffie/thee), Havengelden, dekbedden en handdoeken

 

Exclusief:

Dranken (Aan boord tegen een redelijke prijs verkrijgbaar)

 

220,00 €

 • beschikbaar

1102WH18 - Waddenrace met de Wilhelmina

 

Periode:
Vrijdag 02.11.2018 (ca. 20.00 uur) vanuit Harlingen tot zondag 04.11.2018 (ca. 16.00 uur) naar Harlingen.

 

Omschrijving:
Ieder jaar, tijdens het eerste, hele weekend van november vind de Waddenrace plaats, een zeilrace voor traditionele zeilschepen die geheel zonder het gebruik van de motor gevaren moet worden.
De bemanning heet u op vrijdagavond vanaf 20.00 uur welkom aan boord. Nadat u uw hut gevonden heeft en de bagage is ingeruimd, leert u onder het genot van een drankje en hapje de andere gasten en de bemanning kennen.
Samen bespreken we de tactiek, immers, er mag niet gebruik worden gemaakt van de motor. Aan de hand van het meest recente weerbericht en de getijentabel maken wij ons zeilplan. Gaan we eerst naar Terschelling, of vertellen de weergoden ons dat het beter is om eerst naar Den Oever te gaan..  Om de race te winnen, moeten we zo snel mogelijk de naar volgende havens: Den Oever, Texel (Oudeschild), Vlieland en Terschelling.   
De ervaren bemanning van de Wilhelmina zal er, samen met u, alles aan doen om de felbegeerde bokaal te bemachtigen. Het slotfeest wordt op zondagavond gegeven in een horecagelegenheid in Harlingen. Na de prijsuitreiking speelt er een bandje. Het zou zomaar eens laat kunnen worden.. gezellig wordt het in ieder geval.
Extra: Wilt u het feest op zondagavond niet missen? Wij bieden u een na-overnachting aan van zondag op maandag voor 25.00 Euro per persoon.

 

Inclusief:

2 overnachtingen aan boord (maaltijden, koffie, thee) havengeld, reisinformatie, dekbedden en handdoeken. 

Exclusief:

Frisdrank en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijk tarief)
 

220,00 €

 • beschikbaar