Huidige informatie "Boekingen in Corona-tijden":

We voeren onze zeilreizen alleen uit onder de huidige hygiënenormen - in overleg met de gezondheidsdienst is er voor elk schip een gedetailleerd hygiëneconcept beschikbaar.


0626IR23 - Zet koers naar Denemarken!

 

Maandag 26.06.2023 (10.00 u) van Kiel naar zondag 02.07.2023 (16.00 u) naar Kopenhagen

 

Cruise beschrijving:

 

Beleef Scandinavië! Kom aan boord van de Iris en breng zes onvergetelijke zeildagen door aan boord van het traditionele zeilschip.

 

Deze zeiltocht brengt u van de Hanzestad Kiel naar de Deense hoofdstad Kopenhagen. Op uw reis zal de wind bepalen waar u heen gaat. U overnacht in havenstadjes of soms voor anker en overdag ervaart u de Scandinavische natuur vanaf het water.

 

U vaart langs de "Møns Klint", de hoogste klif van Denemarken.  "Møns Klint" is beroemd om zijn adembenemende klif. Een souvenirfoto van de 6 km lange en 128 m hoge klif is een must!

 

Een omweg naar de zuidelijkste stad van Zweden, Trelleborg, staat ook op het routeplan voordat u koers zet naar Kopenhagen. Daar gaat u van boord na een bewogen zeiltocht met veel nieuwe herinneringen. U kunt direct op eigen gelegenheid vertrekken of de zeiltocht combineren met een korte stedentrip in de Deense hoofdstad.

 

Tijdens de zeiltocht kunt u het zich comfortabel maken in een van de tweepersoonshutten aan boord van de Iris. Samen met uw medezeilers bereidt u heerlijke maaltijden om u aan te sterken voor de komende zeildagen. s Avonds kunt u bij een koud drankje in een gezellige sfeer terugblikken op de dag en napraten over uw ervaringen. De perfecte vakantie voor actieve ontspanning!

 

Inclusief deelname volpension, havengelden, eindschoonmaak, bedlinnen, toeristenbelasting.

 

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

Maandag 26.06.2023 (10.00 u) van Kiel naar zondag 02.07.2023 (16.00 u) naar Kopenhagen

880,00 €

 • beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Aan boord gaan in Kiel (D):

Maandag 26.06.2023 (10.00 uur)

 

Van boord gaan in Kopenhagen (DK):

zondag 02.07.2023 (10.00 uur)


Inklusief:

 • 6 overnachtingen aan boord
 • volpension (maaltijden, koffie, thee en water, we koken samen en om de beurt)
 • eindschoonmaak
 • beddengoed
 • havengeld
 • reisinformatie

Exclusief:

 • Frisdranken en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)
 • handdoeken
 • dekbedden

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op zaterdag met de ontbijt
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren & Duitstalige crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

Periode 1916-1974
De IRIS werd in 1916 gebouwd in opdracht van "The Nereus Shipping Company".
Als haringlogger maakte zij vijf reizen noordwaarts tot in de buurt van de Shetlandeilanden.
Als "Pallas" bleef zij tien jaar in de haringvisserij. Gelukkig liep het schip tijdens en na de oorlog geen schade op.
Als de haringvisserij in 1920 niet langer winstgevend is, wordt de Pallas verkocht aan Zweden. Daar werd het omgebouwd tot vrachtschip en omgedoopt tot "Age". Vanaf dat moment voer het schip meer dan 40 jaar vanuit Svendborg in de Oostzee en de Botnische Golf.

Periode 1974 - 2001
In 1975 keerde de logger terug naar Nederland en werd omgebouwd tot een zeewaardig zeilschip. Het heet nu "Geesje van Urk" en wordt gebruikt voor zeil- en managementtraining.

Periode 2001 - tot heden
In 2001 neemt Ben het schip over en verandert haar naam in IRIS. IRIS is de godin van het goede en wordt door de oppergod Zeus gezonden om het volk goede berichten te brengen. Uitgerust met een fakkel en prachtige vleugels, wordt ze gedragen door de regenboog en is ze sneller dan de wind.
De IRIS wil ook goed brengen en is een snel schip van haar soort. De accommodatie aan boord is comfortabel en het schip is geschikt voor wereldwijde vaart.

Op meerdaagse cruises is er plaats voor 8 tot 10 gasten in een van de vijf tweepersoonshutten.
De 2-persoonshutten zijn voorzien van wastafels, warm en koud stromend water en bergruimte. Er kunnen tot 36 personen aan boord komen voor dagtochten. De ruime lounge, met zijn royale zithoek en aparte eethoek, biedt voldoende ruimte voor diverse activiteiten zoals gezellig samenzijn, dineren, maar ook voor workshops, trainingen en vergaderingen.De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show