0330AJ18- Pasen op de Albert Johannes

 

Periode:

Vrijdag 30-03-2018 vanaf 10.00 uur in Rostock (Duitsland) tot maandag 02-04-2018 tot 16.00 uur

 

Omschrijving:

Bij het Paasweekend hoort; heerlijk eten, koffie met wat lekkers en zoeken naar Paaseieren. Even uit de sleur en met Pasen op pad met de Albert Johannes. Een mooie tocht met vrienden, familie en nieuwe mensen leren kennen aan boord van dit stoere zeilschip. Zeilen hijsen, trossen los en naar een schilderachtige haven varen voor de overnachting. Op vrijdag wordt u door de schipper en de crew welkom geheten, leert u de medepassagiers kennen en bespreken wij de vaarroute.  's Avonds kunt u de gezelligheid in de haven opzoeken, een wandeling maken of met elkaar iets drinken in de ruime salon of aan dek.

 

Inclusief:

3 overnachtingen aan boord, volpension met corvee  (ontbijt, lunch, avondeten), alcoholvrije dranken, havengelden, reisinformatie.

 

Exclusief:

Alcoholische dranken (aan boord te verkrijgen), dekbedden (onderlaken en kussen met sloop zijn aanwezig) en handdoeken.

 

299,00 €

 • beschikbaar

0330WH18 – Pasen op de Wadden met de Wilhelmina

 

Periode:

Vrijdag 30.03.2018 (ca. 20.00 uur) vanuit Harlingen tot maandag 02.04.2018 (ca. 16.00 uur) naar Harlingen.

 

Omschrijving:

Een heerlijke combinatie; zeilen over de Waddenzee en verwend worden met lekkere hapjes en bijzondere maaltijden. Wij verwelkomen u op vrijdagavond vanaf 20.00 uur aan boord van de klipper Wilhelmina in de haven van Harlingen. De bemanning heeft verse koffie klaar, wijst u uw hut en vertelt iets over het schip. U kunt ’s avonds gezellig bij ons aan boord blijven, een wandeling door het historische Harlingen maken of één van de vele bruine cafeetjes van de stad bezoeken. Zaterdagochtend krijgt u aan dek zeilinstructies en maken wij de trossen los. We zeilen over het Werelderfgoed de Waddenzee, genieten van de mooie omgeving en varen langs de zandbanken vol zeehonden.

Rond 15.00 uur meren wij af in de haven van één van de Waddeneilanden. U heeft nog voldoende tijd om bijvoorbeeld een fietstocht te maken, een strandwandeling, even te winkelen of een terrasje te bezoeken.

 

Zondagochtend zeilen we rond 10.00 uur naar het volgende eiland, een zeiltocht van ongeveer 4 uren. Ook deze dag is er naast het zeilen genoeg tijd over om het eiland te verkennen.

Maandagochtend nog een vroege strandwandeling voor we terug zeilen naar Harlingen. Afhankelijk van het getij en de wind zijn we ongeveer 15.00 uur terug in de haven. De huurperiode eindigt om 16.00 uur.

 

De maaltijden worden voor u verzorgd door Harriët terwijl haar man Roel aan het roer staat en de zeilinstructeur u met raad en daad bijstaat tijdens het zeilen en afmeren.

Harriët is een bevlogen liefhebber van de kookkunst. Zij kookt uitsluitend met verse ingrediënten met zoveel mogelijk streekproducten. Alle gerechten worden met veel zorg en passie bereid. Wat is er lekkerder om na een dag op het water aan te schuiven aan de grote tafels en in de watten te worden gelegd met een bijzondere en met smaak gemaakte maaltijd van 3 gangen.

 

Inclusief:

3 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee), havengeld, reisinformatie, dekbedden en handdoeken

 

Exclusief:

Frisdrank en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs)

 

299,00 €

 • beschikbaar

0408OB18 – Voorjaarsweek van/naar Amsterdam met de Oban

 

Periode:

Zondag 08.04.2018 (ca. 20.00 uur) in Amsterdam tot zondag 15.04.2018 (ca. 16.00 uur) in Amsterdam

 

Omschrijving:

De crew van de Oban heet u op zondagavond vanaf 20.00 uur welkom aan boord in de haven van Amsterdam. U krijgt uw cabine toegewezen en daarna is het tijd voor een gezellige avond in de ruime salon of aan dek. De vaarroute bespreken we met de schipper en is afhankelijk van de wind, het weer en het getij. De volgende ochtend hijsen we de zeilen en gaan richting het IJsselmeer en de Waddenzee. Het accent tijdens deze reis ligt op het (beter) leren kennen van de natuur op het Werelderfgoed de Waddenzee en de mooie eilanden.

 

Inclusief:

7 overnachtingen aan boord, catering op basis van corvee (maaltijden, koffie/thee), havengeld, dekbedden

 

Exclusief:

Dranken (aan boord tegen betaling verkrijgbaar), handdoeken

 

770,00 €

 • beschikbaar

0427WH18 – Weekend op de Wadden met de Wilhelmina

 

Periode:

Vrijdag 27.04.2018 (ca. 20.00 uur) vanuit Harlingen tot zondag 29.04.2018 (ca. 16.00 uur) naar Harlingen

 

Omschrijving:

Een heerlijke combinatie; zeilen over de Waddenzee en verwend worden met lekkere hapjes en bijzondere maaltijden. Wij verwelkomen u op vrijdagavond vanaf 20.00 uur aan boord van de klipper Wilhelmina in de haven van Harlingen. De bemanning heeft verse koffie klaar, wijst u uw hut en vertelt iets over het schip. U kunt ’s avonds gezellig bij ons aan boord blijven, een wandeling door het historische Harlingen maken of één van de vele bruine cafeetjes van de stad bezoeken. Zaterdagochtend krijgt u aan dek zeilinstructies en maken wij de trossen los. We zeilen over het Werelderfgoed de Waddenzee, genieten van de mooie omgeving en varen langs de zandbanken vol zeehonden. Rond 15.00 uur meren wij af in de haven van één van de Waddeneilanden. U heeft dus nog voldoende tijd om bijvoorbeeld een fietstocht te maken, een strandwandeling, even te winkelen of een terrasje te bezoeken.

 

Zondagochtend zeilen we vanaf 10.00 uur weer terug naar Harlingen waar we rond 15.00 uur aankomen. De maaltijden worden voor u verzorgd door Harriët terwijl haar man Roel aan het roer staat en de zeilinstructeur u met raad en daad bijstaat tijdens het zeilen en afmeren. Harriët is een bevlogen liefhebber van de kookkunst. Zij kookt uitsluitend met verse ingrediënten met zoveel mogelijk streekproducten. Alle gerechten worden met veel zorg en passie bereid. Wat is er lekkerder om na een dag op het water aan te schuiven aan de grote tafels en in de watten te worden gelegd met een bijzondere en met smaak gemaakte maaltijd van 3 gangen.

 

Inclusief:

2 overnachtingen aan boord. Volpension (maaltijden, koffie en thee), havengeld, reisinformatie, dekbedden en handdoeken

 

Exclusief:

Frisdrank en alcoholische drankjes (aan boord verkrijgbaar voor een redelijke prijs)

 

270,00 €


0427OB18 – Zeilen in mei met de Oban

 

Periode:

Vrijdag 27.04.2018 (ca. 20.00 uur) vanuit Kiel (D) tot dinsdag 01.05.2018 (ca. 16.00 uur) naar Kiel (D)

 

Omschrijving:

U bent op vrijdagavond rond 20.00 uur welkom aan boord van de Oban. Het schip ligt afgemeerd aan de Blücherbrücke in Kiel. De crew stelt zich aan u voor en laat u de hutten zien. Als iedereen gearriveerd is, neemt de schipper het woord en vertelt hij iets over het schip en de vaarroute. Het is gezellig als u de avond bij ons aan boord doorbrengt maar een mooie avondwandeling langs de Boulevard in Kiel is ook zeker de moeite waard. De volgende ochtend maken we de trossen los en hijsen we de zeilen. We varen door de groene Kieler Förde en zetten koers naar de Deense eilanden. Een heerlijk lang weekend tijd om te relaxen, de mooie Oostzee te ontdekken, eilanden verkennen, samen te koken en eten, lezen, kanoën, zwemmen, dromen en natuurlijk om te zeilen.

 

Let op: Bij deze reis is een boordkas ingericht voor het eten aan boord, het havengeld en de brandstofkosten van € 140,00 Euro p.p.

 

Inclusief:

4 overnachtingen aan, volpension met corveedienst (maaltijden, koffie en thee) havengeld reisinformatie en dekbedden

 

Exclusief:

Frisdrank en alcoholische drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, boordkas (s.v.p. aan boord te voldoen)

 

300,00 €


0427ET18 – Zeilen in mei met de Ethel von Brixham

 

Periode:
Vrijdag 27.04.2018 (ca. 20.00 uur) vanuit Eckernförde (D) tot dinsdag 01.05.2018 (ca. 16.00 uur) naar Eckernförde (D).
 
