1018RS24 - Brandarisrace 2024

 

Vrijdag 18.10.2024 (20.00 uur) van Harlingen tot Zondag 20.10.2024 (15.00 uur) naar Harlingen

 

Cruise beschrijving:

 

De Brandarisrace is een traditionele eindeseizoensregatta tussen verschillende traditionele zeilschepen van Harlingen naar Terschelling. De Rode Zwaan doet mee aan deze race en geeft ervaren en onervaren zeilers de kans om deel te nemen. Wilt u ervaren hoe het is om een regatta te varen op een tweemaster? Genieten van actie en spanning aan boord? Dan is dit sportevenement precies wat je zoekt!

Op vrijdag bent u vanaf 19.00 uur welkom aan boord van de Rode Swan en maakt u kennis met het schip en de bemanning. Hierin zie je alle bijzonderheden aan dek en bespreek je met jou en je medezeilers de strategie voor de Brandaris Race.


Op zaterdag start je om 09.00 uur voor de Brandarisrace 2024. Een spannende zeilwedstrijd tussen vele traditionele zeilers en spannende zeiluren liggen voor je klaar. In de middag bereikt u Terschelling. 's Avonds is er een feestelijk samenzijn op West-Terschelling, waar de winnaars uitgebreid gevierd kunnen worden.

Zondag om 10:00 uur start je aan de tweede dag van de Brandaris Race: Laten we terug gaan naar Harlingen!

Door het competitieve karakter van de zaterdag is dit weekend ideaal als je een combinatie wilt van actief zeilen maar ook een gezellig weekend.
Je hoeft geen ervaren zeiler te zijn om aan de race deel te nemen, maar basiskennis over zeilen is wel handig.
 
De bemanning zorgt voor eten, koffie, thee en limonade. Extra drankjes zijn tegen betaling aan boord verkrijgbaar. Het meenemen van eigen drankjes is niet toegestaan.
U overnacht aan boord in een hut voor 2 of 4 personen met stapelbed. Alle bedden zijn vers opgemaakt. Ook de handdoeken zijn aanwezig.

U heeft de mogelijkheid om een hut voor eenpersoonsgebruik te boeken (50% toeslag). Indien de reis niet volgeboekt is en u toch een hut voor uzelf zou hebben gekregen, ontvangt u de toeslag terug.

 

Vrijdag 18.10.2024 (20.00 uur) van Harlingen tot Zondag 20.10.2024 (15.00 uur) naar Harlingen

350,00 €

 • beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Aan boord gaan in Harlingen:

Vrijdag 18.10.2024 (20.00 uur)

 

Van boord gaan in Harlingen:

Zondag 20.10.2024 (15.00 uur)


Inklusief:

 • 2 overnachtingen aan boord
 • volpension
 • koffie, thee
 • eindschoonmaak
 • beddengoed & henddoken
 • havengeld

Exclusief:

 • andere dranken (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)

Bruikbare informatie:

 • De catering begint op vrijdagavond met een welkomstsnack
 • initiële zeilkennis is een pré
 • ervaren crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

 

De spiegelklipper Rode Swan werd in 1880 gebouwd voor de vrachtvaart op de Rijn. De prachtige gestroomlijnde romp maakt de Rode Zwaan een ideaal schip voor het varen op de dynamische Nederlandse Waddenzee en het IJsselmeer.

Vincent en Dorette zijn sinds het voorjaar van 2019 de trotse eigenaren van de Rode Zwaan. Ze wonen en werken het hele jaar door aan boord. Van april tot oktober zijn zij de professionele bemanning tijdens de zeiltochten. Vincent en Dorette sturen en manoeuvreren het schip niet alleen samen met de gasten. De twee enthousiaste eigenaren hebben het ook tot hun missie gemaakt om gasten bekend te maken met de natuurlijke wonderen van de Waddenzee en om iedereen aan boord de kunst van het zeilen en de wind uit te leggen.

Tussen de zeilactiviteiten door kun je ontspannen in een van de vele comfortabele kussens op het dek en genieten van het prachtige uitzicht. Benedendeks nodigt de gezellige nautische lounge je uit om te blijven hangen. Het schip is verdeeld in 13 hutten, waardoor het geschikt is voor kleinere groepen die meer privacy willen. De Rode Zwaan heeft minstens 10 actieve gasten aan boord nodig om optimaal te kunnen genieten van de zeilervaring.

 De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show