Huidige informatie "Boekingen in Corona-tijden":

We voeren onze zeilreizen alleen uit onder de huidige hygiënenormen - in overleg met de gezondheidsdienst is er voor elk schip een gedetailleerd hygiëneconcept beschikbaar.


0612IR23 - Oostzee cruise - Deense Zuidzee

 

Maandag 12.06.2023 (10.00 uur) van Kiel tot vrijdag 16.06.2023 (16.00 uur) naar Kiel

 

Beschrijving van de reis:

 

Een zomerzeiltocht door de Oostzee. Vijf dagen zeilplezier op het traditionele tall ship Iris laten niets te wensen over.

 

Grijp uw kans en duik in de wereld van het zeilen, help mee de zeilen te zetten en laat ons u een of andere zeemansknoop aanleren. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om gewoon te ontspannen en de wind om uw neus te laten waaien.

 

Op maandagochtend komt u aan boord en maakt u kennis met het schip en uw medezeilers. Afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden zet u vervolgens koers naar uw eerste bestemming in de Oostzee. De bemanning zal graag rekening houden met uw wensen. Vooral de Deense Zuidzee biedt talloze mooie havenstadjes om te ontdekken.

 

Maar u kunt er zeker van zijn: naar welke havens de wind u ook brengt, u zult naar huis terugkeren vol nieuwe indrukken van uw eigen persoonlijke "tall ship adventure".

 

Geniet van de dagen en laat u verrassen door het programma aan boord. Een unieke ervaring voor jong en oud die u niet snel zult vergeten!

 

Inclusief volpension, havengelden, eindschoonmaak, beddengoed, toeristenbelasting.

 

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

Maandag 12.06.2023 (10.00 uur) van Kiel tot vrijdag 16.06.2023 (16.00 uur) naar Kiel

720,00 €

 • uitverkocht

Aan boord gaan in Kiel (D):

Maandag 12.06.2023 (10.00 uur)

 

Van boord gaan in Kiel (D):

zondag 16.06.2023 (16.00 uur)


Inklusief:

 • 4 overnachtingen aan boord
 • volpension (maaltijden, koffie, thee en water, we koken samen en om de beurt)
 • eindschoonmaak
 • beddengoed & handdoeken
 • havengeld
 • reisinformatie

Exclusief:

 • Frisdranken en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op maandag met lunch
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren & Duitstalige crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

Periode 1916-1974
De IRIS werd in 1916 gebouwd in opdracht van "The Nereus Shipping Company".
Als haringlogger maakte zij vijf reizen noordwaarts tot in de buurt van de Shetlandeilanden.
Als "Pallas" bleef zij tien jaar in de haringvisserij. Gelukkig liep het schip tijdens en na de oorlog geen schade op.
Als de haringvisserij in 1920 niet langer winstgevend is, wordt de Pallas verkocht aan Zweden. Daar werd het omgebouwd tot vrachtschip en omgedoopt tot "Age". Vanaf dat moment voer het schip meer dan 40 jaar vanuit Svendborg in de Oostzee en de Botnische Golf.

Periode 1974 - 2001
In 1975 keerde de logger terug naar Nederland en werd omgebouwd tot een zeewaardig zeilschip. Het heet nu "Geesje van Urk" en wordt gebruikt voor zeil- en managementtraining.

Periode 2001 - tot heden
In 2001 neemt Ben het schip over en verandert haar naam in IRIS. IRIS is de godin van het goede en wordt door de oppergod Zeus gezonden om het volk goede berichten te brengen. Uitgerust met een fakkel en prachtige vleugels, wordt ze gedragen door de regenboog en is ze sneller dan de wind.
De IRIS wil ook goed brengen en is een snel schip van haar soort. De accommodatie aan boord is comfortabel en het schip is geschikt voor wereldwijde vaart.

Op meerdaagse cruises is er plaats voor 8 tot 10 gasten in een van de vijf tweepersoonshutten.
De 2-persoonshutten zijn voorzien van wastafels, warm en koud stromend water en bergruimte. Er kunnen tot 36 personen aan boord komen voor dagtochten. De ruime lounge, met zijn royale zithoek en aparte eethoek, biedt voldoende ruimte voor diverse activiteiten zoals gezellig samenzijn, dineren, maar ook voor workshops, trainingen en vergaderingen.De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show