0630TW24 - Zomercruise naar Brest

 

Zondag 30.06.2024 (10.00 uur) van Kiel tot Donderdag 11.07.2024 (16.00 uur) naar Brest

 

Cruise beschrijving:

 

Ter gelegenheid van Sail Brest 2024 komt een groot aantal van onze traditionele zeilschepen naar Frankrijk. Een van hen is de prachtige tweemastschoener de Twister. Een evenement dat maar eens in de vier jaar plaatsvindt! Je mag het niet missen.

Voor je liggen 12 dagen vol zeilavonturen die je niet snel zult vergeten! In Kiel op de Blücherbrücke heet de bemanning je welkom en laat je je thuis zien voor de komende dagen. Maak het jezelf gemakkelijk in je hut en leer het schip en je medezeilers kennen. Zeilervaring is niet nodig, want de ervaren bemanning leert je alle handelingen die je moet weten. Je zult snel een goed gecoördineerd team worden en deel uitmaken van de bemanning!

Je reis voert je door het Kielkanaal langs de Duitse Noordzeekust met een vliegend bezoek aan een of twee Oost-Friese eilanden. s Ochtends na het ontbijt zet je koers naar je volgende bestemming, afhankelijk van de weersvoorspelling. Al snel bereik je de Nederlandse wateren. De West-Friese eilanden van Nederland zijn ook een uitnodigende tussenstop. Of je zet koers naar een haven op het vasteland, zoals Scheveningen net buiten Den Haag. De kapitein bespreekt de exacte route met je aan boord, afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden. Je vaart verder richting Frankrijk, langs de Belgische kust met de bekende havenstad Oostende, voordat je uiteindelijk je land van bestemming bereikt: Frankrijk!

De kust van Normandië wordt gekenmerkt door steile kliffen, lange, fijne zandstranden, duinen en kleine, ongerepte baaien. Charmante vissersdorpjes en badplaatsen liggen langs de kust - de ene nog mooier dan de andere.
Kort voordat je Bretagne bereikt, de meest noordwestelijke regio van Frankrijk met zijn heuvelachtige schiereiland, vaar je langs de beroemde Kanaaleilanden. De warme golfstroom zorgt voor een warme zomer op de eilanden, met lange zonuren en prachtige bloeiende natuur.

 

Na twaalf onvergetelijke dagen aan boord bereik je je bestemming, de havenstad Brest. Hier begint één dag na aankomst de Sail Brest met talloze schepen uit de hele wereld. De perfecte gelegenheid om uw reis aan land te verlengen.

Tijdens je zeiltocht breng je de nachten door in de gezellige hutten van het traditionele zeilschip, waar je kunt bijkomen van spannende dagen op zee. Samen met al uw medezeilers bereidt u heerlijke, verse maaltijden. Dit zorgt meteen vanaf het begin voor een gezellige groepsdynamiek.

Als je vragen hebt over deze indrukwekkende reis, helpt het TSC team je graag verder.

BELANGRIJK: Voor deze zeilreis heb je een paspoort nodig om de Kanaaleilanden binnen te komen.

inclusief volpension, water, thee, koffie, eindschoonmaak, havengelden
Extra drankjes worden aan boord contant afgerekend.

Minimum aantal deelnemers: 10 personen.

 

Zondag 30.06.2024 (10.00 uur) van Kiel tot Donderdag 11.07.2024 (16.00 uur) naar Brest

1.680,00 €

 • uitverkocht

Aan boord gaan in Kiel:

Zondag 30.06.2024

(10.00 uur)

 

Van boord gaan in Brest:

Donderdag 11.06.2024

(16.00 uur)


Inklusief:

 • 11 nachten aan bord
 • 12 zeildagen aan boord
 • volpension
 • Excursies aan wal
 • Koffie en thee
 • eindschoonmaak
 • havengeld

Exclusief:

 • extra drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
 • Reisverzekering (af te sluiten via TSC)

Bruikbare informatie:

 • De catering begint op zondag met een lunch
 • paspoort vereist
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerdDe Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show