Huidige informatie "Boekingen in Corona-tijden":

We voeren onze zeilreizen alleen uit onder de huidige hygiënenormen - in overleg met de gezondheidsdienst is er voor elk schip een gedetailleerd hygiëneconcept beschikbaar.


1002ZE23 - Zet af! Waddenzee-eilanden Tour

 

Maandag 02.10.2023 (10.00 uur) van Wilhelmshaven tot zondag 08.10.2023 (16.00 uur) naar Rotterdam

 

Cruise beschrijving:

Het traditionele zeilschip Iris beschrijft zijn spannende reis van Wilhelmshaven naar Rotterdam. Nadat u aan boord bent gekomen en kennis heeft gemaakt met uw medezeilers en de scheepsbemanning, wijst de kapitein u de weg aan boord. Even later, voor de eerste keer, is het tijd om af te werpen!

Je vaart uit en doet een kuur op Rotterdam. Voordat u echter aankomt in de Nederlandse havenstad in Zuid-Holland, kunt u aan boord van de Iris veel geweldige zeillessen volgen. Ook nieuwkomers in het zeilen voelen zich al snel helemaal op hun gemak en kunnen meehelpen met het zetten van de zeilen.

Onderweg stop je bij het ene of het andere Waddeneiland, elk met zijn eigen charme. Of het nu de eindeloze zandstranden zijn die uitnodigen tot ontspannende wandelingen of goed ontwikkelde fietspaden die u in staat stellen om nog meer van uw omgeving te ontdekken. Ook de kleine havenstadjes nodigen uit tot verpozen met talrijke cafés. Mogelijke bestemmingen zijn bijvoorbeeld het enige Duitse eiland voor de kust van Helgoland of het zeer populaire Nederlandse eiland Terschelling. Ook Scheveningen, de strandwijk van Den Haag, kan een mogelijke halte op je route zijn. Zoals bij alle zeiltochten is het altijd afhankelijk van de wind en het weer waar je de volgende dag aanmeert.

Samen met je medezeilers bereid je heerlijke maaltijden die je in goed gezelschap eet en de gelegenheid hebt om na te denken over wat je hebt meegemaakt.
Vol nieuwe indrukken en met veel nieuwe verhalen te vertellen, ga je waarschijnlijk met pijn in het hart van boord van de Iris in Rotterdam. Maar zoals het gezegde luidt: je ontmoet elkaar altijd twee keer in het leven!

Als u uw terugreis meer ontspannen wilt maken, kunt u nog een nacht aan boord blijven. De extra overnachting kost € 45,00 per persoon en u kunt aan boord blijven tot maandag 9 oktober 2023/10 uur.

Inclusief deelname volpension, havengelden, eindschoonmaak, bedlinnen, toeristenbelasting.

 

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

Maandag 02.10.2023 (10.00 uur) van Wilhelmshaven tot zondag 08.10.2023 (16.00 uur) naar Rotterdam

790,00 €

 • uitverkocht

Aan boord gaan in Wilhelmshaven(DE):

maandag 02.10.2023 (10.00 uur)

 

Van boord gaan in Rotterdam (NL):

zondag 08.10.2023 (16.00 uur)


Inklusief:

 • 6 overnachtingen aan boord
 • volpension (maaltijden, koffie, thee en water, we koken samen en om de beurt)
 • eindschoonmaak
 • beddengoed & handdoeken
 • havengeld
 • reisinformatie

Exclusief:

 • Frisdranken en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op maandag met lunch
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren & Duitstalige crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

Periode 1916-1974
De IRIS werd in 1916 gebouwd in opdracht van "The Nereus Shipping Company".
Als haringlogger maakte zij vijf reizen noordwaarts tot in de buurt van de Shetlandeilanden.
Als "Pallas" bleef zij tien jaar in de haringvisserij. Gelukkig liep het schip tijdens en na de oorlog geen schade op.
Als de haringvisserij in 1920 niet langer winstgevend is, wordt de Pallas verkocht aan Zweden. Daar werd het omgebouwd tot vrachtschip en omgedoopt tot "Age". Vanaf dat moment voer het schip meer dan 40 jaar vanuit Svendborg in de Oostzee en de Botnische Golf.

Periode 1974 - 2001
In 1975 keerde de logger terug naar Nederland en werd omgebouwd tot een zeewaardig zeilschip. Het heet nu "Geesje van Urk" en wordt gebruikt voor zeil- en managementtraining.

Periode 2001 - tot heden
In 2001 neemt Ben het schip over en verandert haar naam in IRIS. IRIS is de godin van het goede en wordt door de oppergod Zeus gezonden om het volk goede berichten te brengen. Uitgerust met een fakkel en prachtige vleugels, wordt ze gedragen door de regenboog en is ze sneller dan de wind.
De IRIS wil ook goed brengen en is een snel schip van haar soort. De accommodatie aan boord is comfortabel en het schip is geschikt voor wereldwijde vaart.

Op meerdaagse cruises is er plaats voor 8 tot 10 gasten in een van de vijf tweepersoonshutten.
De 2-persoonshutten zijn voorzien van wastafels, warm en koud stromend water en bergruimte. Er kunnen tot 36 personen aan boord komen voor dagtochten. De ruime lounge, met zijn royale zithoek en aparte eethoek, biedt voldoende ruimte voor diverse activiteiten zoals gezellig samenzijn, dineren, maar ook voor workshops, trainingen en vergaderingen.De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show