Omschrijving:
De eerste tocht met de Ethel von Brixham, is meteen iets bijzonders.
Steek van wal voor een lekker lang weekend op de Oostzee. De reis begint en eindigt in de mooie havenstad  Eckernförde.
Wij verwachten u op vrijdagavond vanaf 20.00 uur aan boord, de vaste bemanning van de Ethel von Brixham heet u welkom.
Na een gezellige avond maken we op zaterdag, na het ontbijt, de trossen los en hijsen we de zeilen.
De grote zee, de rust en de wind begeleiden u de komende 4 dagen. De route wordt grotendeels bepaald door de wind en het weer. Ons doel is de Deense Kust en Deense eilanden.
Maandagavond wacht u een hoogtepunt: ‘Een dans in mei op de Brixham’! Een feest zoals u dit nog nooit meegemaakt heeft.

 

Inclusief:
4 overnachtingen aan boord, volpension (we koken samen en om de beurt), havengeld en reisinformatie..
Exclusief:
Frisdrank en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, dekbedden (aan boord te voldoen)

 

Bijzonderheden:
De Ethel von Brixham beschikt over twee hutten voor 2 personen en 4 hutten voor 4 personen.Bij een boeking van een hut voor 2 personen kan er een toeslag berekend worden..
Wenst u een hut voor 2 personen? Dan kunt u als de andere hutten al verhuurd zijn, een hut voor 4 personen boeken voor de prijs van 3 volwassenen.
 

380,00 €


0428ZE18 - Weektocht Nederlandse en Duitse eilanden op de Zephyr

 

Periode:
Vrijdag 27.04.2018 (ca. 20.00 uur) vanuit Harlingen tot vrijdag 04.05.2018 (ca. 16.00 uur) naar Hamburg (DU).
 
Omschrijving:
Een week zeilen van Harlingen naar Hamburg; een reis langs de Nederlandse en Duitse eilanden met mogelijk een bezoek aan Helgoland.
Wij verwachten u op vrijdagavond 27 april vanaf 20.00 uur in de haven van Harlingen. De bemanning leidt u rond over het schip en toont u uw hut.
Zodra iedereen gearriveerd is, vertelt de schipper u iets over het schip, de boordregels en bespreken we de route waarbij de wind en het getij grotendeels de koers bepalen.
Een mogelijke route kan zijn:
Zaterdag, voor de trossen los gaan, geeft de bemanning uitleg over het reilen en zeilen en krijgt u  zeilinstructies. We zetten zeil voor een bezoek aan Terschelling; één van de bekendste Nederlandse Waddeneilanden. Terschelling; het eiland van de roemruchte Brandaris, het Groene Strand, Oerolfestival, de 12 dorpen en ongerepte natuur.
Zondag vertrekken we voor een overtocht naar het Duitse eiland Borkum. We zeilen over de Noordzee langs Ameland en Schiermonnikoog naar de haven van Borkum ten zuiden van het eiland.  U zult ervaren dat de sfeer op het Duitse eiland anders aanvoelt maar zeker niet onderdoet aan die van de Nederlandse eilanden.
Maandag van Borkum naar Nordeney. De grote haven van dit eiland heeft een goed restaurant met prachtig uitzicht over de zee. Tip: huur een fiets en bezoek één van de musea, geniet van de bijzondere flora en fauna of maak een fietstocht naar de vuurtoren van het eiland.
Dinsdag maken ons op voor de oversteek van Nordeney naar Helgoland; een reis waarbij wij dag en nacht doorvaren. Bijzonder en avontuurlijk om dit eens mee te maken
Helgoland, een eiland dat tot de verbeelding spreekt; hoge, roodkleurige krijtrotsen, veel vogels en zeehonden. Door de warme golfstroom heeft Helgoland een mild klimaat. Maak een wandeling vanaf de vuurtoren over de Klippenrandweg langs de ‘Lange Anna’; een rotsformatie met zeekoeten, alken, meeuwen en soms zelfs een jan van Gent. Verder vindt u hier leuke winkeltjes en galerieën waar u belastingvrij kunt shoppen.  
Donderdag begint het laatste deel van onze weekreis, de overtocht naar Hamburg. Als het mogelijk is, maken we nog een korte tussenstop op Wangerooge. Vrijdag, rond lunchtijd komen we aan op onze eindbestemming Hamburg.
U overnacht aan boord van de schoener Zephyr in een hut voor 2 of 4 personen. De Zephyr is een zeewaardig schip met 9 hutten, een sfeervolle salon, 2 toiletten en 2 douches. Verder vindt u aan dek een ruime kuip met voldoende zitruimte om heerlijk te relaxen en om te genieten van alles om u heen.

 

Inclusief:
7 overnachtingen aan boord, volpension (om de beurt koken, afwassen) koffie, thee, havengeld, reisinformatie, dekbedden en eindschoonmaak.
Exclusief:
Frisdrank en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord tegen een redelijke prijs verkrijgbaar).

660,00 €


0428AJ18 – Vierdaagse Oostzeereis op de Albert Johannes

 

Periode:

Zaterdag 28.04.2018 (ca. 10.00 uur) van Rostock (D) tot dinsdag 01.05.2018 (ca. 16.00 uur) naar Rostock (D)

 

Omschrijving:

Rostock; een mooie, historische havenstad aan de Oostzee en een perfect vertrekpunt voor een zeilreis met de Albert Johannes over de Oostzee. Wij nodigen u uit om mee te varen aan boord van deze stoere 3-mast schoener. Samen de zeilen zetten, overstag gaan en het schip op koers brengen naar bijvoorbeeld de Hanzestad Wismar, naar Lubeck, het eiland Fehrmann, of meer naar het Oosten, naar bijvoorbeeld Stralsund of Usedom. Voor de trossen los gaan, wordt de route besproken waarbij de wind de richting bepaald. Voor vier dagen is de Albert Johannes uw drijvend hotel onder zeil.

 

Inclusief:

3 overnachtingen aan boord, maaltijden (samen om de beurt koken en afwassen), frisdrank, havengeld en reisinformatie

 

Exclusief:

Alcoholische drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), slaapzak of dekbed, handdoeken

 

358,00 €

 • beschikbaar

0429PD18 - Mijlen maken van Amsterdam naar Kiel met de Pedro Doncker

 

Periode:
Zondag 29.04.2018 (ca. 20.00 uur) van Amsterdam tot vrijdag 04.05.2018 (ca. 16.00 uur) naar Kiel.

 

Omschrijving:
Het zeilseizoen vroeg beginnen met een overtocht van Amsterdam naar Kiel. Beleef het mee aan boord van de  mooie barkentijn Pedro Doncker.
Wij heten u op vrijdagavond welkom in de haven van Amsterdam. De bemanning wijst u uw hut aan en samen bestuderen wij de route aan de hand van het laatste weerbericht en het getij.
Zaterdagochtend krijgt u aan dek zeilinstructies, daarna gaan de trossen los. Onze reis kan beginnen via IJmuiden, over de Noordzee naar bijvoorbeeld Terschelling. Of via het IJsselmeer, door de sluizen naar Harlingen. Zeker is dat wij 1 of meer Waddeneilanden bezoeken en misschien, als de weergoden ons goed gezind zijn, het roemruchte eiland Helgoland. Daarna via Brunsbüttel door het Noord-Oostzeekanaal naar Kiel. Een reis langs verschillende schilderachtige dorpjes en steden. Op vrijdagmiddag nemen wij in Kiel afscheid van u.
Aan het einde van iedere dag meert het schip af in een gezellige haven van waaruit u op ontdekkingsreis kunt om de natuur en de cultuur te leren kennen. Een wandeling langs het strand, winkelen in het havenstadje of een fietstocht zijn een aantal activiteiten die u kunt ondernemen. Aan boord kunt u de kunst van het zeilen en navigeren onder de knie krijgen, bij mooi weer gaat het schip voor anker en kan er lekker gezwommen worden. Ontspannen, samen eten en een drankje drinken; een perfecte vakantie voor jong en oud.
De driemaster Pedro Doncker is een comfortabel en ruim schip met hutten voor 2 tot 4 personen, allemaal met een eigen douche en toilet. De bemanning is vriendelijk en gastvrij en zal er alles aan doen om het u naar uw zin te maken.

 

Inclusief:
5 overnachtingen aan boord, volpension (we maken om de beurt het ontbijt, lunch en avondeten), havengeld, eindschoonmaak, havengeld, reisinformatie.
Exclusief:
Beddengoed, handdoeken, frisdrank en alcoholische drankjes (deze zijn tegen een redelijke prijs aan boord verkrijgbaar).

 

399,00 €

 • beschikbaar

0505AJ18 – Oostzeekust van Rostock naar Hamburg met de Albert Johannes

 

Periode:

Zaterdag 05.05.2018 (ca. 10.00 uur) van Rostock (D) tot woensdag 09.05.2018 (ca. 15.00 uur) naar Hamburg (D)

 

Omschrijving:

Een overtocht met de Albert Johannes van Rostock naar Hamburg met een passage door het Noord-Oostzeekanaal. Op zaterdagochtend 5 mei verwelkomt de bemanning van de Albert Johannes u aan boord in de haven van Rostock. U krijgt een rondleiding over en door het schip en u krijgt uw hut toegewezen. Voor we de trossen losmaken, geeft de bemanning u zeilinstructies waarna we koers zetten langs de Deense en Duitse kust richting Kiel. Onderweg maken we een tussenstop, bijvoorbeeld op het eiland Fehrmann. Op woensdag komen we aan in Hamburg waar de Hafengeburtstag op het punt staat te beginnen. Aan boord is een vaste bemanning die u helpt en begeleid met het reilen en zeilen. De maaltijden worden om toerbeurt bereidt.

