Huidige informatie "Boekingen in Corona-tijden":

We voeren onze zeilreizen alleen uit onder de huidige hygiënenormen - in overleg met de gezondheidsdienst is er voor elk schip een gedetailleerd hygiëneconcept beschikbaar.


0702IR23 - 1000 Eilanden vanuit Stockholm

 

Zondag, 02.07.2023 (20.00 uur) van Kopenhagen naar vrijdag, 14.07.2023 (10.00 uur) naar Stockholm

 

Cruise beschrijving:

 

Rond Stockholm ligt de adembenemende "Stockholm Archipel" met zijn meer dan 30.000 eilanden, scheren en rotsen. Vele zijn onbewoond, andere staan bekend om de levendige zomerfeesten. Wat alle eilanden gemeen hebben: ze zijn het indrukwekkendst om vanaf de waterkant te ontdekken!  

 

Kom aan boord van de Iris op onze geweldige zeiltocht van Kopenhagen naar Stockholm, die nog veel meer te bieden heeft. Want voordat u naar de archipel van Stockholm gaat, maakt u een tussenstop op Bornholm en Gotland.

 

Het Deense eiland Bornholm in de Oostzee is bij velen bekend en geliefd om zijn unieke natuur en fijne zandstranden. De bezienswaardigheid is onder andere de kasteelruïne "Hammerhus", die een van de grootste aaneengesloten kasteelruïnecomplexen in Noord-Europa is.

 

Een andere stop tijdens uw zeiltocht is het grootste eiland van Zweden, Gotland. Het eiland is een droombestemming in de Oostzee dankzij de zandstranden, kalkstenen kliffen, mysterieuze rotsformaties en culinaire specialiteiten. De hoofdstad Visby beleefde haar bloeitijd in de Middeleeuwen en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO vanwege het historische stadscentrum.

 

De zeiltocht, waarbij u kennis maakt met veel verschillende eilanden van Scandinavië, biedt u een afwisselend tijdverdrijf aan boord van een geweldig traditioneel zeilschip. Mis deze kans niet en kom aan boord!

 

Inclusief deelname volpension, havengelden, eindschoonmaak, bedlinnen, toeristenbelasting.

 

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

Zondag, 02.07.2023 (20.00 uur) van Kopenhagen naar vrijdag, 14.07.2023 (10.00 uur) naar Stockholm

1.700,00 €

 • uitverkocht

Aan boord gaan in Kopenhagen (DK):

Maandag 02.07.2023 (20.00 uur)

 

Van boord gaan in Stockholm (SE):

zondag 14.07.2023 (10.00 uur)


Inklusief:

 • 12 overnachtingen aan boord
 • volpension (maaltijden, koffie, thee en water, we koken samen en om de beurt)
 • eindschoonmaak
 • beddengoed & handdoeken
 • havengeld
 • reisinformatie

Exclusief:

 • Frisdranken en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op maandag met ontbijt
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren & Duitstalige crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

Periode 1916-1974
De IRIS werd in 1916 gebouwd in opdracht van "The Nereus Shipping Company".
Als haringlogger maakte zij vijf reizen noordwaarts tot in de buurt van de Shetlandeilanden.
Als "Pallas" bleef zij tien jaar in de haringvisserij. Gelukkig liep het schip tijdens en na de oorlog geen schade op.
Als de haringvisserij in 1920 niet langer winstgevend is, wordt de Pallas verkocht aan Zweden. Daar werd het omgebouwd tot vrachtschip en omgedoopt tot "Age". Vanaf dat moment voer het schip meer dan 40 jaar vanuit Svendborg in de Oostzee en de Botnische Golf.

Periode 1974 - 2001
In 1975 keerde de logger terug naar Nederland en werd omgebouwd tot een zeewaardig zeilschip. Het heet nu "Geesje van Urk" en wordt gebruikt voor zeil- en managementtraining.

Periode 2001 - tot heden
In 2001 neemt Ben het schip over en verandert haar naam in IRIS. IRIS is de godin van het goede en wordt door de oppergod Zeus gezonden om het volk goede berichten te brengen. Uitgerust met een fakkel en prachtige vleugels, wordt ze gedragen door de regenboog en is ze sneller dan de wind.
De IRIS wil ook goed brengen en is een snel schip van haar soort. De accommodatie aan boord is comfortabel en het schip is geschikt voor wereldwijde vaart.

Op meerdaagse cruises is er plaats voor 8 tot 10 gasten in een van de vijf tweepersoonshutten.
De 2-persoonshutten zijn voorzien van wastafels, warm en koud stromend water en bergruimte. Er kunnen tot 36 personen aan boord komen voor dagtochten. De ruime lounge, met zijn royale zithoek en aparte eethoek, biedt voldoende ruimte voor diverse activiteiten zoals gezellig samenzijn, dineren, maar ook voor workshops, trainingen en vergaderingen.De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show