Huidige informatie "Boekingen in Corona-tijden":

We voeren onze zeilreizen alleen uit onder de huidige hygiënenormen - in overleg met de gezondheidsdienst is er voor elk schip een gedetailleerd hygiëneconcept beschikbaar.


0920IR23 - Einde van de zomer zeilreis Oostzee

 

Woensdag 20.09.2023 (20.00 uur) van Kiel tot zondag 24.09.2023 (16.00 uur) te Kiel

 

Beschrijving van de reis:

We laten de zomer achter ons en gebruiken de laatste warmere dagen voor een uitgebreide weekendcruise op de Oostzee.

 

Op woensdagavond komt u aan boord en maakt u kennis met het schip en uw medezeilers. Maak het u gemakkelijk in uw dubbele cabine en geniet van een gezellige avond. Samen met de kapitein bespreekt u de komende zeildagen. Er zal rekening worden gehouden met uw routewensen. Maar uiteindelijk is het de wind die bepaalt waar u precies zult varen! Welke haven u ook aandoet, de zeilervaring moet op de voorgrond staan en dit is gegarandeerd voor zowel nieuwkomers als ervaren zeilers.

 

Vier volle zeildagen liggen voor u, waarin u snel zult groeien als scheepsbemanning. De Oostzee biedt talloze leuke bestemmingen aan de Duitse kust en in de Deense Zuidzee met zijn vele eilanden.

 

Deze zeiltocht is ideaal voor iedereen die vlak voor de herfst en de winter van de zeelucht wil genieten. Kom aan boord van de Iris en beleef uw persoonlijke zeilavontuur! 

 

Inclusief deelname volpension, havengelden, eindschoonmaak, bedlinnen, toeristenbelasting.

 

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

Woensdag 20.09.2023 (20.00 uur) van Kiel tot zondag 24.09.2023 (16.00 uur) te Kiel

550,00 €

 • uitverkocht

Aan boord gaan in Kiel (DE):

Woensdag 20.09.23 (20.00 uur)

 

Van boord gaan in Kiel (DE):

Zondag 24.09.23 (16.00 uur)


Inklusief:

 • 4 overnachtingen aan boord
 • volpension (maaltijden, koffie, thee en water, we koken samen en om de beurt)
 • eindschoonmaak
 • beddengoed & handdoeken
 • havengeld
 • reisinformatie

Exclusief:

 • Frisdranken en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op donderdagmorgen met ontbijt
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren & Duitstalige crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

Periode 1916-1974
De IRIS werd in 1916 gebouwd in opdracht van "The Nereus Shipping Company".
Als haringlogger maakte zij vijf reizen noordwaarts tot in de buurt van de Shetlandeilanden.
Als "Pallas" bleef zij tien jaar in de haringvisserij. Gelukkig liep het schip tijdens en na de oorlog geen schade op.
Als de haringvisserij in 1920 niet langer winstgevend is, wordt de Pallas verkocht aan Zweden. Daar werd het omgebouwd tot vrachtschip en omgedoopt tot "Age". Vanaf dat moment voer het schip meer dan 40 jaar vanuit Svendborg in de Oostzee en de Botnische Golf.

Periode 1974 - 2001
In 1975 keerde de logger terug naar Nederland en werd omgebouwd tot een zeewaardig zeilschip. Het heet nu "Geesje van Urk" en wordt gebruikt voor zeil- en managementtraining.

Periode 2001 - tot heden
In 2001 neemt Ben het schip over en verandert haar naam in IRIS. IRIS is de godin van het goede en wordt door de oppergod Zeus gezonden om het volk goede berichten te brengen. Uitgerust met een fakkel en prachtige vleugels, wordt ze gedragen door de regenboog en is ze sneller dan de wind.
De IRIS wil ook goed brengen en is een snel schip van haar soort. De accommodatie aan boord is comfortabel en het schip is geschikt voor wereldwijde vaart.

Op meerdaagse cruises is er plaats voor 8 tot 10 gasten in een van de vijf tweepersoonshutten.
De 2-persoonshutten zijn voorzien van wastafels, warm en koud stromend water en bergruimte. Er kunnen tot 36 personen aan boord komen voor dagtochten. De ruime lounge, met zijn royale zithoek en aparte eethoek, biedt voldoende ruimte voor diverse activiteiten zoals gezellig samenzijn, dineren, maar ook voor workshops, trainingen en vergaderingen.De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show