0812ET24 - Beleef de zuidelijke Oostzee!

 

Maandag 12.08.2024 (10.00 uur) van Rostock tot Zondag 18.08.2024 (16.00 uur) naar Kiel

 

Cruise beschrijving:

 

Tijdens deze zeilreis kun je genieten van zeven spannende zeildagen aan boord van de Ethel van Brixham en het schip vergezellen op de terugreis naar Kiel. Maak deel uit van de bemanning en zet samen koers! Zeilervaring is niet nodig. Met de hulp van de bemanning vind je snel je weg aan boord.

Een omweg naar de Deense Zuidzee is vast gepland. De exacte route hangt altijd af van de wind- en weersomstandigheden. De kapitein houdt deze altijd in de gaten en bespreekt de volgende bestemming met je. Door zijn jarenlange ervaring kent hij de mooiste plekjes en geeft hij je graag tips over wat je in de havenstadjes kunt ontdekken. Je overnacht in de havens en verzamelt krachten voor de volgende zeildag, want zeelucht maakt moe. Tegelijkertijd is er bijna niets zo ontspannend als een dag op zee, je blik in de verte laten dwalen en alle dagelijkse beslommeringen ver achter je laten!

 

Aan boord bereiden jullie samen heerlijke en verse maaltijden, die jullie vervolgens in een gezellige sfeer opeten. Dit en de gedeelde ervaringen tijdens het zeilen maken van jullie al snel een hecht team. Zelfs beginnende zeilers zijn aan boord op de juiste plek, want de bemanning laat je alle bewegingen zien en legt ze uit.

s Avonds kunt u onder het genot van een koud drankje in een gezellige sfeer napraten over de ervaringen van de dag of een korte wandeling aan wal maken om de idyllische havenstadjes te leren kennen.

Op zondagmiddag bereik je je bestemming, de hoofdstad van Sleeswijk-Holstein, Kiel. Nu is het tijd om afscheid te nemen. Je zou echter niet de eerste zijn die gebeten wordt door het zeilvirus en meteen je volgende zeilvakantie plant.

Inclusief volpension, koffie, thee, havengelden, eindschoonmaak

 

 

Maandag 06.05.2024 (10.00 uur) van Harlingen tot Woensdag 08.05.2024 (15.00 uur) naar Harlingen

700,00 €

 • uitverkocht

Aan boord gaan in Rostock:

Maandag 12.08.2024

(10.00 uur)

 

Van boord gaan in Kiel:

Zondag 18.08.2024

(16.00 uur)


Inklusief:

 • 6 nachten aan bord
 • volpension
 • Koffie, thee
 • eindschoonmaak
 • havengeld

Exclusief:

 • extra drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
 • Reisverzekering (af te sluiten via TSC)
 • Beddengoed
 • Handdoeken

Bruikbare informatie:

 • De catering begint op maandagmiddag met de lunch
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

 

De ETHEL VON BRIXHAM werd rond 1890 te water gelaten in Brixham, Zuid-Engeland, als een zeiltrawler.  Decennialang viste ze vervolgens onder zeil in de wateren tussen de Noordzee en de Golf van Biskaje. Dit gebied vereist een bijzonder stabiel schip dat snel en hoog aan de wind vaart. In de jaren 1920 reisde ze naar Noorwegen en werkte in de visserij en vrachtvaart tot ze in 1981 in Duitsland werd opgetuigd als gaffelschoener.

De ETHEL VON BRIXHAM wordt geëxploiteerd als een traditioneel Duits schip. De belangrijkste doelen zijn het behoud van het schip en het onderwijzen van traditioneel zeemanschap. Zelfs na verschillende verbouwingen heeft het schip op en onder het dek haar oorspronkelijke karakter behouden. Ze is daarom een unieke mix van traditie en moderniteit - liefdevol opgeknapt door de zeer ervaren kapitein Gerhard. Tijdens de zeiltocht worden de zeilers actief betrokken bij de nautische en maritieme processen. Zowel groepscharters als vele individuele reizen in de zomer zijn mogelijk. De bemanning van de ETHEL VON BRIXHAM heet u van harte welkom aan boord.

 De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show