0407RS24 - Leef de Lente - Zeilretraite

 

Zondag 07.04.2024 (20.00 uur) van Harlingen tot Vrijdag 12.04.2024 (15.00 uur) naar Harlingen

 

Cruise beschrijving:

 

Beleef het ontwaken van de lente op de Waddenzee aan boord van de Rode Zwaan!
Na een lange, donkere winter ontwaakt de natuur nu weer. We nodigen je uit om uit je dagelijkse ritme te stappen. De vijfdaagse voorjaarsretraite biedt je volop ruimte en rust op een bijzondere plek waar je echt tot jezelf kunt komen.


Yogadocent Minne en massagetherapeut Marleen creëren met liefde een ontspannen, warme sfeer die je uitnodigt om in contact te komen met jezelf.
De natuur is de grootste kracht waarin we onszelf kunnen vinden. De prachtige lucht, het weidse uitzicht en de pure windkracht in het ritme van de natuur. Tijdens het zeilen worden actieve momenten afgewisseld met momenten van rust en stilte. Ga op avontuur en leer jezelf kennen vanuit een heel nieuw perspectief.
Het geluid van het kabbelende water, het gevoel van de wind in je gezicht en het weidse uitzicht geven je een gevoel van rust en ontspanning.
Reis met de wind mee, zwerf van Waddenzee naar eiland. Laat je leiden door het schip en de bemanning - zeilervaring is niet nodig. Voor je fysieke welzijn wordt goed gezorgd met vers bereide maaltijden en de nachten breng je door in de gezellige hutten.
Op zondagavond vanaf 20:00 kom je aan boord in Harlingen en word je hartelijk ontvangen met koffie en thee. Er zal een eerste gesprek plaatsvinden over de volgende dagen en het komende programma.
De volgende ochtend begin je de dag met een eerste sessie met coach Minne. Daarna krijg je van de bemanning een introductie over het zeilen op de Roden Swan en de veiligheidsmaatregelen aan boord.
Met het oog op de wind en het weer helpt de kapitein je met het opstellen van een zeilplan voor de komende dagen. Het doel is om naar een van de Waddeneilanden te varen en daar in de namiddag aan te komen.
In de middag kun je gaan wandelen, fietsen of ontspannen op de bank met een goed boek.
s Avonds geniet je aan boord van een vers bereid driegangenmenu aan een mooi gedekte tafel.
De volgende dagen bepaal je samen met de kapitein welke bestemming je als volgende aandoet. Naast vele mooie havenstadjes is er ook de mogelijkheid om voor anker te gaan en een nacht voor anker door te brengen. Een onvergetelijke ervaring! Er zijn ook regelmatig yoga- en meditatiesessies aan boord.
Vrijdagochtend is de laatste dag aan boord van de Roden Swan. Je zet weer zeil en vaart terug naar Harlingen. Daar kom je rond 15.00 uur aan. De ontscheping vindt uiteindelijk om 16.00 uur plaats.

Tijdens je verblijf aan boord van de Rode Zwaan word je verwend met lekkere snacks, vegetarische maaltijden en vers fruit. Koffie, thee en limonade zijn altijd beschikbaar. Andere dranken zijn ook aan boord verkrijgbaar en worden aan boord contant afgerekend.

Je slaapt in een gezellige scheepshut met stapelbedden. In de hut is een wastafel met warm en koud stromend water, een patrijspoort die open kan, stopcontacten en een bedlampje.
De bedden zijn fris opgemaakt met hoeslakens, kussens en dekbedden. Handdoeken zijn ook aanwezig.

 

Informatie voor alleenreizenden: Op deze reis krijgen alleenreizenden een eigen hut. Als je met meer dan één persoon reist, kun je kiezen voor een privé- of gedeelde hut, geef dit dan aan in het opmerkingenveld tijdens het boeken.

Als je hier niet voldoende vrije plaatsen ziet, stuur ons dan een e-mail naar info@t-s-c.de. We kijken dan graag of extra accommodatie voor je mogelijk is.

De communicatie met de massagetherapeut en yoga-instructeur is in het Engels en Nederlands. Zeilinstructies worden ook in het Duits gegeven.

Kleine groep van maximaal 12 deelnemers (in plaats van 32).

 

Zondag 07.04.2024 (20.00 uur) van Harlingen tot Vrijdag 12.04.2024 (15.00 uur) naar Harlingen

795,00 €

 • beperkte beschikbaarheid
 • Levertijd: 1-3 dagen

Aan boord gaan in Harlingen:

Zondag 07.04.2024 (20.00 uur)

 

Van boord gaan in Harlingen:

Vrijdag 12.04.2024 (15.00 uur)


Inklusief:

 • 5 overnachtingen aan boord
 • Massagetherapeut & yogaleraar aan boord (communicatie: Nederlands & Engels)
 • vegetarisch volpension (maaltijden, koffie, thee en water, we koken samen en om de beurt)
 • eindschoonmaak
 • beddengoed & henddoken
 • havengeld

Exclusief:

 • andere dranken (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
 • Reisverzekering (afsluiting met TSC mogelijk)

Bruikbare informatie:

 • de catering begint op zondagavond met een welkomsthapje
 • geen kennis van zeilen vereist
 • ervaren crew
 • er is geen leeftijdsgrens
 • alle schepen zijn TÜV gecertificeerd


Geschiedenis van het schip

 

De spiegelklipper Rode Zwaan werd in 1880 gebouwd voor de vrachtvaart op de Rijn. De prachtige gestroomlijnde romp maakt de Rode Zwaan een ideaal schip voor het varen op de dynamische Nederlandse Waddenzee en het IJsselmeer.

Vincent en Dorette zijn sinds het voorjaar van 2019 de trotse eigenaren van de Rode Zwaan. Ze wonen en werken het hele jaar door aan boord. Van april tot oktober zijn zij de professionele bemanning tijdens de zeiltochten. Vincent en Dorette sturen en manoeuvreren het schip niet alleen samen met de gasten. De twee enthousiaste eigenaren hebben het ook tot hun missie gemaakt om gasten bekend te maken met de natuurlijke wonderen van de Waddenzee en om iedereen aan boord de kunst van het zeilen en de wind uit te leggen.

Tussen de zeilactiviteiten door kun je ontspannen in een van de vele comfortabele kussens op het dek en genieten van het prachtige uitzicht. Benedendeks nodigt de gezellige nautische lounge je uit om te blijven hangen. Het schip is verdeeld in 13 hutten, waardoor het geschikt is voor kleinere groepen die meer privacy willen. De Rode Zwaan heeft minstens 10 actieve gasten aan boord nodig om optimaal te kunnen genieten van de zeilervaring.

 De Europese Commissie biedt een platform voor buitengerechtelijke online geschillenbeslechting (OS-platform), dat toegankelijk is via www.ec.europa.eu/consumers/odr. Ons e-mailadres is te vinden in onze opdruk. We nemen deel aan het proces van geschillenbeslechting. Een lijst met de contactgegevens van de erkende organen voor geschillenbeslechting is te vinden op https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.adr.show