0719RS24 - Zomer zeilweekend Terschelling

 

Vrijdag 19.07.2024 (20.00 uur) van Harlingen tot Zondag 21.07.2024 (16.00 uur) naar Harlingen

 

Cruise beschrijving:

 

Ben je op zoek naar een origineel weekendje Terschelling? Kom aan boord van de Rode Zwaan! Het Terschelling zomerzeilweekend biedt een combinatie van actief zeilen op de Waddenzee en genieten op het prachtige Waddeneiland Terschelling.
Vanuit Harlingen, centraal gelegen aan de Waddenzee, en met de uitstekende vaareigenschappen van het traditionele zeilschip Rode Swan, is Terschelling in slechts enkele uren te bereiken. Hierdoor blijft er voldoende tijd over om het eiland te verkennen.
 
Ben je een soloreiziger, een gezin of op zoek naar een bijzondere reis met je beste vriend(in)? Aan boord van de Rode Swan is ruimte voor iedereen. De zeiltochten trekken een divers publiek en zorgen voor een ontspannen sfeer.
 
Normaal gesproken biedt het schip plaats aan maximaal 32 personen, maar voor deze zeiltocht zullen er maximaal 20 personen aan boord zijn in 10 hutten. Zo blijft het persoonlijk en heeft iedereen meer ruimte en comfort aan boord. Ook individuele reizigers krijgen op deze reis automatisch een eigen hut.

Op vrijdag bent u vanaf 20.00 uur welkom aan boord in Harlingen en wordt u hartelijk ontvangen met thee en koffie. De bemanning van het schip heeft ook een welkomstsnack klaargemaakt, waarbij zij u graag het geplande proces uitleggen.

Na de eerste nacht in de gezellige hutten krijgt u een introductie in het zeilen aan boord van de Rode Swan. Ook laat de bemanning van het schip u alles zien over de veiligheidsmaatregelen aan boord voordat u zegt: voor de eerste keer de trossen los en koers naar Terschelling! Onder begeleiding van de professionele bemanning kan iedereen helpen de zeilen te hijsen. De vaartijd bedraagt ongeveer 4 uur.
In de middag is er de mogelijkheid om te wandelen, fietsen of flaneren door het pittoreske West-Terschelling of te loungen in een hangmat of in de Fatboy aan dek.
In de middag zijn er mediterrane snacks om u te versterken, voordat er 's avonds een vers bereid driegangenmenu aan boord wordt geserveerd.

U kunt de zondagochtend gebruiken voor een ontspannende strandwandeling of naar het hoogste punt van Terschelling, het zogenaamde Kaapsduin, voordat u terugvaart naar Harlingen. U arriveert daar rond 14.00 uur. De ontscheping vindt plaats om 15.00 uur.

Tijdens uw verblijf aan boord van de Rode Swan wordt u getrakteerd op heerlijke snacks, verse maaltijden en vers fruit. Koffie, thee en limonade zijn altijd aanwezig. Andere dranken zoals alcoholvrij bier en wijn zijn ook aan boord verkrijgbaar.

Je woont aan boord in 2- of 4-persoonshutten met stapelbedden. Alle bedden zijn vers opgemaakt met hoeslakens, kussens en dekbedden. Handdoeken zijn ook aanwezig.

Info voor individuele reizigers: U kunt een hut boeken voor sologebruik. Er geldt een toeslag van 50% van de reissom. Indien de vaartocht niet volgeboekt is en u dus alleen kunt overnachten, wordt de meerprijs aan boord gerestitueerd.
 
Als u hier niet genoeg vrije plaatsen ziet, stuur ons dan een e-mail naar info@t-s-c.de. Wij kijken graag of extra verlichting voor u mogelijk is.

Maximaal 20 deelnemers.

Vanaf 8 jaar.

 

Vrijdag 19.07.2024 (20.00 uur) van Harlingen tot Zondag 21.07.2024 (16.00 uur) naar Harlingen

350,00 €

 • uitverkocht

Aan boord gaan in Harlingen:

Vrijdag 19.07.2024

(20.00 uur)

 

Van boord gaan in Harlingen:

Zondag 21.07.2024

(16.00 uur)


Inklusief:

 • 2 nachten aan bord
 • volpension
 • Koffie en thee
 • eindschoonmaak
 • beddengoed
 • Handdoekenset
 • havengeld

Exclusief:

 • extra drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
 • Reisverzekering (af te sluiten via TSC)

Bruikbare informatie:

 • De catering begint op Vrijdagavond met een welkomsthapje
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

 

De spiegelklipper Rode Zwaan werd in 1880 gebouwd voor de vrachtvaart op de Rijn. De prachtige gestroomlijnde romp maakt de Rode Zwaan een ideaal schip voor het varen op de dynamische Nederlandse Waddenzee en het IJsselmeer.

Vincent en Dorette zijn sinds het voorjaar van 2019 de trotse eigenaren van de Rode Zwaan. Ze wonen en werken het hele jaar door aan boord. Van april tot oktober zijn zij de professionele bemanning tijdens de zeiltochten. Vincent en Dorette sturen en manoeuvreren het schip niet alleen samen met de gasten. De twee enthousiaste eigenaren hebben het ook tot hun missie gemaakt om gasten bekend te maken met de natuurlijke wonderen van de Waddenzee en om iedereen aan boord de kunst van het zeilen en de wind uit te leggen.

Tussen de zeilactiviteiten door kun je ontspannen in een van de vele comfortabele kussens op het dek en genieten van het prachtige uitzicht. Benedendeks nodigt de gezellige nautische lounge je uit om te blijven hangen. Het schip is verdeeld in 13 hutten, waardoor het geschikt is voor kleinere groepen die meer privacy willen. De Rode Zwaan heeft minstens 10 actieve gasten aan boord nodig om optimaal te kunnen genieten van de zeilervaring.

 

 De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show