0726RS24 - Droogvallen en Ankeren in de Waddenzee

 

Vrijdag 26.07.2024 (20.00 uur) van Harlingen tot Zondag 28.07.2024 (16.00 uur) naar Harlingen

 

Cruise beschrijving:

 

Droogvallen op een zandbank en voor anker gaan in de Waddenzee: een unieke ervaring!
Waar vlak daarvoor water was, verschijnt land. U kunt van boord gaan op zoek naar krabben, zandkokerwormen en kokkels. Misschien zie je zelfs al een zeehond van een afstandje!
 
Geniet van de rust en stilte van dit stukje ‘land’ dat maar kort bestaat. Een paar uur later komt het tij en als bij toverslag verdwijnt de zandbank weer onder water. We zoeken dieper water op en gaan voor anker zodat we het hele weekend geheel los van de kust kunnen genieten van de Waddenzee.
Er komen andere zeilers aan boord die net als jij willen genieten van de rust, de natuur van de Waddenzee en de ontspannen sfeer. Beleef de Waddenzee van een geheel nieuwe kant!

Uw vaartocht begint op vrijdagavond vanaf 20.00 uur in Harlingen. U wordt ontvangen met thee en koffie, een klein hapje en uitleg over wat er aan boord gebeurt.

Op zaterdagochtend vertrekt u aan boord na een introductie over zeilen en veiligheidsmaatregelen. Vanuit Harlingen vaar je naar een mooie plek om op te drogen. Onder begeleiding van de professionele bemanning kan iedereen helpen de zeilen te hijsen. De vaartijd bedraagt ongeveer 4 uur. In de middag is er tijd om te zwemmen en daarna een wandeling over de zandplaat waar het zand is uitgedroogd, krabben zoeken en loungen in een hangmat of fatboy aan dek. Om u aan te sterken zijn er in de middag heerlijke snacks aan boord. De bekroning van deze spannende dag is het vers bereide driegangenmenu aan de mooi gedekte tafel aan boord. Je brengt de nacht voor anker op zee door. Een onvergetelijke sfeer!

Geniet op zondagochtend van de zonsopgang op het water met een heerlijk ontbijt. Daarna vaart u samen terug naar Harlingen. Alle hens aan dek! Aankomst in Harlingen tussen 14.00 en 15.00 uur. De ontscheping vindt plaats om 16.00 uur

Tijdens uw verblijf aan boord van de Rode Swan wordt u getrakteerd op heerlijke snacks, verse maaltijden en lekker fruit. Koffie, thee en limonade zijn altijd aanwezig. Andere dranken zoals alcoholvrij bier en wijn zijn ook aan boord verkrijgbaar.

Je woont aan boord in 2- of 4-persoonshutten met stapelbedden. Alle bedden zijn vers opgemaakt met hoeslakens, kussens en dekbedden. Handdoeken zijn ook aanwezig.
 
Info voor individuele reizigers: U kunt een hut boeken voor sologebruik. Er geldt een toeslag van 50% van de reissom. Indien de vaartocht niet volgeboekt is en u dus alleen kunt overnachten, wordt de meerprijs aan boord gerestitueerd.

Als u hier niet genoeg vrije plaatsen ziet, stuur ons dan een e-mail naar info@t-s-c.de. Wij kijken graag of extra verlichting voor u mogelijk is.

Maximaal 20 deelnemers.

 

Vrijdag 26.07.2024 (20.00 uur) van Harlingen tot Zondag 28.07.2024 (16.00 uur) naar Harlingen

335,00 €

 • uitverkocht

Aan boord gaan in Harlingen:

Vrijdag 26.07.2024

(20.00 uur)

 

Van boord gaan in Harlingen:

Zondag 28.07.2024

(16.00 uur)


Inklusief:

 • 2 nachten aan bord
 • volpension
 • Koffie en thee
 • eindschoonmaak
 • beddengoed
 • Handdoekenset
 • havengeld

Exclusief:

 • extra drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
 • Reisverzekering (af te sluiten via TSC)

Bruikbare informatie:

 • De catering begint op Vrijdagavond met een welkomsthapje
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

 

De spiegelklipper Rode Zwaan werd in 1880 gebouwd voor de vrachtvaart op de Rijn. De prachtige gestroomlijnde romp maakt de Rode Zwaan een ideaal schip voor het varen op de dynamische Nederlandse Waddenzee en het IJsselmeer.

Vincent en Dorette zijn sinds het voorjaar van 2019 de trotse eigenaren van de Rode Zwaan. Ze wonen en werken het hele jaar door aan boord. Van april tot oktober zijn zij de professionele bemanning tijdens de zeiltochten. Vincent en Dorette sturen en manoeuvreren het schip niet alleen samen met de gasten. De twee enthousiaste eigenaren hebben het ook tot hun missie gemaakt om gasten bekend te maken met de natuurlijke wonderen van de Waddenzee en om iedereen aan boord de kunst van het zeilen en de wind uit te leggen.

Tussen de zeilactiviteiten door kun je ontspannen in een van de vele comfortabele kussens op het dek en genieten van het prachtige uitzicht. Benedendeks nodigt de gezellige nautische lounge je uit om te blijven hangen. Het schip is verdeeld in 13 hutten, waardoor het geschikt is voor kleinere groepen die meer privacy willen. De Rode Zwaan heeft minstens 10 actieve gasten aan boord nodig om optimaal te kunnen genieten van de zeilervaring.

 

 De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show