Huidige informatie "Boekingen in Corona-tijden":

We voeren onze zeilreizen alleen uit onder de huidige hygiënenormen - in overleg met de gezondheidsdienst is er voor elk schip een gedetailleerd hygiëneconcept beschikbaar.


0602IR23 - Mijlpalen van Amsterdam naar Kiel - Beleef Helgoland!

 

Vrijdag, 02.06.2023 (20.00 uur) van Amsterdam naar zondag, 11.06.2023 (16.00 uur) naar Kiel

 

Cruise beschrijving:

 

Zeil mee met het traditionele zeilschip Iris op haar weg van Amsterdam naar Kiel!

 

Een afwisselende zeiltocht, waarbij u aan boord komt van de Iris in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Op de eerste avond kunt u een kijkje nemen op het schip en kennismaken met uw medezeilers en de bemanning van het schip.

 

De volgende ochtend is het tijd om de trossen los te gooien! U laat de metropool snel achter u en gaat op weg naar de haven van bestemming, Kiel. Voordat u daar negen nachten later aankomt, liggen er bewogen zeildagen voor u.

Samen zullen jullie de zeilen hijsen. Iedereen kan een handje helpen aan dek, maar natuurlijk is er ook genoeg tijd om gewoon te ontspannen en te genieten van de zeelucht.

 

U vaart langs de Nederlandse kust met omwegen naar een of ander Waddeneiland. Een hoogtepunt van de zeiltocht zal zeker de tussenstop zijn op het enige hoogzee-eiland van Duitsland: Helgoland.

 

s Avonds, na een paar heerlijke uren zeilen, bereidt u samen uw avondmaal en kunt u in een ontspannen en gezellige sfeer terugblikken op uw ervaringen.

Op zondagmorgen zult u er zeker tegenop zien om vanuit Kiel aan de terugreis te beginnen - u zult veel nieuwe ervaringen in uw bagage hebben!

 

Inclusief volpension, havengelden, eindschoonmaak, beddengoed, toeristenbelasting.

 

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

Vrijdag, 02.06.2023 (20.00 uur) van Amsterdam naar zondag, 11.06.2023 (16.00 uur) naar Kiel

1.300,00 €

 • uitverkocht

Aan boord gaan in Amsterdam (NL):

Maandag 02.06.2023 (20.00 uur)

 

Van boord gaan in Kiel (D):

zondag 11.06.2023 (10.00 uur)


Inklusief:

 • 9 overnachtingen aan boord
 • volpension (maaltijden, koffie, thee en water, we koken samen en om de beurt)
 • eindschoonmaak
 • beddengoed & henddoken
 • havengeld
 • reisinformatie

Exclusief:

 • Frisdranken en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op Zaterdag met ontbijt
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren & Duitstalige crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

Periode 1916-1974
De IRIS werd in 1916 gebouwd in opdracht van "The Nereus Shipping Company".
Als haringlogger maakte zij vijf reizen noordwaarts tot in de buurt van de Shetlandeilanden.
Als "Pallas" bleef zij tien jaar in de haringvisserij. Gelukkig liep het schip tijdens en na de oorlog geen schade op.
Als de haringvisserij in 1920 niet langer winstgevend is, wordt de Pallas verkocht aan Zweden. Daar werd het omgebouwd tot vrachtschip en omgedoopt tot "Age". Vanaf dat moment voer het schip meer dan 40 jaar vanuit Svendborg in de Oostzee en de Botnische Golf.

Periode 1974 - 2001
In 1975 keerde de logger terug naar Nederland en werd omgebouwd tot een zeewaardig zeilschip. Het heet nu "Geesje van Urk" en wordt gebruikt voor zeil- en managementtraining.

Periode 2001 - tot heden
In 2001 neemt Ben het schip over en verandert haar naam in IRIS. IRIS is de godin van het goede en wordt door de oppergod Zeus gezonden om het volk goede berichten te brengen. Uitgerust met een fakkel en prachtige vleugels, wordt ze gedragen door de regenboog en is ze sneller dan de wind.
De IRIS wil ook goed brengen en is een snel schip van haar soort. De accommodatie aan boord is comfortabel en het schip is geschikt voor wereldwijde vaart.

Op meerdaagse cruises is er plaats voor 8 tot 10 gasten in een van de vijf tweepersoonshutten.
De 2-persoonshutten zijn voorzien van wastafels, warm en koud stromend water en bergruimte. Er kunnen tot 36 personen aan boord komen voor dagtochten. De ruime lounge, met zijn royale zithoek en aparte eethoek, biedt voldoende ruimte voor diverse activiteiten zoals gezellig samenzijn, dineren, maar ook voor workshops, trainingen en vergaderingen.De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show