0428IR23 - "Côte normande" - van Rotterdam naar Cherbourg

 

Vrijdag 28.04.2023 (20.00 uur) van Rotterdam naar zondag 07.05.2023 (10.00 uur) in Cherbourg

 

Cruise beschrijving:

De kust van Normandië wordt gekenmerkt door steile kliffen, lange, fijne zandstranden, duinen en kleine, natuurlijke baaien. Kleine vissersdorpjes en badplaatsen liggen langs de kust - de een nog mooier dan de ander. Ontdek deze unieke regio varend op een traditioneel tall ship en kom aan boord van de Iris!

 

De zeiltocht begint in Rotterdam, vanwaar u gezamenlijk koers zet richting Frankrijk. Het maakt niet uit of u al zeilervaring heeft of aan uw eerste zeilavontuur begint. Iedereen aan boord kan een handje helpen!

Uw precieze route wordt bepaald door de wind; een omweg naar de Engelse kust naar Dover is ook mogelijk voordat u koers zet naar Normandië. Daar ontdekt u prachtige kustplaatsen zoals Dieppe of Le Havre na bewogen zeildagen.

 

Tijdens de reis kookt u samen met uw medezeilers heerlijke maaltijden, waardoor er vanaf het begin een gezellige groepsdynamiek ontstaat.

Als het zeilweer het toelaat, bekroont u uw zeiltocht met een tussenstop bij de Kanaaleilanden om na negen onvergetelijke dagen uw reis te beëindigen in de haven van Cherbourg.

Over deze zeilervaring zult u zeker nog lang kunnen napraten!

 

Inclusief volpension, havengelden, eindschoonmaak, beddengoed, toeristenbelasting

 

Minimum aantal deelnemers: 7 personen

 

Vrijdag 28.04.2023 (20.00 uur) van Rotterdam naar zondag 07.05.2023 (10.00 uur) in Cherbourg

1.300,00 €

 • beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Aan boord gaan in Rotterdam (NL):

Vrijdag 28.04.2023 (20.00 uur)

 

Van boord gaan in Cherbourg: (FR):

Zondag 07.05.23 (10.00 uur)


Inklusief:

 • 9 overnachtingen aan boord
 • volpension (maaltijden, koffie, thee en water, we koken samen en om de beurt)
 • havengeld
 • eindschoonmaak
 • dekbedden & handdoeken
 • reisinformatie

Exclusief:

 • Frisdranken en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op op maandag met ontbijt
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren & Duitstalige crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

Periode 1916-1974
De IRIS werd in 1916 gebouwd in opdracht van "The Nereus Shipping Company".
Als haringlogger maakte zij vijf reizen noordwaarts tot in de buurt van de Shetlandeilanden.
Als "Pallas" bleef zij tien jaar in de haringvisserij. Gelukkig liep het schip tijdens en na de oorlog geen schade op.
Als de haringvisserij in 1920 niet langer winstgevend is, wordt de Pallas verkocht aan Zweden. Daar werd het omgebouwd tot vrachtschip en omgedoopt tot "Age". Vanaf dat moment voer het schip meer dan 40 jaar vanuit Svendborg in de Oostzee en de Botnische Golf.

Periode 1974 - 2001
In 1975 keerde de logger terug naar Nederland en werd omgebouwd tot een zeewaardig zeilschip. Het heet nu "Geesje van Urk" en wordt gebruikt voor zeil- en managementtraining.

Periode 2001 - tot heden
In 2001 neemt Ben het schip over en verandert haar naam in IRIS. IRIS is de godin van het goede en wordt door de oppergod Zeus gezonden om het volk goede berichten te brengen. Uitgerust met een fakkel en prachtige vleugels, wordt ze gedragen door de regenboog en is ze sneller dan de wind.
De IRIS wil ook goed brengen en is een snel schip van haar soort. De accommodatie aan boord is comfortabel en het schip is geschikt voor wereldwijde vaart.

Op meerdaagse cruises is er plaats voor 8 tot 10 gasten in een van de vijf tweepersoonshutten.
De 2-persoonshutten zijn voorzien van wastafels, warm en koud stromend water en bergruimte. Er kunnen tot 36 personen aan boord komen voor dagtochten. De ruime lounge, met zijn royale zithoek en aparte eethoek, biedt voldoende ruimte voor diverse activiteiten zoals gezellig samenzijn, dineren, maar ook voor workshops, trainingen en vergaderingen.De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show