 

Inclusief:

4 nachten aan boord, volpension (ontbijt, lunch en avondeten), alcoholvrije drankjes, havengeld en reisinformatie

 

Exclusief:

Alcoholische drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), dekbed of slaapzak, handdoeken

 

428,00 €

 • beschikbaar

0513AJ18 – Oostzeekust van Hamburg naar Rostock met de Albert Johannes

 

Periode:

Zondag 13.05.2018 (ca. 21.00 uur) van Hamburg (D) tot vrijdag 18.05.2018 (ca. 16.00 uur) naar Rostock (D)

 

Omschrijving:

Een overtocht met de Albert Johannes van Hamburg naar Rostock met een passage door het Noord-Oostzeekanaal. Op zondagavond 13 mei verwelkomt de bemanning van de Albert Johannes u aan boord in de haven van Hamburg. U krijgt een rondleiding over en door het schip en u krijgt uw hut toegewezen. Voor we de trossen losmaken, geeft de bemanning u zeilinstructies waarna we koers zetten door het Noord-Oostzeekanaal naar Kiel en langs de Deense en Duitse kust richting Rostock. Een van de tussenstops kan zijn op het eiland Fehrmann. Aan boord is een vaste bemanning die u helpt en begeleid met het reilen en zeilen. De maaltijden worden om toerbeurt bereidt.

 

Inclusief:

5 nachten aan boord, volpension (ontbijt, lunch en avondeten), alcoholvrije drankjes, havengeld en reisinformatie

 

Exclusief:

Alcoholische drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), dekbed of slaapzak, handdoeken

 

358,00 €

 • beschikbaar

0513ME18 – Avontuur beleven met de Meander tijdens de overtocht van Harlingen naar Kiel

 

Periode:
Zondag 13.05.2018 (ca. 20:00 uur) van Harlingen (NL), tot vrijdag  18.05.2018 (ca. 16:00 uur) in Kiel (D).
 
Omschrijving:
U wordt op zondagavond vanaf 20.00 uur aan boord verwacht, nadat u de bagage in de hut hebt gezet kunt u kennismaken met de crew van het schip. Nadat zij u de belangrijkste regels aan boord hebben uitgelegd is het tijd voor een drankje met uw medepassagiers. De volgende dag maken wij na het ontbijt de trossen los en zetten we de zeilen.
Deze 6 daagse reis gaat via de Waddenzee richting de Elbe en is zeer geschikt voor de avontuurlijke geest. Samen met de crew wordt er actief meegezeild, wordt er wacht gelopen en gedeeltelijk dag en nacht doorgevaren omdat soms de afstanden tussen de verschillende havens groot is. Geniet van mooie zonsopgangen en het uitzicht op de witte Noordzee stranden en het scheepsverkeer richting Bremen, Hamburg en Kiel.
Wanneer het weer erg mooi is, wordt er geprobeerd om de haven van Helgoland binnen te lopen. Maar zoals bij iedere reis op een zeilschip geldt; het weer en de wind bepalen de richting. Wij garanderen u in ieder geval een onvergetelijke reis met veel indrukken en ervaringen.
Tijdens deze tocht wordt er gezamenlijk gekookt en gegeten. 

 

Inclusief:
5 overnachtingen aan boord, volpension ( 3 maaltijden per dag, koffie/thee), havengelden,bedlinnen en handdoeken.
Exclusief:
Dranken (aan boord tegen een redelijke prijs verkrijgbaar)

 

299,00 €

 • beschikbaar

0514RM18 – Comfortabele overtocht van Hamburg naar Kiel met de Regina Maris

 

Periode:
Maandag 14.05.2018 (ca. 10:00 uur) van Hamburg (D) tot vrijdag 18.05.2018 (ca. 16:00 uur) naar Kiel (D).
 
Omschrijving:
Na de „Hamburger Hafengeburtstag“ varen wij met de Regina Maris op maandagochtend terug naar Kiel. De kapitein en zijn bemanning heten u welkom in Hamburg, vertellen u iets over de belangrijkste boordregels en geeft zeilinstructies. Daarna gaan de trossen los en begint uw reis.
Wij varen over de Elbe naar Brunsbüttel, dan via de sluizen naar het Noord-Oostzeekanaal. Onderweg komen wij veel andere schepen tegen maar ook op de oevers is veel te zien, zoals de langste bank ter wereld of de hangbrug in Rendsburg.
Bij deze tocht draait het echt om het zeilen. Het einddoel en de aankomsttijd zijn bekend, tussenstops en uitstapjes aan de wal zijn afhankelijk van de weergoden.. maar gelukkig hebben wij altijd nog de motor..
U bent als gast onderdeel van de bemanning, het kan voorkomen dat er ook ’s nachts gevaren/gezeild wordt. Maar niet alleen is uw hulp nodig bij het varen, ook de maaltijden worden om toerbeurt bereidt.

Inclusief:
4 overnachtingen aan boord, volpension (3 maaltijden per dag, koffie en thee), havengeld, reisinformatie.
Exclusief:
Frisdrank en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed.
 

350,00 €

 • beschikbaar

0518AJ18 – Pinksterweekend op de Albert Johannes.

 

Periode:

Vrijdag 18.05.2018 (ca. 20.00 uur) van Rostock (D) tot maandagmiddag 21.05.2018 (ca. 16.00 uur) naar Rostock (D)

 

Omschrijving:

Rostock; een mooie, historische havenstad aan de Oostzee en een perfect vertrekpunt voor een zeilreis met de Albert Johannes over de Oostzee. Wij nodigen u uit om 4 dagen mee te varen aan boord van deze stoere 3-mast schoener. Deze traditionele Pinkstertocht brengt u bijvoorbeeld naar de Hanzestad Wismar, Lubeck, het eiland Fehrmann of meer naar het Oosten, naar bijvoorbeeld Stralsund of Usedom. Voor de trossen los gaan, wordt de route besproken waarbij de wind de richting bepaald. Voor vier dagen is de Albert Johannes uw drijvend hotel onder zeil. Op 18 mei vanaf 20.00 uur ligt de ALBERT JOHANNES voor u klaar in Rostock. Ontspannen, avontuur, zeelucht, nieuwe mensen leren kennen en de Oostzee ontdekken. Samen bezeilen we het schip en bent u onderdeel van de bemanning. Zo worden ook de maaltijden om toerbeurt met elkaar bereidt.

 

Inclusief:

3 overnachtingen aan boord, maaltijden (ontbijt, lunch en avondeten), alcoholvrije drankjes, havengeld en reisinformatie

 

Exclusief:

Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar voor een redelijke prijs), slaapzak, handdoeken

 

328,00 €

 • beschikbaar

0518KA18 – Met Pinksterren naar Vlieland en Terschelling - Klipper Anna.

 

Periode:
Vrijdag 18.05.2018 (ca. 20.00 uur) van Harlingen (NL) tot maandagmiddag 21.05.2018 (ca. 16.00 uur) naar Harlingen (NL)

 

Omschrijving:
Met Pinksteren zeilen en Vlieland als Terschelling bezoeken? Reserveer een hut op de  Klipper Anna en vaar met ons mee. Dit is uw kans om te zeilen op de Waddenzee en 2 eilanden te ontdekken. De bemanning van de Klipper Anna nodigt u uit om samen te zeilen, te ontspannen, lekker te koken, wandelen over het strand, te fietsen door de duinen en het bos op de Waddeneilanden. Het schip ligt op vrijdagavond in Harlingen op uw komst te wachten. De crew heet u van harte welkom, helpt u met de bagage en brengt u naar uw hut.
Terwijl u even later geniet van een drankje en hapje, vertelt de bemanning iets over het schip en bespreken wij de vaarroute van de komende dagen. In de loop van de avond leert u de andere gasten kennen. U zult merken dat dit aan boord heel makkelijk en ongecompliceerd gaat. Voor u het weet, is het al laat.. De volgende ochtend maken we de trossen los en hijsen we de zeilen om koers te zetten naar Vlieland. Zondag maken we de oversteek naar Terschelling. Onderweg zeilen we langs een grote zandbank met zeehonden.
Maandagochtend heeft u nog tijd voor een vroege wandeling alvorens wij terug zeilen naar Harlingen.

Prijs: 220,00 Euro per persoon – boordkas 70,00 Euro per persoon (inkopen, havengeld, brandstofkosten en eindschoonmaak)

 

Inclusief:
3 overnachtingen aan boord, maaltijden, koffie, thee (we koken gezamenlijk en om de beurt), reisinformatie

Exclusief:
Drankjes (aan boord verkrijgbaar voor een redelijke prijs), dekbedden (eventueel aan boord te huur voor 14,00 euro per set)
 

220,00 €

 • beschikbaar

0518OB18 – Pinksterweekend op de Oban

 

Periode:

Vrijdag 18.05.2018 (ca. 20.00 uur vanuit Kiel (D) t/m maandag 21.05.2018 (ca. 16.00 uur naar Kiel (D)

 

Omschrijving:

Altijd al eens de Oostzee willen ontdekken? De bemanning van de Schoener Oban neemt u graag mee voor een lang weekend om samen te zeilen, te ontspannen, lekker te koken, zonnebaden en nog veel meer. De Oban ligt op vrijdagavond in Kiel op uw komst te wachten. De crew heet u van harte welkom, helpt u met de bagage en brengt u naar uw hut.

