Huidige informatie "Boekingen in Corona-tijden":

We voeren onze zeilreizen alleen uit onder de huidige hygiënenormen - in overleg met de gezondheidsdienst is er voor elk schip een gedetailleerd hygiëneconcept beschikbaar.


0821IR23 - Fiets & Schip Denemarken

 

- twee data beschikbaar - 

 

Beschrijving van de reis:

 

Of het nu op het dek van het zeilschip is of op het zadel van uw fiets, tijdens deze reis voelt u de wind op uw huid en geniet u van het gevoel van vrijheid! 

Onze Fiets & Schip tochten combineren de unieke mogelijkheden om de Deense Zuidzee zowel vanaf het water als per fiets te verkennen. 

De Deense Zuidzee bekoort met zijn witte zandstranden, gezellige havenstadjes en de typische kleurrijke huizen. Een prachtige streek om te verkennen! 

 

U beleeft zeven afwisselende dagen onvergetelijk zeilen aan boord van het traditionele zeilschip Iris. Iedereen aan boord kan een handje toesteken en helpen de zeilen te hijsen. Ervaring is niet nodig voor onze zeiltochten, de bemanning van het schip zal u graag alles laten zien en uitleggen. Jullie zullen snel een goed gecoördineerd team zijn! 

 

Ontdek de Deense eilanden per fiets en leer de havenstadjes en hun prachtige omgeving kennen tijdens uw fietstochten. De gemiddelde afstand is tussen de 20-30 kilometer. De kapitein zal u van de juiste kaarten voorzien. 

 

Zeilen en fietsen maakt hongerig. Samen met uw medezeilers bereidt u heerlijke maaltijden, zodat u de volgende dag en het volgende avontuur verkwikt kunt beginnen. s Avonds kunt u uitrusten in een van de vijf tweepersoonshutten en uitgerust aan uw volgende zeil- en fietsavontuur beginnen! 

 

Inclusief verblijf op basis van volpension, havengelden, eindschoonmaak, beddengoed, toeristenbelasting.

 

Data:

Datum I - Maandag 21.08.2023 (10.00 uur) van Kiel tot zondag 27.08.2023 (16.00 uur) naar Kiel.

 

Datum II - Maandag 28.08.2023 (10.00 uur) van Kiel tot zondag 03.09.2023 (16.00 uur) naar Kiel

 

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

Maandag (20.00 uur) van Kiel tot zondag (16.00 uur) naar Kiel

1.015,00 €

 • uitverkocht

Aan boord gaan in Kiel (DE):

Maandag (10.00 uur)

 

Van boord gaan in Kiel (DE):

Zondag (16.00 uur)


Inklusief:

 • 6 overnachtingen aan boord
 • volpension (maaltijden, koffie, thee en water, we koken samen en om de beurt)
 • eindschoonmaak
 • beddengoed & handdoeken
 • havengeld
 • reisinformatie

Exclusief:

 • Frisdranken en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)
 • fiets

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op maandag met lunch
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren & Duitstalige crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

Periode 1916-1974
De IRIS werd in 1916 gebouwd in opdracht van "The Nereus Shipping Company".
Als haringlogger maakte zij vijf reizen noordwaarts tot in de buurt van de Shetlandeilanden.
Als "Pallas" bleef zij tien jaar in de haringvisserij. Gelukkig liep het schip tijdens en na de oorlog geen schade op.
Als de haringvisserij in 1920 niet langer winstgevend is, wordt de Pallas verkocht aan Zweden. Daar werd het omgebouwd tot vrachtschip en omgedoopt tot "Age". Vanaf dat moment voer het schip meer dan 40 jaar vanuit Svendborg in de Oostzee en de Botnische Golf.

Periode 1974 - 2001
In 1975 keerde de logger terug naar Nederland en werd omgebouwd tot een zeewaardig zeilschip. Het heet nu "Geesje van Urk" en wordt gebruikt voor zeil- en managementtraining.

Periode 2001 - tot heden
In 2001 neemt Ben het schip over en verandert haar naam in IRIS. IRIS is de godin van het goede en wordt door de oppergod Zeus gezonden om het volk goede berichten te brengen. Uitgerust met een fakkel en prachtige vleugels, wordt ze gedragen door de regenboog en is ze sneller dan de wind.
De IRIS wil ook goed brengen en is een snel schip van haar soort. De accommodatie aan boord is comfortabel en het schip is geschikt voor wereldwijde vaart.

Op meerdaagse cruises is er plaats voor 8 tot 10 gasten in een van de vijf tweepersoonshutten.
De 2-persoonshutten zijn voorzien van wastafels, warm en koud stromend water en bergruimte. Er kunnen tot 36 personen aan boord komen voor dagtochten. De ruime lounge, met zijn royale zithoek en aparte eethoek, biedt voldoende ruimte voor diverse activiteiten zoals gezellig samenzijn, dineren, maar ook voor workshops, trainingen en vergaderingen.De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show