0506RS24 - Natuurreis Waddenzee

 

Maandag 06.05.2024 (10.00 uur) van Harlingen tot Woensdag 08.05.2024 (15.00 uur) naar Harlingen

 

Cruise beschrijving:

 

Ontdek de Waddenzee samen met een gids van de Waddenvereniging! Maak kennis met de bijzonderheden van dit grote natuurgebied en haar bewoners, van heel jong tot heel oud.
De tocht is toegankelijk voor alle zeilliefhebbers vanaf 8 jaar. Tijdens de driedaagse tocht zeil je richting Vlieland en ga je aan land op een prachtige zandplaat vol leven. Dit is de perfecte manier om de Waddenzee te ervaren!
Niet alleen kinderen zijn dol op krabben, zeesterren en het vrije gevoel dat je krijgt in de Waddenzee. Ook als je alleen reist, ben je van harte welkom op deze reis.

Op maandagochtend word je vanaf 10 uur hartelijk ontvangen aan boord met koffie en thee. De bemanning legt de eerste route van de reis uit en laat je alles zien wat je aan boord moet weten. Je krijgt ook een veiligheidsbriefing en een introductie in het zeilen aan boord van de Rode Zwaan voordat het tijd is om los te gooien! Je vaart naar een prachtige ankerplaats. Iedereen kan vanaf het begin helpen met het hijsen van de zeilen. De bemanning zal je alles laten zien en uitleggen zodat je al snel zelf deel uitmaakt van de bemanning. De vaartijd is ongeveer 4 uur. In de middag is er tijd om te zwemmen of een wandeling te maken op de zandbank waar het zand is opgedroogd, krabben te zoeken en te luieren in een hangmat of in de fatboy op het dek. In de namiddag krijg je mediterrane hapjes ter verfrissing.

 

s Avonds volgt een vers bereid driegangendiner aan een prachtig gedekte tafel aan boord. Je brengt de nacht door op zee voor anker - een onvergetelijke ervaring.

Na een kortere zeiltocht bereik je de haven van Vlieland, waar de reisleiding je uitnodigt voor een excursie.
De volgende ochtend is het tijd om de zeilen weer te hijsen en terug te keren naar Harlingen, waar je tussen 14.00 en 15.00 uur aankomt.

Tijdens je verblijf aan boord van de Rode Zwaan word je verwend met lekkere hapjes, verse maaltijden en vers fruit. Koffie, thee en limonade zijn altijd beschikbaar. Andere dranken zoals vers bier en wijn zijn ook verkrijgbaar aan boord.
Je overnacht aan boord in 2- of 4-persoonshutten met stapelbedden. Alle bedden zijn fris opgemaakt met hoeslakens, kussens en dekbedden. Handdoeken zijn ook aanwezig.

 

Informatie voor alleenreizenden: Je kunt een hut boeken voor alleengebruik. Hiervoor geldt een toeslag van 50% van de cruiseprijs. Als de zeilreis niet volgeboekt is en je dus alleen kunt verblijven, wordt de toeslag aan boord terugbetaald.

Als je hier niet voldoende vrije plaatsen ziet, stuur ons dan een e-mail naar info@t-s-c.de. We kijken dan graag of extra accommodatie voor je mogelijk is.

Kleine groep van maximaal 20 deelnemers (in plaats van 32).

Gegarandeerd vertrek - geen minimum aantal deelnemers.

 

Maandag 06.05.2024 (10.00 uur) van Harlingen tot Woensdag 08.05.2024 (15.00 uur) naar Harlingen

350,00 €

 • beperkte beschikbaarheid
 • Levertijd: 1-3 dagen

Aan boord gaan in Harlingen:

Maandag 06.05.2024

(10.00 uur)

 

Van boord gaan in Harlingen:

Donderdag 08.05.2024

(15.00 uur)


Inklusief:

 • 2 nachten aan bord
 • volpension
 • Waddenzee Gids
 • touristenbelasting
 • Koffie en thee
 • eindschoonmaak
 • beddengoed
 • Handdoekenset
 • havengeld

Exclusief:

 • extra drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
 • Reisverzekering (af te sluiten via TSC)

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op Maandag met een Lunch
 • vanaf 8 jaar
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

 

De spiegelklipper Rode Zwaan werd in 1880 gebouwd voor de vrachtvaart op de Rijn. De prachtige gestroomlijnde romp maakt de Rode Zwaan een ideaal schip voor het varen op de dynamische Nederlandse Waddenzee en het IJsselmeer.

Vincent en Dorette zijn sinds het voorjaar van 2019 de trotse eigenaren van de Rode Zwaan. Ze wonen en werken het hele jaar door aan boord. Van april tot oktober zijn zij de professionele bemanning tijdens de zeiltochten. Vincent en Dorette sturen en manoeuvreren het schip niet alleen samen met de gasten. De twee enthousiaste eigenaren hebben het ook tot hun missie gemaakt om gasten bekend te maken met de natuurlijke wonderen van de Waddenzee en om iedereen aan boord de kunst van het zeilen en de wind uit te leggen.

Tussen de zeilactiviteiten door kun je ontspannen in een van de vele comfortabele kussens op het dek en genieten van het prachtige uitzicht. Benedendeks nodigt de gezellige nautische lounge je uit om te blijven hangen. Het schip is verdeeld in 13 hutten, waardoor het geschikt is voor kleinere groepen die meer privacy willen. De Rode Zwaan heeft minstens 10 actieve gasten aan boord nodig om optimaal te kunnen genieten van de zeilervaring.

 

 De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show