Daarna, terwijl u geniet van een drankje en hapje, vertelt de bemanning iets over het schip en bespreken wij de vaarroute van de komende dagen. In de loop van de avond leert u de andere gasten kennen. U zult merken dat dit aan boord heel makkelijk en ongecompliceerd gaat. En voor u het weet, is het al laat..

De volgende ochtend maken we de trossen los en hijsen we de zeilen om koers te zetten naar het Deense eiland Ærø. We meren af in het idyllische Ærøskøbing, een  havenplaats uit de 17e eeuw met veel mooie, oude huizen, middeleeuwse straten, vele winkeltjes en restaurants.

 

Zondagochtend vertrekken we naar de havenstad Kappeln. Hier vindt u o.a. vele kunstgaleries, de Schleimeunde vuurtoren en een winkelstraat waar u zich terug in de tijd waant..

Maandagochtend heeft u nog tijd voor een vroege wandeling alvorens wij terug zeilen naar Kiel.

Extra: boordkas € 130,00 p.p. (eten, havengeld, brandstofkosten)

 

Inclusief:

3 overnachtingen aan boord, maaltijden, koffie, thee (we koken gezamenlijk) , reisinformatie en dekbedden

 

Exclusief:

Drankjes (aan boord verkrijgbaar voor een redelijke prijs), handdoeken, boordkas

 

250,00 €

 • beschikbaar

0518ET18 – Pinksterweekend op de Oostzee met de Ethel von Brixham

 

 

Periode:
Vrijdag 18.05.2018 (ca. 20.00 uur vanuit Kiel (D) t/m maandag 21.05.2018 (ca. 16.00 uur naar Kiel (D).
 
Omschrijving:
Pinksteren op de Ethel von Brixham in de Ooszee!
Een lekker lang weekend frisse zeelucht, ontspanning en genieten.  
Zeil dit jaar mee met de Ethel von Brixham naar de Deense Zuidzee met de vele mooie eilanden en havensteden.
De bemanning heet u op vrijdagavond vanaf 20.00 uur welkom aam boord. Zaterdag, na het ontbijt, maken wij ons en het schip klaar op voor de eerste zeildag.
Samen maar onder begeleiding van de crew, zetten we zeil en maken een zeilreis over de Oostzee. Heeft u misschien bepaalde wensen? Laat het de schipper weten.. misschien zijn ze uitvoerbaar.  In het algemeen bepalen de weersomstandigheden en de wind de route.

 

Inclusief:
3 overnachtingen aan boord, maaltijden, koffie, thee (we koken gezamenlijk), reisinformatie, havengeld
Exclusief:
Drankjes (aan boord verkrijgbaar voor een redelijke prijs), handdoeken, dekbedden (aan boord te voldoen).

320,00 €

 • beschikbaar

0520PD18 – Familie reis! Pinksteren op de Pedro Doncker!

Periode:

Zondag 20.05.2018 (ca. 20.00 uur) vanaf Hamburg, tot vrijdag 25.05.2018 (ca. 16.00 uur) in Kiel

 

Omschrijving:

De Pinksterdagen worden vaak doorgebracht met de familie. Dit jaar hebben wij dan ook een geweldige zeilreis tegen een gunstige prijs op de 3-master de Pedro Doncker. Bijna elke ruime hut heeft een eigen douche en toilet, twee hutten delen zelfs een bad met elkaar.

 

Beleef deze vijf dagen een onvergetelijk avontuur. s’Morgens worden in Hamburg de zeilen gehesen en koers gezet naar het Noord-Oostzee-Kanaal. Eind van de middag bereikt het schip een gezellige haven van waaruit u op ontdekkingsreis kunt om de natuur en de cultuur te leren kennen. Een wandeling langs het strand, winkelen in het pittoreske havenstadje of een fietstocht, zijn zomaar enige activiteiten die u kunt ondernemen. Aan boord kunt u de kunst van het zeilen en navigeren onder de knie krijgen, bij mooi weer gaat het schip voor anker en kan er lekker gezwommen worden. Ontspannen, gezamenlijk eten en een drankje drinken- een perfekte vakantie voor groot en klein. Bezoek stadjes die u normaal gesproken nooit zou zien zoals; Rendsburg, Kappeln, Eckernförde, Aero en Kiel. Een en ander is natuurlijk altijd afhankelijk van de wind en het tij.

 

Op zondagavond bent u van harte welkom in Hamburg op het schip de Pedro Doncker. Er is een corvee lijst zodat iedereen een keer aan de beurt is om te helpen bij het bereiden van de maaltijden.

 

Inclusief:

4 overnachtingen aan boord, volpension (ontbijt, lunch en avondeten), dekbedden en havengelden

 

Exclusief:

Dranken (aan boord te verkrijgen), handdoeken

 

399,00 €

 • beschikbaar

0525WH18 - Weekendje Waddenzee met de mooie klipper Wilhelmina

 

Periode:

Vrijdag 25.05.2018 (ca. 20.00 uur) van Harlingen tot zondag 27.05.2018 (ca. 16.00 uur) naar Harlingen

 

Omschrijving:

Een heerlijke combinatie; zeilen over de Waddenzee en verwend worden met lekkere hapjes en bijzondere maaltijden. Wij verwelkomen u op vrijdagavond vanaf 20.00 uur aan boord van de klipper Wilhelmina in de haven van Harlingen. De bemanning heeft verse koffie klaar, wijst u uw hut en vertelt iets over het schip. U kunt ’s avonds gezellig bij ons aan boord blijven, een wandeling door het historische Harlingen maken of één van de vele bruine cafeetjes van de stad bezoeken.

 

Zaterdagochtend krijgt u aan dek zeilinstructies en maken wij de trossen los. We zeilen over het Werelderfgoed de Waddenzee, genieten van de mooie omgeving en varen langs de zandbanken vol zeehonden. Rond 15.00 uur meren wij af in de haven van één van de Waddeneilanden. U heeft dus nog voldoende tijd om bijvoorbeeld een fietstocht te maken, een strandwandeling, even te winkelen of een terrasje te bezoeken.

 

Zondagochtend zeilen we vanaf 10.00 uur weer terug naar Harlingen waar we rond 15.00 uur aankomen. De maaltijden worden voor u verzorgd door Harriët terwijl haar man Roel aan het roer staat en de zeilinstructeur u met raad en daad bijstaat tijdens het zeilen en afmeren. Harriët is een bevlogen liefhebber van de kookkunst. Zij kookt uitsluitend met verse ingrediënten met zoveel mogelijk streekproducten. Alle gerechten worden met veel zorg en passie bereid. Wat is er lekkerder om na een dag op het water aan te schuiven aan de grote tafels en in de watten te worden gelegd met een bijzondere en met smaak gemaakte maaltijd van 3 gangen.

 

Inclusief:

2 overnachtingen aan boord. Volpension (maaltijden, koffie en thee), havengeld, reisinformatie, dekbedden en handdoeken

 

Exclusief:

Frisdrank en alcoholische drankjes (aan boord verkrijgbaar voor een redelijke prijs)

 

270,00 €


0531AJ18 – Lang weekend zeilen op de Oostzee met de Albert Johannes

 

Periode:

Donderdag 31.05.2018 (ca. 10.00 uur) vanuit Rostock (D) tot zondag 03.06.2018 (ca. 16.00 uur) naar Rostock (D)

 

Omschrijving:

Rostock; een mooie, historische havenstad aan de Oostzee en een perfect vertrekpunt voor een zeilreis met de Albert Johannes over de Oostzee. Wij nodigen u uit om mee te varen aan boord van deze stoere 3-mast schoener. Samen de zeilen zetten, overstag gaan en het schip op koers brengen naar bijvoorbeeld de Hanzestad Wismar, naar Lubeck, het eiland Fehrmann, of meer naar het Oosten, naar bijvoorbeeld Stralsund of Usedom. Voor de trossen los gaan, wordt de route besproken waarbij de wind de richting bepaald. Voor vier dagen is de Albert Johannes uw drijvend hotel onder zeil.

 

Inclusief:

3 overnachtingen aan boord, maaltijden (samen om de beurt koken en afwassen), frisdrank, havengeld en reisinformatie

 

Exclusief:

Alcoholische drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), slaapzak of dekbed, handdoeken

 

358,00 €

 • uitverkocht

0604ET18 – 5 dagen Deense Zuidzee met de Ethel von Brixham

 

Periode:
Maandag 04.06.2018 (ca. 10.00 uur) van Kiel (D) tot vrijdag 08.06.2018 (ca. 16.00 uur) naar Kiel (D).
 
