0825RS24 - Ontdekkingstocht door de Waddenzee - Alleen volwassenen

 

Zondag 25.08.2024 (20.00 uur) van Harlingen tot Zondag 01.09.2024 (15.00 uur) naar Harlingen

 

Cruise beschrijving:

 

Kom aan boord voor de Waddenzee ontdekkingstocht! Voor u ligt een avontuur van een week in een uniek Nederlands natuurgebied waar u kunt genieten van rust, ruimte en prachtige natuur.


Door te helpen met zeilen ontstaat er een prettig ritme dat actieve ontspanning mogelijk maakt. Je vaart van eiland naar eiland met een tussenstop op één of twee zandbanken, helemaal op het ritme van de zee.


Het hoogtepunt van een echte Waddentocht is het droogvallen met het schip op een zandbank. Eerst ben je omringd door water, maar op een gegeven moment verschijnt de zeebodem. Klim direct vanaf het schip de Waddenbodem op, zoek prachtige schelpen of geniet van de bijzondere rust.
Elke dag verlaat u de kust op weg naar een nieuw eiland. Naast het zeilen is er ook voldoende tijd om de eilanden te verkennen. Bezoek de kwelders, unieke duin- en bosgebieden en kom 's avonds weer aan boord voor een heerlijke maaltijd.
Wilt u meer leren over zeilen? Tijdens de reis van een week heb je voldoende tijd en gelegenheid om je onder te dompelen in de wereld van het zeilen door middel van persoonlijke uitleg van de bemanning van het schip. Ook leer je hoe je de zeilen hijst en trimt of bijvoorbeeld het schip bestuurt.
Kortom: u kunt een heerlijke Waddenweek verwachten. Wees erbij!

Nadat u op zondagavond aan boord bent gekomen en de eerste nacht in uw gezellige hut heeft doorgebracht, begint uw week varen door de Waddenzee.
In de ochtend vaart u zo’n drie tot zes uur. 's Middags versterkt u zich met een heerlijk tussendoortje dat nog lekkerder smaakt met een vers getapt biertje. 's Avonds kunt u aan de mooi gedekte tafel genieten van heerlijke, vers bereide diners. Het perfecte rondje om even stil te staan bij de dag.
Samen met de kapitein maakt u een vaarplan dat u naar minimaal drie eilanden in de Waddenzee brengt. Het plan omvat ook een droge dag op een zandbank en een overnachting voor anker. Ook gaat u naar een eiland waar u een dagje verblijft voor een heerlijk dagje wandelen, fietsen of flaneren.
Op zondag vaart u terug naar Harlingen, waar u uiterlijk om 14.00 uur aanmeert. Hierdoor heb je voldoende tijd om in alle rust je tas in te pakken. Ontscheping is tot 15.00 uur.

Tijdens uw verblijf aan boord van de Rode Swan wordt u getrakteerd op heerlijke snacks, verse maaltijden en vers fruit. Koffie, thee en limonade zijn altijd aanwezig. Andere drankjes zoals vers bier en wijn zijn aan boord ook verkrijgbaar tegen contante betaling.
U overnacht aan boord in een hut voor 2 of 4 personen met stapelbed. Alle bedden zijn vers opgemaakt met hoeslakens, kussens en dekbedden. Ook de handdoeken zijn aanwezig.

Iedere dag is er de mogelijkheid om – samen met anderen of alleen – aan land te gaan. Fietsverhuur op een eiland is bij de prijs inbegrepen.

De route ligt niet vooraf vast. Zondag kijken we samen naar de actuele weersvoorspelling en maken dan een plan voor een mooie route, waarbij het doel is om de hele route per zeilschip af te leggen en alleen de motor te gebruiken om de haven in en uit te varen.

Individuele reizigers worden over het algemeen ondergebracht in een privécabine. Voor veel individuele reizigers wordt de laatste persoon die zich registreert toegewezen aan een tweepersoonshut met een persoon van hetzelfde geslacht. Wil je dat niet? Geef dit dan aan in uw bericht op het inschrijfformulier. Tegen een meerprijs kunt u altijd een privécabine boeken.

Vertrekgarantie: Kleine groep met maximaal 15 deelnemers.

 

Zondag 25.08.2024 (20.00 uur) van Harlingen tot Zondag 01.09.2024 (15.00 uur) naar Harlingen

995,00 €

 • beperkte beschikbaarheid
 • Levertijd: 1-3 dagen

Aan boord gaan in Harlingen:

Zondag 25.08.2024

(20.00 uur)

 

Van boord gaan in Harlingen:

Zondag 01.09.2024

(15.00 uur)


Inklusief:

 • 7 nachten aan bord
 • volpension
 • Koffie en thee
 • eindschoonmaak
 • beddengoed
 • Handdoekenset
 • havengeld
 • Fietsverhuur op een eiland

Exclusief:

 • extra drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
 • Reisverzekering (af te sluiten via TSC)

Bruikbare informatie:

 • De catering begint op Zondagavond met een welkomsthapje
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

 

De spiegelklipper Rode Zwaan werd in 1880 gebouwd voor de vrachtvaart op de Rijn. De prachtige gestroomlijnde romp maakt de Rode Zwaan een ideaal schip voor het varen op de dynamische Nederlandse Waddenzee en het IJsselmeer.

Vincent en Dorette zijn sinds het voorjaar van 2019 de trotse eigenaren van de Rode Zwaan. Ze wonen en werken het hele jaar door aan boord. Van april tot oktober zijn zij de professionele bemanning tijdens de zeiltochten. Vincent en Dorette sturen en manoeuvreren het schip niet alleen samen met de gasten. De twee enthousiaste eigenaren hebben het ook tot hun missie gemaakt om gasten bekend te maken met de natuurlijke wonderen van de Waddenzee en om iedereen aan boord de kunst van het zeilen en de wind uit te leggen.

Tussen de zeilactiviteiten door kun je ontspannen in een van de vele comfortabele kussens op het dek en genieten van het prachtige uitzicht. Benedendeks nodigt de gezellige nautische lounge je uit om te blijven hangen. Het schip is verdeeld in 13 hutten, waardoor het geschikt is voor kleinere groepen die meer privacy willen. De Rode Zwaan heeft minstens 10 actieve gasten aan boord nodig om optimaal te kunnen genieten van de zeilervaring.

 

 De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show