1229AC23 - Oud- en Nieuwjaarcruise 2023/24

 

Vrijdag, 29.12.2023 (20.00 uur) van Harlingen naar Maandag, 01.01.2024 (16.00 uur) naar Harlingen

 

Cruise beschrijving:

 

Dit jaar wordt er weer een oudejaarszeiltocht aangeboden op twee van onze traditionele zeilschepen. Actief kijkt uit naar een onvergetelijke jaarwisseling met u aan boord.
De ervaren bemanning organiseert al jaren onvergetelijke reizen op de Waddenzee en naar de Waddeneilanden.

 

Het geplande programma:
U checkt op vrijdagavond 29 december 2023 in in het prachtige havenstadje Harlingen en neemt uw intrek in uw hut.
Met een welkomstdrankje en heerlijke hapjes maak je kennis met de andere gasten en de crew. De schipper zal de komende dagen alles over het schip en de details van de reis uitleggen. 's Avonds heeft u nog de mogelijkheid om rond te kijken in het pittoreske Harlingen.

Op zaterdagochtend 30 december verlaat het schip de haven van Harlingen na een verkwikkend ontbijt. De matroos legt u alle stappen uit die u moet kennen om mee te varen. De tocht voert via de vaargeulen, langs zandbanken met slapende zeehonden naar het prachtige eiland Vlieland. Onderweg wordt een rijke lunchsnack geserveerd. In de loop van de middag meert het schip aan in de haven van Vlieland. U heeft dan de mogelijkheid om het eiland met zijn prachtige duinlandschap, stranden en het pittoreske dorpje Oost-Vlieland te bezoeken. Terug aan boord is er tijd voor een gezellige borrel met heerlijke hapjes, een heerlijk diner en een gezellig samenzijn.

Op zondag 31 december zet de Noorderlicht op een vooraf afgesproken tijdstip koers naar West-Terschelling. De tocht voert door de monding tussen Vlieland en Terschelling, de Vliestroom, langs de zandbanken Richel en Gronden van Stortemelk. In de middag meert u af in de haven van West-Terschelling. Vanaf het schip is het slechts een paar meter lopen naar het prachtige stadscentrum. De kombuisbemanning zorgt ook op de laatste dag van 2023 voor uw fysieke welzijn en serveert u ‘s avonds een heerlijk diner. Als heel bijzondere ervaring neemt u in de haven van West-Terschelling afscheid van het oude jaar en verwelkomt u het nieuwe jaar 2024. Klokslag twaalf uur klinken de scheepssirenes en knallen de champagnekurken, begeleid door de koplampen van de vuurtoren .

Op maandag 1 januari 2024 vaart het schip in de ochtend weer uit en zet koers naar het vasteland. Er ligt een prachtige zeiltocht voor u.
Wanneer de contouren van Harlingen in zicht komen, voelt het alsof u terugkomt van een lange, ontspannen vakantie.

Het beschreven programma is doelgericht, maar zoals bij elke zeiltocht is dit afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden. Het proces kan ook heel anders zijn. Hoe dan ook, je beleeft een onvergetelijke jaarwisseling waar je nog lang over na kunt praten!

Inbegrepen: volpension, beddengoed, havengelden, eindschoonmaak en toeristenbelasting.

Exclusief: Drankjes - verkrijgbaar aan boord tegen eerlijke prijzen.

Minimum aantal deelnemers: 10 personen.

 

Vrijdag, 29.12.2023 (20.00 uur) van Harlingen naar Maandag, 01.01.2024 (16.00 uur) naar Harlingen

525,00 €

 • uitverkocht

Aan boord gaan in Harlingen:

Zondag 29.12.2023 (20.00 uur)

 

Van boord gaan in Harlingen:

Maandag 01.01.2024 (16.00 uur)


Inklusief:

 • 3 overnachtingen aan boord
 • volpension (maaltijden, koffie, thee en water, we koken samen en om de beurt)
 • eindschoonmaak
 • beddengoed & henddoken
 • havengeld

Exclusief:

 • Frisdranken en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op vrijdagavond met een welkomsthapje
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

 

Een zeilschip met een verleden. In 1899 werd de Johanna Christina te water gelaten. Het schip voer met vracht over de Hollandse binnenwateren. Eerst zeilend en later met de motor. In 1990 werd het schip omgebouwd tot modern, comfortabel en sportief passagierszeilschip. Haar naam werd gewijzigd in Actief, waardoor zij de herinnering aan een actief verleden in de binnenvaart altijd bij zich draagt.

Onder het dek bevindt zich een ruime, gezellige zitruimte en een volledig ingericht luxe kombuis met biertap, koelkasten, een horecafornuis met oven, magnetron en koffiezetapparaat (filters zijn aanwezig).  De ACTIEF is ruim en comfortabel uitgerust met alle voorzieningen, zowel voor kinderen als volwassenen.

Uw vriendelijke en toegewijde gastheer en schipper van de Actief is Arnoud. Hij heeft veel ervaring en vaart sinds zijn jeugd. Hij vertelt u graag alles over zeilen met de ACTIEF. 

 De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show