Omschrijving:
Maar liefst vijf dagen zeilen op de Deense Zuidzee.
Op maandag, 4 juni heten wij u om 10.00 uur welkom aan boord van de Ethel von Brixham. De bemanning brengt u naar uw hut en als iedereen zich geïnstalleerd heeft, volgt het welkomstpraatje van de schipper. Daarna krijgt u zeilinstructies en maken we de trossen los om koers te zetten door de Kieler Förde naar de Oostzee. Tijdens deze reis bezoeken we de kust en eilanden van Denemarken waarbij de weersomstandigheden en de wind grotendeels de route bepalen. We meren af in gezellige havenstadjes of gaan voor anker in een baai.
In de havens heeft u voldoende tijd om het stadje te ontdekken, om een fietstocht te maken of bijvoorbeeld een strandwandeling.
We koken met elkaar en om de beurt in de kombuis van het schip, samen met de bemanning. De samenwerking aan boord went snel en u zult merken dat u al zeer vlot de andere gasten aan boord leert kennen.
Op vrijdag, 8 juni, varen we terug naar de thuishaven van de Ethel van Brixham; Kiel waar we rond 16.00 uur afscheid van u nemen.

 

Inclusief:
4 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee) havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Frisdrank en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (aan boord te voldoen).

 

Bijzonderheden:
De Ethel von Brixham heeft 2 hutten voor 2 personen en vier hutten voor 4 personen. Bij een boeking van de hut voor 2 personen, kan een toeslag berekend worden.
Wenst u een hut voor 2 personen maar zijn de andere hutten al verhuurd? Dan kunt u een hut voor 4 personen boeken voor de prijs van 3 volwassenen.

430,00 €

 • beschikbaar

0629HB18 – Zeilweekend op de Oostzee naar boord van de imposante driemaster schoener Hendrika Bartelds

 

Periode
Vrijdag 29.06.2018 (ca. 20.00 uur) vanuit Kiel (D) tot zondag 01.07.2018 (ca. 16.00 uur) naar Kiel (D).
 
Omschrijving:
De grote havenstad Kiel is een perfecte starthaven om een zeilreis te maken over de Oostzee.
Wij heten u op vrijdagavond vanaf 20.00 uur welkom aan boord van deze statige driemaster. Samen met de kapitein bekijken we de routemogelijkheden voor het weekend aan de hand van het weerbericht.
Zaterdagochtend krijgt u aan dek alle informatie over het reilen en zeilen. Daarna hijsen we de zeilen en zetten we koers naar bijvoorbeeld de Deense eilanden. Dit gebied kenmerkt zich door de hoge klippen, heuvelachtige landschappen, mooie stranden en schilderachtige havensteden.
Kortom, een zeilweekend met veel mogelijkheden, de schipper en bemanning van de Hendrika Bartelds nemen u graag mee, zij kennen deze omgeving als geen ander en laten u graag de mooiste plekjes zien.
 
Extra: boordkas ad. € 55.- p.p. (eten, havengeld en motoruren) 
 
Inclusief:
2 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, zie ook bij boordkas) havengeld en reisinformatie. 
Exclusief:
Frisdrank en alcholische drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs) beddengoed, handdoeken, boordkas (contant aan boord te voldoen) 

245,00 €

 • beschikbaar

0702ET18 – Zomerreis 1 op de Deense Zuidzee met de Ethel von Brixham

 

Periode:
Maandag 02.07.2018 (ca. 10.00 uur) vanuit Kiel (D) tot vrijdag 06.07.2018 (ca. 16.00 uur) naar Kiel (D).
 
Omschrijving:
Vijf dagen Oostzee – Deense Zuidzee.
Op maandag 2 juli om 10.00 uur heten wij u welkom aan boord van de Ethel von Brixham in de haven van Kiel. U maakt kennis met de andere gasten en de bemanning. Aan dek wordt u alles vertelt over het zeilen en de veiligheid aan boord. Daarna verlaten wij de haven, varen door de Kieler Förde naar de eerst haven van onze reis.
De route van deze vijfdaagse reis wordt bepaald door de wind en het weer maar wat vast staat, is dat wij veel mooie eilanden bezoeken en een keer voor anker gaan. Geniet van de frisse zeelucht op de schone Oostzee.
Naast het zeilen blijft er voldoende tijd over om aan de wal iets te ondernemen. Wat dacht u van een stads- of strandwandeling of een fietstocht over het eiland.
We koken de maaltijden samen en om toerbeurt in de kombuis van de Ethel von Brixham. Mede hierdoor, leert u de medegasten snel en goed kennen. Veelal ontstaan tijdens de reis contacten die langer duren dan deze 5 dagen.
Op vrijdag 5 juli zetten we weer koers richting de thuishaven, Kiel waar wij rond 16.00 uur afscheid van u nemen.

 

Inclusief:
4 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, samen en om de beurt bereidt) havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Frisdrank en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (aan boord te voldoen)

 

Bijzonderheden:
De Ethel von Brixham heeft 2 hutten voor 2 personen en vier hutten voor 4 personen. Bij een boeking van de hut voor 2 personen, kan een toeslag berekend worden.
Wenst u een hut voor 2 personen maar zijn de andere hutten al verhuurd? Dan kunt u een hut voor 4 personen boeken voor de prijs van 3 volwassenen.

460,00 €

 • beschikbaar

0709ET18 - Zomerreis 2: Deense Zuidzee met de Ethel von Brixham

 

Periode:
Maandag 09.07.2018 (ca. 10.00 uur) vanuit Kiel (D) tot zondag 15.07.2018 (ca. 16.00 uur) naar Kiel (D).
 
Omschrijving:
Vijf dagen Oostzee – Deense Zuidzee.
Op maandag 9 juli om 10.00 uur heten wij u welkom aan boord van de Ethel von Brixham in de haven van Kiel. U maakt kennis met de andere gasten en de bemanning. Aan dek wordt u alles vertelt over het zeilen en de veiligheid aan boord. Daarna verlaten wij de haven, varen door de Kieler Förde naar de eerst haven van onze reis. De route van deze vijfdaagse reis wordt bepaald door de wind en het weer maar wat vast staat, is dat wij veel mooie eilanden bezoeken en een keer voor anker gaan. Geniet van de frisse zeelucht op de schone Oostzee.
Naast het zeilen blijft er voldoende tijd over om aan de wal iets te ondernemen. Wat dacht u van een stads- of strandwandeling of een fietstocht over het eiland.
We koken de maaltijden samen en om toerbeurt in de kombuis van de Ethel von Brixham. Mede hierdoor, leert u de medegasten snel en goed kennen. Veelal ontstaan tijdens de reis contacten die langer duren dan deze 5 dagen.
Op vrijdag 15 juli zetten we weer koers richting de thuishaven, Kiel waar wij rond 16.00 uur afscheid van u nemen.

 

Inclusief:
4 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, samen en om de beurt bereidt) havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Frisdrank en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (aan boord te voldoen)

 

Bijzonderheden:
De Ethel von Brixham heeft 2 hutten voor 2 personen en vier hutten voor 4 personen. Bij een boeking van de hut voor 2 personen, kan een toeslag berekend worden. Wenst u een hut voor 2 personen maar zijn de andere hutten al verhuurd? Dan kunt u een hut voor 4 personen boeken voor de prijs van 3 volwassenen.

650,00 €

 • beperkte beschikbaarheid

0702ZE18 – Met de Zephyr 200 zeemijlen afleggen in de Deense wateren

 

Periode:

Maandag 02.07.2018 (ca. 10.00 uur) vanaf Kiel (Dtsl), tot vrijdag 06.07.2018 (ca. 16.00 uur) naar Strandby (DK).

 

Omschrijving:

Met de Zephyr richting Denemarken varen en daar de kust, eilanden en de havens ontdekken. Op maandagmorgen wordt u in Kiel op de Zephyr verwacht. Nadat u de bagage in de hut heeft gezet worden de trossen gelost en de zeilen gezet. De route is afhankelijk van de wind en het weer, maar het doel van deze reis is om 200 zeemijlen af te leggen. Onderweg is er gelegenheid om de geschiedenis en de cultuur van de verschillende havenplaatsen te leren kennen. U kunt natuurlijk ook gezellig met de bemanning aan boord blijven onder genot van een lekker drankje.

 

De maaltijden worden gezamenlijk bereidt en genuttigd, met naar goede zeemans traditie de bemanning. Na 5 avontuurlijke dagen eindigt de zeilreis in Strandby.

 

Inclusief:

4 overnachtingen aan boord, volpension op basis van corvee (ontbijt, lunch, avondeten), havengelden

 

Exclusief:

Dranken (aan boord tegen een redelijke prijs verkrijgbaar), bedlinnen, handdoeken

 

450,00 €

 • beschikbaar

0716ET18 - Zomerreis 3: Deense Zuidzee met de Ethel von Brixham

 

Periode:
Maandag 16.07.2018 (ca. 10.00 uur) vanuit Kiel (D) tot zondag 20.07.2018 (ca. 16.00 uur) naar Kiel (D).
 
