Huidige informatie "Boekingen in Corona-tijden":

We voeren onze zeilreizen alleen uit onder de huidige hygiënenormen - in overleg met de gezondheidsdienst is er voor elk schip een gedetailleerd hygiëneconcept beschikbaar.


0728IR23 - Scandinavië ontmoet Hanse Sail!

 

Vrijdag 28.07.2023 (20.00 uur) van Stockholm naar dinsdag 08.08.2023 (16.00 uur) naar Rostock

 

Cruise beschrijving:

 

Ervaar de perfecte mix van Scandinavische natuur en Hanzeze zeilenthousiasme. De cruise is geschikt voor zeilliefhebbers en degenen die dat willen worden. Want iedereen zal zich snel helemaal thuis voelen aan boord van de Iris!

 

U begint uw zeilavontuur in de Zweedse hoofdstad Stockholm en komt op vrijdagavond aan boord. Maak in een gezellige ronde kennis met uw medezeilers en de bemanning van het schip en bespreek samen de route van de eerste dagen.

 

Aan het begin van de zeiltocht krijgt u de unieke kans om de archipel van Stockholm met zijn ontelbare eilanden vanaf de waterkant te bekijken. Veel van de eilanden en archipels zijn onbewoond, zodat u er alleen vanaf het water een uniek beeld van kunt krijgen.

 

Aan boord kan iedereen een handje helpen, zodat jullie snel een goed gecoördineerd team worden. De bemanning van het schip zorgt ervoor dat zelfs beginnende zeilers snel hun weg zullen vinden.

Na bewogen zeildagen en gezamenlijk bereide maaltijden kunt u zich terugtrekken in een van de gezellige tweepersoonshutten van de Iris.

 

De bestemming van uw zeiltocht is de Hanzestad Rostock. U kunt waarschijnlijk een of twee traditionele zeilschepen bewonderen als u de stadshaven van Rostock binnenvaart, want het volgende weekend vindt in Rostock de Hanse Sail 2023 plaats. Dit is de ideale manier om uw zeilervaring met een paar extra dagen in Rostock te verlengen en nog veel meer schepen te leren kennen.

Maar ook zonder een bezoek aan de Hanse Sail kunt u met talloze nieuwe herinneringen aan uw thuisreis beginnen.  

 

Inclusief deelname volpension, havengelden, eindschoonmaak, bedlinnen, toeristenbelasting.

 

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

Vrijdag 28.07.2023 (20.00 uur) van Stockholm naar dinsdag 08.08.2023 (16.00 uur) naar Rostock

1.650,00 €

 • beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Aan boord gaan in Stockholm (SE):

Maandag 28.07.2023 (20.00 uur)

 

Van boord gaan in Rostock (DE):

zondag 08.08.2023 (10.00 uur)


Inklusief:

 • 12 overnachtingen aan boord
 • volpension (maaltijden, koffie, thee en water, we koken samen en om de beurt)
 • eindschoonmaak
 • beddengoed & handdoeken
 • havengeld
 • reisinformatie

Exclusief:

 • Frisdranken en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op zaterdag met de ontbijt
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren & Duitstalige crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

Periode 1916-1974
De IRIS werd in 1916 gebouwd in opdracht van "The Nereus Shipping Company".
Als haringlogger maakte zij vijf reizen noordwaarts tot in de buurt van de Shetlandeilanden.
Als "Pallas" bleef zij tien jaar in de haringvisserij. Gelukkig liep het schip tijdens en na de oorlog geen schade op.
Als de haringvisserij in 1920 niet langer winstgevend is, wordt de Pallas verkocht aan Zweden. Daar werd het omgebouwd tot vrachtschip en omgedoopt tot "Age". Vanaf dat moment voer het schip meer dan 40 jaar vanuit Svendborg in de Oostzee en de Botnische Golf.

Periode 1974 - 2001
In 1975 keerde de logger terug naar Nederland en werd omgebouwd tot een zeewaardig zeilschip. Het heet nu "Geesje van Urk" en wordt gebruikt voor zeil- en managementtraining.

Periode 2001 - tot heden
In 2001 neemt Ben het schip over en verandert haar naam in IRIS. IRIS is de godin van het goede en wordt door de oppergod Zeus gezonden om het volk goede berichten te brengen. Uitgerust met een fakkel en prachtige vleugels, wordt ze gedragen door de regenboog en is ze sneller dan de wind.
De IRIS wil ook goed brengen en is een snel schip van haar soort. De accommodatie aan boord is comfortabel en het schip is geschikt voor wereldwijde vaart.

Op meerdaagse cruises is er plaats voor 8 tot 10 gasten in een van de vijf tweepersoonshutten.
De 2-persoonshutten zijn voorzien van wastafels, warm en koud stromend water en bergruimte. Er kunnen tot 36 personen aan boord komen voor dagtochten. De ruime lounge, met zijn royale zithoek en aparte eethoek, biedt voldoende ruimte voor diverse activiteiten zoals gezellig samenzijn, dineren, maar ook voor workshops, trainingen en vergaderingen.De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show