0507IR23 - "Côte bretonne" - van Cherbourg tot de Golf van Morbihan

Zondag 07.05.2023 (20.00 uur) van Cherbourg tot zondag 14.05.2023 (16.00 uur) naar de Golf van Morbihan

 

Cruise beschrijving:

 

Ontdek de unieke kust van Bretagne onder zeil - dit is een kans die u niet mag missen. Tijdens deze zeilreis van een week aan boord van het traditionele zeilschip Iris krijgt u de kans om de meest noordwestelijke streek van Frankrijk met zijn heuvelachtige schiereiland vanaf het water te ontdekken.

 

De zeiltocht begint in de historische havenstad Cherbourg, vanwaar u koers zet richting Bretagne. Meteen in het begin is er het eerste hoogtepunt op uw route en kunt u zich een beeld vormen van de Kanaaleilanden. U vervolgt uw weg langs de ruige kustlijn, waar zich talrijke badplaatsen bevinden. U gaat ook naar de havenstad Brest, bekend om zijn rijke maritieme geschiedenis en marinebasis.

 

Tijdens de cruise slaapt u in een van de vijf tweepersoonshutten aan boord van de Iris. Je bereidt de maaltijden samen met je mede matrozen. s Avonds kunt u in gemoedelijk gezelschap de ervaringen van de zeildag de revue laten passeren. Jullie zullen snel een goed geoefende bemanning worden!

 

Inclusief volpension, havengelden, eindschoonmaak, beddengoed, toeristenbelasting.

 

Minimum aantal deelnemers: 7 personen.

Zondag 07.05.2023 (20.00 uur) van Cherbourg tot zondag 14.05.2023 (16.00 uur) naar de Golf van Morbihan

1.200,00 €

 • beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Aan boord gaan in Cherbour (NL):

Zondag 07.05.2023 (20.00 uur)

 

Van boord gaan in Golf van Morbihan (FR):

zondag 14.05.2023 (16.00 uur)


Inklusief:

 • 7 overnachtingen aan boord
 • volpension (maaltijden, koffie, thee en water, we koken samen en om de beurt)
 • havengeld
 • eindschoonmaak
 • dekbedden & handdoeken
 • reisinformatie

Exclusief:

 • Frisdranken en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord verkrijgbaar tegen een redelijke prijs)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op op maandag met ontbijt
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren & Duitstalige crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

Periode 1916-1974
De IRIS werd in 1916 gebouwd in opdracht van "The Nereus Shipping Company".
Als haringlogger maakte zij vijf reizen noordwaarts tot in de buurt van de Shetlandeilanden.
Als "Pallas" bleef zij tien jaar in de haringvisserij. Gelukkig liep het schip tijdens en na de oorlog geen schade op.
Als de haringvisserij in 1920 niet langer winstgevend is, wordt de Pallas verkocht aan Zweden. Daar werd het omgebouwd tot vrachtschip en omgedoopt tot "Age". Vanaf dat moment voer het schip meer dan 40 jaar vanuit Svendborg in de Oostzee en de Botnische Golf.

Periode 1974 - 2001
In 1975 keerde de logger terug naar Nederland en werd omgebouwd tot een zeewaardig zeilschip. Het heet nu "Geesje van Urk" en wordt gebruikt voor zeil- en managementtraining.

Periode 2001 - tot heden
In 2001 neemt Ben het schip over en verandert haar naam in IRIS. IRIS is de godin van het goede en wordt door de oppergod Zeus gezonden om het volk goede berichten te brengen. Uitgerust met een fakkel en prachtige vleugels, wordt ze gedragen door de regenboog en is ze sneller dan de wind.
De IRIS wil ook goed brengen en is een snel schip van haar soort. De accommodatie aan boord is comfortabel en het schip is geschikt voor wereldwijde vaart.

Op meerdaagse cruises is er plaats voor 8 tot 10 gasten in een van de vijf tweepersoonshutten.
De 2-persoonshutten zijn voorzien van wastafels, warm en koud stromend water en bergruimte. Er kunnen tot 36 personen aan boord komen voor dagtochten. De ruime lounge, met zijn royale zithoek en aparte eethoek, biedt voldoende ruimte voor diverse activiteiten zoals gezellig samenzijn, dineren, maar ook voor workshops, trainingen en vergaderingen.De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show