Omschrijving:
Vijf dagen Oostzee – Deense Zuidzee.
Op maandag 16 juli om 10.00 uur heten wij u welkom aan boord van de Ethel von Brixham in de haven van Kiel. U maakt kennis met de andere gasten en de bemanning. Aan dek wordt u alles vertelt over het zeilen en de veiligheid aan boord. Daarna verlaten wij de haven, varen door de Kieler Förde naar de eerst haven van onze reis. De route van deze vijfdaagse reis wordt bepaald door de wind en het weer maar wat vast staat, is dat wij veel mooie eilanden bezoeken en een keer voor anker gaan. Geniet van de frisse zeelucht op de schone Oostzee.
Naast het zeilen blijft er voldoende tijd over om aan de wal iets te ondernemen. Wat dacht u van een stads- of strandwandeling of een fietstocht over het eiland.
We koken de maaltijden samen en om toerbeurt in de kombuis van de Ethel von Brixham. Mede hierdoor, leert u de medegasten snel en goed kennen. Veelal ontstaan tijdens de reis contacten die langer duren dan deze 5 dagen.
Op vrijdag 20 juli zetten we weer koers richting de thuishaven, Kiel waar wij rond 16.00 uur afscheid van u nemen.

 

Inclusief:
4 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee, samen en om de beurt bereidt) havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Frisdrank en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), handdoeken, beddengoed (aan boord te voldoen)

 

Bijzonderheden:
De Ethel von Brixham heeft 2 hutten voor 2 personen en vier hutten voor 4 personen. Bij een boeking van de hut voor 2 personen, kan een toeslag berekend worden. Wenst u een hut voor 2 personen maar zijn de andere hutten al verhuurd? Dan kunt u een hut voor 4 personen boeken voor de prijs van 3 volwassenen.

460,00 €

 • beschikbaar

0713OB18 – Zomerweekend op de Oban

 

Periode:
Vrijdag 13.07.2018 (ca. 20.00 uur) vanuit Kiel (D) t/m zondag 15.07.2018 (ca. 16.00 uur) naar Kiel (D).

 

Omschrijving:
Altijd al eens de Oostzee willen ontdekken? De bemanning van de Schoener Oban neemt u graag mee om een weekend samen te zeilen, te ontspannen, lekker te koken, zonnebaden en nog veel meer.
De Oban ligt op vrijdagavond in Kiel op uw komst te wachten. De crew heet u van harte welkom, helpt u met de bagage en brengt u naar uw hut.
Terwijl u even later geniet van een drankje en hapje, vertelt de bemanning iets over het schip en bespreken wij de vaarroute van de komende dagen. In de loop van de avond leert u de andere gasten kennen. U zult merken dat dit aan boord heel makkelijk en ongecompliceerd gaat. Voor u het weet, is het al laat..
De volgende ochtend maken we de trossen los en hijsen we de zeilen om koers te zetten naar bijvoorbeeld één van de Deense eilanden. We meren af in een idyllische havenstad  havenplaats met veel mooie, oude huizen, middeleeuwse straten, vele winkeltjes en restaurants. Maar ook vaak witte stranden, heuvelachtige landschappen en bijzondere natuur.
Zondagochtend zet de Oban weer koers richting Kiel waar we rond 16.00 uur afscheid van u nemen.

 

Inclusief:
3 overnachtingen aan  boord, maaltijden, koffie, thee (we koken gezamenlijk en om de beurt), reisinformatie en dekbedden.
Exclusief:
Drankjes (aan boord verkrijgbaar voor een redelijke prijs), handdoeken.

265,00 €

 • beschikbaar

0720WH18 – Met de Wilhelmina een weekeinde naar Terschelling

 

Periode:

Vrijdag 20.07.2018 (ca. 18.00 uur) van Harlingen (NL), tot zondag 22.07.2018 (ca. 16.00 uur) naar Harlingen (NL)

 

Omschrijving:

Wij verwachten u op vrijdagavond om 18.00 uur aan boord, de bemanning staat voor u klaar met een welkomstdrankje. Nadat u met uw medepassagiers heeft kennis gemaakt kunt u de bagage in een van de sfeervolle hutten opbergen.

 

U kunt s’avonds aan boord blijven en een lekkere kop soep eten, of een wandeling maken door de historische binnenstad van Harlingen, en daar een van de gezellige kroegjes bezoeken.

Zaterdagmorgen, na een uitgebreid ontbijt, krijgt u uitleg van de bemanning over de te varen route en hoe de zeilen moeten worden bedient. De trossen worden los gemaakt en er wordt koers gezet naar Terschelling. U kunt genieten van de mooie Waddenzee en onderweg zeehonden spotten.

 

In de namiddag komen wij aan in de haven van West-Terschelling. U heeft voldoende tijd voor een fiets-wandeltocht op het mooie eiland, en iets te gaan drinken in de Walvis.

Harriët de schipper van het schip is een enthousiaste kok, zij kookt met verse regionale producten, haar echtgenoot Roel staat aan het roer terwijl Harriet kookt.

Het schip heeft 11 prachtige hutten waarin u zich beslist erg prettig zult voelen. De inrichting van de Wilhelmina is de laatste jaren compleet gerenoveerd. De moderne keuken, en het ruime dagverblijf met gezellige zithoek heeft al veel mensen enthousiast gemaakt over het schip. Vaar mee op dit bijzondere schip naar een van de mooiste Waddeneilanden.

 

Inclusief:

2 overnachtingen aan boord, volpension (3 maaltijden per dag, koffie/thee), havengelden, bedlinnen en handdoeken

 

Exclusief:

Dranken (aan boord tegen een redelijke prijs te verkrijgen)

 

290,00 €


0720AJ18 – Zomer weekeinde

 

Periode:

Vrijdag 20.07.2018 (ca. 20.00 uur) vanaf Rostock (Dtsl), tot zondag 22.07.2018 (ca. 16.00 uur) in Rostock (Dtsl)

 

Omschrijving:

De kapitein van de "Albert Johannes", verwacht u op vrijdag vanaf 20.00 uur aan boord. De volgende ochtend gaan de trossen los, en liggen er twee avontuurlijke dagen voor je. De maat verteld over het reilen en zeilen aan boord en de zeilen gaan omhoog. s’Avonds naar een mooie haven of voor anker gaan behoren tot de mogelijkheden. Zeilen maakt hongerig dus voor lekker eten is gezorgd.

 

Inclusief:

2 overnachtingen aan boord, meehelp -vollpension (ontbijt, lunch en avondeten), alcoholvrije dranken, havengelden

 

Exclusief:

Alcoholische dranken (aan boord tegen betaling te verkrijgen), dekbedden met overtrek, onderlaken en sloop, handdoeken

 

248,00 €

 • beschikbaar

0723ET18 – Zomer reis 4: Deense Zuidzee met de Ethel von Brixham!

 

Periode:

Maandag 23.07.2018 (ca. 10.00 uur) vanaf Kiel (Dtsl), tot zondag 29.07.2018 (ca. 16.00 uur) in Kiel (Dtsl)

 

Omschrijving:

Vijf dagen varen in de Oostzee met als einddoel de Deense Zuidzee..

Op maandag 23.07. wordt u om 10.00 uur verwacht aan boord van de Ethel van Brixham. U maakt kennis met uw medepassagiers en de bemanning en u krijgt alles te horen over het reilen en zeilen aan boord. Daarna gaan de trossen los en zet het schip koers naar een gezellige haven.

De Duitse havenstad Kiel is de perfecte uitvalsbasis voor een actief zeilavontuur in de westelijke Oostzee. Dit gebied is zeer gevarieerd met zijn klippen, heuvels, prachtige stranden en gezellige havens.U krijgt ruimschoots de gelegenheid om alles te verkennen.

 

De route is afhankelijk van het weer en de wind en wordt zodanig bepaalt dat u optimaal kunt genieten van het zeilen.

Wat denkt u bv. van een bezoek aan het eiland Aero? De stad Marstal heeft o.a. een scheepvaart museum aan de haven, en de stad Aeroskobing, de mooiste Middeleeuwse stad in Denemarken mag u absoluut niet missen.

 

Op het eiland Langeland kunt u prachtig wandelen. Svendborg daar in tegen heeft een gezellig centrum met leuke winkels restaurantjes en kroegjes. Maar ook de Deense steden Sonderborg en Faaborg, de Duitse steden Flensburg en Kappeln kunnen op de route liggen. En wat is er mooier dan voor anker te gaan en vanaf het schip te duiken?

Kortom deze reis biedt vele mogelijkheden, vaar met ons mee en laat u verrassen. De schipper kent dit gebied als zijn broekzak en laat u graag de mooiste plekken zien.

Na deze mooie reis gaan he top zondag weer richting Kiel, waar u om 16.00 uur aankomt.

 

Inclusief:

6 overnachtingen aan boord, meehelp- volpension (maaltijden, koffie/thee), havengelden

 

Exclusief:

Dranken (aan boord tegen betaling te verkrijgen), handdoeken, dekbedden ( contant aan boord te betalen)

 

Bijzonderheden:

De Ethel van Brixham heeft twee 2-persoons hutten en vier 4-persoons hutte

 

620,00 €

 • uitverkocht

0803SW18 – Weekeinde zeilen in de Oostzee met de mooie drie-master Swaensborgh

 

Periode:
Vrijdag 03.08.2018 (ca. 20.00 uur) van Kiel (Dtsl.), tot zondag 05.08.2018 (ca. 16.00 uur) in Kiel (Dtsl.).
 
Omschrijving:
U wordt op vrijdagavond aan boord van de Swaensborgh verwacht. Na een gezellige avond waarbij u kennis heeft gemaakt met uw mede passagiers vertrekt het schip de volgende morgen na het ontbijt. Aan dek legt de maat uit waar alle touwen voor dienen en worden de zeilen gehesen. De kapitein bepaalt de route afhankelijk van het weer en de wind. Het bezoeken van de eilanden Rügen en Hiddensee behoort zeker tot de mogelijkheden.
Aan boord kunt u iets leren over de navigatie en het zeilen, ook kunt u zelf het schip besturen de bemanning legt u graag alles uit. Het worden avontuurlijke dagen met zeilen en relaxen, met gezellige avonden in het dagverblijf met een drankje en een hapje. Terug in Kiel neemt iedereen afscheid van inmiddels goede vrienden en met een koffer vol herinneringen.
Toeslag   € 55.- p.p. ( havengelden, diesel)
 
Inclusief:
2 overnachtingen aan boord, volpension (3 maaltijden per dag, koffie/thee
Exclusief:
Dranken (aan boord tegen betaling verkrijgbaar), dekbedden, handdoeken.

 

245,00 €

 • uitverkocht

0804ET18 – Overtocht met de Ethel voaa Brixham - van Kiel naar Hanse Sail in Rostock!

 

Periode:

Zaterdag 04.08.2018 (ca. 10.00 uur) van Kiel (Dtsl.), tot dinsdag 07.08.2018 (ca. 16.00 uur) in Rostock (Dtsl.)

 

Omschrijving:

Begin augustus varen wij het schip de Ethel van Brixham naar de mooie Hansestad Rostock. Daar wordt van 09.08.18 tot 12.08.2018 de 28 ste. Hanse Sail georganiseerd, waar wij natuurlijk ook weer aanwezig zijn. De reis begint in Kiel en gaat langs de Duitse kust of door het Smålands vaarwater en de Guldborgsund naar Rostock. Beide routen hebben hun eigen charme.

 

Aan boord kunt u van alles leren over het zeilen, navigeren enz. ook kunt u zelf achter het roer gaan staan en het schip besturen, de bemanning legt u graag alles uit. Op zaterdag morgen wordt u van harte welkom geheten door de crew en heeft u gelegenheid om uw medepassagiers te leren kennen. In het gezellige dagverblijf en in uw hut zult u zich snel thuis voelen.

 

Inclusief:

3 overnachtingen aan boord, volpension op basis van corvee (maaltijden koffie/thee), havengelden

 

Exclusief:

Dranken (aan boord tegen redelijke prijs te verkrijgen), handdoeken en dekbedden (contant aan boord te betalen)

 

Bijzonderheden:

De Ethel van Brixham heeft twee 2- persoons hutten en vier 4- persoons hutten, wanneer u een twee- persoons hut wenst dan is dat zonder extra toeslag mogelijk

 

250,00 €

 • beschikbaar

0810WH18 – Zomer, zon en zeilen naar Vlieland met de klipper Wilhelmina

 

Periode:
Vrijdag 10.08.2018 (ca. 20.00 uur) vanuit Harlingen tot zondag 12.08.2018 (ca. 16.00 uur) naar Harlingen.
 
Omschrijving:
Een heerlijke combinatie; zeilen over de Waddenzee en verwend worden met lekkere hapjes en bijzondere maaltijden.
Wij verwelkomen u op vrijdagavond vanaf 20.00 uur aan boord van de klipper Wilhelmina in de haven van Harlingen. De bemanning heeft verse koffie klaar, wijst u uw hut en vertelt iets over het schip. U kunt ’s avonds gezellig bij ons aan boord blijven, een wandeling door het historische Harlingen maken of één van de vele bruine cafeetjes van de stad bezoeken.
Zaterdagochtend krijgt u aan dek zeilinstructies en maken wij de trossen los. We zeilen over het Werelderfgoed de Waddenzee, genieten van de mooie omgeving en varen langs de zandbanken vol zeehonden.
Rond 15.00 uur meren wij af in de haven van Vlieland. U heeft dus nog voldoende tijd om bijvoorbeeld een fietstocht te maken, een strandwandeling, even te winkelen of een terrasje te bezoeken. Zondagochtend heeft u nog tijd voor een vroege strandwandeling voor we terugzeilen naar Harlingen. Afhankelijk van het getij en de wind zijn we ongeveer 15.00 uur terug in de haven. De huurperiode eindigt om 16.00 uur.
De maaltijden worden voor u verzorgd door Harriët terwijl haar man Roel aan het roer staat en de zeilinstructeur (maat) u met raad en daad bijstaat tijdens het zeilen en afmeren.
Harriët is een bevlogen liefhebber van de kookkunst. Zij kookt uitsluitend met verse ingrediënten met zoveel mogelijk streekproducten. Alle gerechten worden met veel zorg en passie bereid. Wat is er lekkerder om na een dag op het water aan te schuiven aan de grote tafels en in de watten te worden gelegd met een bijzondere en met smaak gemaakte maaltijd van 3 gangen. 

 

Inclusief:
2 overnachtingen aan boord, volpension (maaltijden, koffie en thee) havengeld en reisinformatie, handdoeken, dekbedden.
Exclusief:
Frisdrank en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs
 

240,00 €

 • beschikbaar

0812ME18 - Zeilen langs de Deense en Zweedse kust met de Meander

 

Periode:

Zondag 12.08.2018 (ca. 20.00 uur) van Rostock (Dtsl.), tot Woensdag 22.08.2018 (ca. 16.00 uur) in Göteborg (S)

 

Omschrijving:

Vanaf 12.8.2018  tot 1.9.2018 organiseren we twee vakantiereizen van 10 dagen of terwijl een langere reis van 20 dagen vanaf Rostock via Møn, Kopenhagen, de Zweedse Schiereilanden, Marstrand, Gotenborg, Anholt en Samsø naar Kiel. Deze zeilvakantie is echt uniek. Een langere reis staat voor de boeg waarbij wij naast leuk met elkaar te zeilen ook veel tijd zullen vrij maken om het land, de mensen en de cultuur van Denemarken en Zweden te leren kennen.
Op zondagavond 12 augustus in de haven van Rostock zal de eerste deel (10 dagen) van deze 20 daagse reis beginnen. Om 20:00 uur wordt u welkom geheten aan boord van de Meander. Overdag is in Rostock de laatste dag van de Hansesail, een zeilevenement waar u de grootste traditionele zeilschepen en windjammers kunt bewonderen.
Zodra iedereen is aangekomen en zich heeft geïnstalleerd in zijn cabine aan boord gaan we eerst samen koken en hebben we tijdens het avondeten tijd om elkaar een beetje te leren kennen. Ook zullen wij de vaarroute, wachtindelingen en kookplannen bespreken. De nodige boodschappen zijn inbegrepen en al bezorgd aan boord van de Meander. Koken en maaltijden bereiden doen we met elkaar.
De volgende ochtend gaan we na het ontbijt vanaf Rostock naar het mooie eiland Møn ook wel parel van de Oostzee genoemd. De indrukwekkende witte kliffen van het eiland Møn torenen tot wel 130 meter boven zee uit en zijn van grote afstand al te zien. Als het weer het toelaat is dit en prachtige plek om te gaan ankeren en met de rubberboot een leuk strandje op te zoeken. Op Møn zullen we een dag blijven liggen om het eiland te verkennen. Wandelen, fietsen, rubberboot varen of paardrijden behoren tot de mogelijkheden op het eiland.
Vanaf Møn zullen we verder zeilen naar Kopenhagen. Ook hier zullen we weer een dag blijven liggen om de gezelligste hoofdstad van Noord-Europa te leren kennen. Op de fiets stappen of een heerlijke wandeling door de stad maken en je laten verleiden door deze leuke stad met zijn kronkelende straatjes in de oude binnenstad, gezellige cafeetjes, prachtige koninklijke paleizen, architectonische hoogstandjes en leuke familie- of culturele attracties. Ook Christiania, een unieke, bruisende en alternatieve wijk in het zuiden van Kopenhagen is een bezoekje waard. De wijk bestaat uit een mix van diverse hutjes en huizen, kleurrijke muurschilderingen en prachtige beeldhouwwerken. Het is meer dan een stadsdeel alleen, er wordt hier een compleet nieuwe manier van leven geleid.
Nadat we de haven van Kopenhagen hebben verlaten gaat de koers richting de Zweedse Schiereilanden, Marstrand en Göteborg.

Inclusief:

10 overnachtingen aan boord, volpension op basis van corvee (maaltijden koffie/thee), havengelden, eindschoonmaak, beddengoed

Exclusief:

Dranken (aan boord tegen redelijke prijs te verkrijgen), handdoeken

 

795,00 €

 • beschikbaar

0812ME182 - Ontdek Denemarken en Zweden met de Meander

 

Periode:

Zondag 12.08.2018 (ca. 20.00 uur) van Rostock (Dtsl.), tot Zaterdag 01.09.2018 (ca. 16.00 uur) in Kiel (D)

 

Omschrijving:

Vanaf 12.8.2018  tot 1.9.2018 organiseren we twee vakantiereizen van 10 dagen of terwijl een langere reis van 20 dagen vanaf Rostock via Møn, Kopenhagen, de Zweedse Schiereilanden, Marstrand, Gotenborg, Anholt en Samsø naar Kiel. Deze zeilvakantie is echt uniek. Een langere reis staat voor de boeg waarbij wij naast leuk met elkaar te zeilen ook veel tijd zullen vrij maken om het land, de mensen en de cultuur van Denemarken en Zweden te leren kennen.
Op zondagavond 12 augustus in de haven van Rostock zal de eerste deel (10 dagen) van deze 20 daagse reis beginnen. Om 20:00 uur wordt u welkom geheten aan boord van de Meander. Overdag is in Rostock de laatste dag van de Hansesail, een zeilevenement waar u de grootste traditionele zeilschepen en windjammers kunt bewonderen.
Zodra iedereen is aangekomen en zich heeft geïnstalleerd in zijn cabine aan boord gaan we eerst samen koken en hebben we tijdens het avondeten tijd om elkaar een beetje te leren kennen. Ook zullen wij de vaarroute, wachtindelingen en kookplannen bespreken. De nodige boodschappen zijn inbegrepen en al bezorgd aan boord van de Meander. Koken en maaltijden bereiden doen we met elkaar.
De volgende ochtend gaan we na het ontbijt vanaf Rostock naar het mooie eiland Møn ook wel parel van de Oostzee genoemd. De indrukwekkende witte kliffen van het eiland Møn torenen tot wel 130 meter boven zee uit en zijn van grote afstand al te zien. Als het weer het toelaat is dit en prachtige plek om te gaan ankeren en met de rubberboot een leuk strandje op te zoeken. Op Møn zullen we een dag blijven liggen om het eiland te verkennen. Wandelen, fietsen, rubberboot varen of paardrijden behoren tot de mogelijkheden op het eiland.
Vanaf Møn zullen we verder zeilen naar Kopenhagen. Ook hier zullen we weer een dag blijven liggen om de gezelligste hoofdstad van Noord-Europa te leren kennen. Op de fiets stappen of een heerlijke wandeling door de stad maken en je laten verleiden door deze leuke stad met zijn kronkelende straatjes in de oude binnenstad, gezellige cafeetjes, prachtige koninklijke paleizen, architectonische hoogstandjes en leuke familie- of culturele attracties. Ook Christiania, een unieke, bruisende en alternatieve wijk in het zuiden van Kopenhagen is een bezoekje waard. De wijk bestaat uit een mix van diverse hutjes en huizen, kleurrijke muurschilderingen en prachtige beeldhouwwerken. Het is meer dan een stadsdeel alleen, er wordt hier een compleet nieuwe manier van leven geleid.
Nadat we de haven van Kopenhagen hebben verlaten gaat de koers richting de Zweedse Schiereilanden, Marstrand en Göteborg.
De Zweedse kust ligt vol met eilandjes. Veel eilandjes. Waarschijnlijk zijn ze weleens geteld, maar wij zijn er zelf niet aan begonnen. Veel leuker lijkt het ons om te proberen er zoveel mogelijk zelf te verkennen. Een mooie plaats om te beginnen leek ons de westkust bij Göteborg. Eilandjes hoppen, ankeren, rubberbootje varen, zwemmen, wandelen langs onaangetaste natuur en kampvuurtjes maken of  barbecueën op verlaten strandjes.
Marstrand en de omliggende Zweedse Schiereilanden zijn een echt zeilparadijs aan de Zweedse westkust. De natuur is al eeuwen met rust gelaten door de mens en dat merk je. Je voelt je even Viking op ontdekkingstocht. Het verkeersvrij stadje Marstrand is niet alleen een gezellig stadje, het behoort ook tot één van de bekendste havens aan de Zweedse westkust. Jaarlijks is het de thuisbasis van verschillende zeilwedstrijden.
Göteborg is niet ver gelegen van deze mooie Zweedse Scherenkust. Deze stad zullen we uiteindelijk aansturen niet alleen om de mogelijkheid te bieden om na 10 vakantiedagen af te stappen van de Meander maar ook om deze bijzondere stad te kunnen verkennen. Göteborg is de tweede grootste stad van Zweden met grote winkels, kookkunst van wereldklasse en fantastische (familie-)attracties.
Of u bent net aan bord gekomen of al langer met ons op reis, vanaf Göteborg zullen we met de tweede deel (10 dagen) van deze zeilvakantie beginnen.  Na een paar dagen eilandjes hoppen en genieten van de ongerepte natuur langs de Zweedse Scherenkust noordelijk van Göteborg zullen we verder zeilen richting het Deense eiland Anholt.
Anholt is een van de meest geïsoleerde eilanden van Denemarken, gelegen in het midden van het Kattegat. Door het mooie landschap van open duinen en stranden voel je jezelf hier helemaal vrij. Het binnenland staat bekend als ‘de woestijn’, maar is in feite een grote heide. Je kunt op het eiland zelfs een glimp opvangen van eerste zeehonden kolonies in Noord-Europa, gelegen in een beschermd gebied in het uiterste oosten van het eiland.
Vanaf Anholt zeilen we verder naar het groene en vruchtbaar eiland Samsø. De sfeer in Samsø is vriendelijk en lokaal. De overblijfselen uit de ijstijd zijn in Noord-Samsø nog echt zichtbaar. Overal langs de kust zie je prachtige stranden met zeehonden- en vogelkolonies. Doordat het eiland niet erg groot is kun je het gemakkelijk verkennen. De gezellige dorpjes zorgen voor het thuis van huis gevoel!
Nadat we de haven van Samsø hebben verlaten gaat de koers richting Zuiden door de ‘Lillebaelt’. De Deense steden Fredericia of Sønderborg en de eilanden Lyø of Aerø in de ‘Deense Zuidzee’ zijn aanraders. U wensen, het weer en de wind bepalen nu verder de richting om onze reis te eindigen in Kiel (Duitsland). Wij garanderen u een onvergetelijke reis op de Meander met veel indrukken en ervaringen.

 

Inclusief:

20 overnachtingen aan boord, volpension op basis van corvee (maaltijden koffie/thee), havengelden, eindschoonmaak, beddengoed

Exclusief:

Dranken (aan boord tegen redelijke prijs te verkrijgen), handdoeken

 

1.400,00 €

 • beschikbaar

0813AJ18 - Van Sail naar Sail... op naar Sail SWINOUJSCIE!

 

Periode:
Maandag 13.08.2018 (ca. 10.00 uur) vanuit Rostock (D) tot vrijdag 17.08.2018 (ca. 10.00 uur) naar Swinoujscie (Polen).

Omschrijving:
Onze reis begint in de mooie havenstad Rostock,  Rond 10.00 uur heet de crew van de  "Albert Johannes" u welkom aan boord. De komende vier dagen zeilen we langs de Duitse en Poolse kust naar Swinoujscie, waar SAIL SWINOUJSCIE 2018 op het punt van beginnen staat.
Tijdens de reis meren we iedere avond af in een ander haven. U heeft dan nog genoeg tijd om iets aan de wal te ondernemen. Een bijzonder reis, een bijzondere vakantie die bestaat uit zeilen, zwemmen, relaxen en natuurlijk genieten van al het moois om u heen. 
Sail Świnoujście is een jaarlijks terugkerend martiem feest dat goed past in het beeld van deze havenstad. Van grote windjammers tot historische zeilschepen komen naar Swinoujscie dat ieder jaar kan rekenen op veel bezoekers. 

 

Inclusief:
4 overnachtingen aan boord, volpension (ontbijt, lunch en avondeten, er wordt gezamenlijk en om toerbeurt gekookt),alcoholvrije drankjes, havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes  (aan boord voor een redelijke prijs verkrijgbaar), dekbed of slaapzak (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop), handdoeken.

 

398,00 €

 • beschikbaar

0819AJ18 – Op ontdekkingsreis langs de Poolse, Duitse en Zweedse kusten met de Albert Johannes

 

Periode:
Zondag 19.08.2018 (ca. 21.00 uur) vanuit Swinoujscie (PL) tot zaterdag 25.08.2018 (ca. 14.00 uur) naar Bornholm (DK).
 
Omschrijving:
Deze reis begint in de Poolse havenstad Swinoujscie. U bent vanaf 21.00 uur welkom aan boord van de "Albert Johannes". Samen met de kapitein bespreken we de route voor de komende dagen waarbij we rekening houden met het weer en de wind.  
Zes dagen zeilen langs de Poolse, Duitse en Zweedse kust en als de weegoden ons goed gezind zijn, maken we een tussenstop op de Deense archipel Ertholmene met Christiansö. Het einddoel van deze reis is het eiland Bornholm of Simrisham in Zweden.
Samen zeilen en ’s avonds afmeren in een gezellige havenstad. Er blijft aan de wal voldoende tijd over om een wandeling te maken of gewoon gezellig met elkaar aan dek een borreltje drinken.

 

Inclusief:
6 overnachtingen aan boord, volpension (ontbijt, lunch en avondeten). Wij koken samen en om toerbeurt), alcoholvrije drankjes, havengeld en reisinformatie.
Exclusief:
Alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs), dekbed of slaapzak (de bedden zijn voorzien van onderlaken, kussen en kussensloop), handdoeken.

 

588,00 €

 • beschikbaar